טורטיות טבעוניות וטבעיות הכי שאפשר, תוצרת בית, משגעות, אהובות על כולם!
רציתי לשתף אותכם עוד אתמול, במתכון המטריף הזה, של הטורטיות שהטריפו אצלי את דיירי הבית ושות',
ושימחו אותי כל כך כל כך,
כשיש תוצר שהוא פשוט, מה פשוט, ממש בדיחה, שהוא טעים, שהוא יכול להפוך למנה מתוקה, למלוחה, לגלגל ככה ולנשנש, לטבול בממרח, למלא בכל מילוי העולה על מצב רוחכם, אצרף גם לאלה רעיונות בהמשך הפוסט.

ימים עמוסים בטוב ואינטנסיבים, הרבה קורה, משתנה, התפתחויות נפלאות ויש את המסע המופלא, מסע נשים להודו, בסוף פברואר, שאם טרם הצטרפתם,
אתן חייבות!!! ואתם, אתם חייבים לתת את המתנה המיוחדת הזו לאהובה והחשובה בחייכן.
קיראו בפוסט על המסע, תדבקו בהתרגשות ובואו נצא יחד!!!
הכי טוב שתשלחו לי מייל או הודעה בפרטי ויאללה אמיצות שכמותן, שבוע הבא מזמינות כבר כרטיסים!!!

הרשת מפוצצת בכוסמת,
לחם כוסמת, תבשילים, קרפים, טורטיות ומה לא,
שכנועים שונים ומשונים לכל מי שאפילו את הריח שלה לא יכול לסבול…תלכו על הירוקה, תטחנו לה ת'צורה, לא תרגישו את הטעם…
נשמע מוכר?
אלו גם מילותיי, אוהבת אותה בכל צורה,
אך מה, מה נעשה שלא הוא ולא הם,
לא מוכנים אפילו לטעום, נראה לי שזה הדבר היחידי שהם לא מוכנים לטעום…כי הריח הריח.

הרעיון לטורטיות, כחלופה ללחם, כבסיס לארוחה מדליקה, מזינה ומהנה, לגלגול ושיגור עם הילדים לבית הספר ולכם לעבודה, לארוח, לארוחת ערב מהירה…
הרעיון ליצור מנות שהן טבעיות, שהן מבוססות על חומר גלם בפני עצמו, אותי מרגשת טילים.
אז לצערי, לא לכוסמת,
הביאה אותי לחפש או יותר מדוייק, למצוא,
חלופה מעולה,
גריסים.הדגן בשלמותו.
זוהי השלמות.

אני מאד אוהבת גריסים, עד כה השתמשתי בה בעיקר בתבשילים, בקדירות, בחמין החורפי, בדייסות,
החלטתי להפוך אותה לחומר הגלם לטורטיות.
דגנים מלאים בכלל וביניהם הגריסים, שהם בעצם שעורה, תומכים בשמירה על משקל גוף תקין, מקנים תחושת שובע ארוכה יותר, טעמם עדין, אינו משתלט ואפילו עם קריצה מתקתקה, עשירים בוויטמינים ומינרלים, עשירים בסיבים תזונתיים ובכך תומכים ומגנים על מערכת העיכול, על ספיגת חומרים ועוד ועוד.
חשוב לצרוך את הגריסים בשלמותם, כך הם מכילים את רוב הערכים התזונתיים. הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך ותכולה גבוה של סיבים תזונתיים (פי שניים מחיטה!).
הם קלים ונוחים לבישול ולעיכול.מומלץ מאד לשלב אותם בתפריט עבור ילדים ופעוטות.מחזקים, משפרים ותומכים במערכת העיכול ויעילים מאד אפילו בסילוק ליחה…שכולנו מלאים בה בימים אלו…

אוקי, טורטיות הורייי הורייי יש!!!
תכינו איתן ארוחה מקסיקנית, רעיון למילויים ותוספות תמצאו בפוסט שכתבתי על הארפה,
תגישו אותן עם לאבנה משגעת,
עם קונפיטורת פירות יער, ללא סוכר, בהכנה של 5 דקות… שאני חותמת שאתם שולחים לי הודעה עם חיוך.

טורטיות טבעוניות וטבעיות הכי שאפשר, תוצרת בית, משגעות, אהובות על כולם! 

למתכון:
הכמות המצויינת במתכון היא ל 8-10 טורטיות

המצרכים:
2 כוסות גריסים לאחר השרייה של 24 שעות!!!מדגישה…לאחר השרייה
1 כפית מלח עשבים טבעי
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/3 כוס קמח טף בהיר או קמח אורז (הילדים שלי אהבו יותר עם קמח אורז)
1 כף שמן זית
מים בין 3-4 כוסות (אפרט באופן ההכנה)
ניתן להוסיף טעמים וגיוונים, אם לכיוון מתוק, קינמון ווניל, אם למלוח, עשבי תיבול קצוצים, זעתר מיובש…

אופן ההכנה:
להעביר לבלנדר חזק את כל המצרכים, עם 2 כוסות מים להתחלת הטחינה.
לאט לאט להוסיף עוד ובהתאם לצורך, הבלילה צריכה להיות בסמיכות של קרפים/בלינצ'ס ולא של פנקייקים.
לטחון היטב, היטב.להשאיר את הבלילה לנוח בבלנדר כמה דקות ושוב לטחון היטב כמה דקות.
להעביר את הבלילה לקערה.לתת לה לנוח קצת, לערבב שוב, כדי להעלות את המשקעים ולהכין את הטורטיות.
חובה מחבת טובה, נון סטיק, או מכשיר להכנת קרפים…יאללה סולם ולבויידם.
אין צורך לשמן את המחבת.
לקחת כמות של חצי מצקת וליצור עיגול, בצורה ובגודל הרצוי.לוקח להן קצת זמן להזהיב, מכיוון שהגריסים מכילים חומר צמיגי, קצת סבלנות, עד שמזהיב ולהפוך לצד שני.להעביר למגש ולהמשיך עם כל השאר.
אם דילגתם למתכון…קצת מעליב, תחזרו וקבלו רעיונות להגשה.

בהזדמנות חביבה קפצו לדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם', שם כמעט בכל יום עולות המלצות, עולים רעיונות של תוך כדי…ניפגש!

Pin It on Pinterest