פיצה טבעונית, עם גבינת מוצרלה טבעונית, משגעת, מזינה, טעימה, נטולת גלוטן ושמרים…

מי היה מאמין שיום יבוא ופיצה תשתלב לה בנונשלנטיות, בצבעוניות, בגאווה,

ברשימת המנות,

הבריאות, האוהבות על כולנו, קטנים וקטנים יותר.

ואיך מתחוללת לה המהפכה, בבטחה ובשמחה.

החשיפה כיום לשימוש בחומרי גלם שהיו שייכים תמיד למנות מסויימות, להכנה כזו או אחרת, לשימושים קבועים ומקובעים,

פתחה ופותחת עולמות מוטרפים, לא פחות.

תענוגיישן, בצק מפתיע בטעמו, רך ואוורירי, בזכות אבקת אפיה,

כבר כשאפיתי את הבצק, הריחות, הזכירו לי את הבצק שהייתי מכינה פעם פעם בצעירותי,

בצק שקם כולל אבקת אפיה…מי נגע אז בשמרים…

ממנו הייתי מכינה מגשי פיצות שמנמנות ריחניות וטעימות.

פיצה טבעונית,

נטולת גלוטן,

ללא שמרים,

הבצק כרית חמימה, עשוי מעדשים אדומות, לא מקמח עדשים, מהעדשים עצמן.

רוטב עגבניות ביתי ופשוט מעגבניות טריות.

גבינת קשיו מוצרלה רכה ואפילו מעט נמתחת.

והשאר, מה שאוהבים וכמה שאוהבים.

היש מוש ומושלם מזה???

הפיצה הזו, מפוצצת חלבון מהצומח, ליקופן מרוטב העגבניות, שומן טבעי מהקשיו…וכל תוספת רק תעשיר את המנה והערכים שלה.

אין צורך בבישול העדשים, יש צורך בהשריה וטחינה, זה כל הסוד של הבצק המופלא שלה.

את הקראסט נאפה בניפרד, אפיה מקדימה וטליו נוסיף את שאר התוספות.

המתכון : הכמות מתאימה לתבנית עגולה, בקוטר 30 ס"מ

לבצק:

3/4 כוס עדשים אדומות אורגניות

3/4 כוס מים

1/2 כפית מלח עשבים

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

1 כפית שמן זית

לרוטב העגבניות:

1 כף שמן זית

3 שיני שום כתושות

8 עגבניות בשלות אדומות ומתוקות

חופן עלי בזיליקום

1 כפית סילאן

מלח עשבים, לפי הטעם

קורט צ'ילי

לגבינת מוצרלה טבעונית

1/2 כוס קשיו

1 כוס מים

1/2 כפית אבקת שום

1 כפית שמרי בירה, לטעם

מעט מלח

2.5 כפות טפיוקה

אופן ההכנה:

הרוטב:לחמם מעט שמן זית, להוסיף את השום, לטגן דקה, להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.לערבב.לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.להוריד מהאש ולהוסיף קרעי עלי בזיליקום.

הכנת הבצק: להשרות את העדשים בהרבה מים, לכמה שעות עד לילה.

לחמם תנור ל 180 מעלות.לסנן ולשטוף את העדשים.להעביר את העדשים עם שאר המצרכים של הבצק לפודפרוססור או לבלנדר חזק.לטחון היטב, עד שהמרקם ממש חלק.לרפד תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ בנייר אפייה ולשמן אותו.ניתן גם ללא נייר, תלוי איך תרצו להגישה.להעביר את העיסה הכתמתמה לתבנית, לשטח עם גב כף.לטפטף מעט שמן זית על העיסה, פיזרתי מעל עלי טימין מהגינה…זה הוסיף הרבה, ולהכניס לאפיה של כ 30 דקות.לבדוק כבר לאחר 20 דקות מה מצב הבצק.חשוב שיהיה עשוי ואפוי אך ישאר פריך ורענן.להוציא מהתנור, לתת להתקרר מעט.

בזמן אפיית הבצק נכין את גבינת המוצרלה: חשוב להשרות את הקשיו במים חמים כשעתיים, במידה ואין בלנדק חזק.להעביר למיכל הבלנדר, את כל מצרכי הגבינה.לטחון למרקם חלק ואחיד.להעביר לסיר קטן, נון סטיק או בעל תחתית עבה, את בלילת הגבינה, לבשל תוך כדי עירבוב עם מקציף ידני, על אש קטנה, עד שהגבינה מסמיכה, התהליך קורה תוך דקות. להוריד מהאש.

הרכבת הפיצה:למרוח על הבצק האפוי, רוטב עגבניות, כמה שאתם אוהבים, מה שנשאר למקרר או למקפיא.להוסיף תוספות להנאתכם שתהייה רבה.לפזר עם כפית תלוליות קטנות וחמודות של הגבינה.אני הוספתי זוקיני צרוב על מחבת פסים, עגניות שרי פרוסות, עלי טימין ואורגנו טריים ועלי רוקט.מעל לטפטף שמן זית ולאפיה נוספת וקצרה כ 10 דקות ולהגיש!!!

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest