גרנולה מלוחה ומתובלת, נטולת גלוטן, עם פיצפוצי קינואה, מיקס גרעינים ואגוזים, בתיבול מפתיע, מוקפצת במחבת

גרנולה מלוחה ומתובלת, נטולת גלוטן, עם פיצפוצי קינואה, מיקס גרעינים ואגוזים, בתיבול מפתיע ועוד דברים טובים.
גרנולה פיקנטית, משדרגת כל שכזו.
5 דקות עבודה ויש צנצנת מפנקת, עם גרנולה משגעת, מפתיעה ומעשירת כל,
מוקפצת במחבת.

לפעמים מה שחסר, זה עוד טוויסט לסלט חסה פשוט, לסלט ירקות קצוץ, ליוגורט, להגשה על/עם מאפים, לתבשיל קינואה או כוסמת…
אפשר להכין כמות, אפשר פחות.חמש דקות עבודה, עם איזה אגוזים שיש, עם גרעינים שאתם אוהבים, תוספת מתקתקה, תיבול כזה או אחר.

הפתעת הגרנולה היא מכופלת, אולי משולשת,
נטולת גלוטן, הבסיס לגרנולה הוא לא אחר מאשר פצפוצי קינואה קטנים ומתוקים, שתכינו אותם בצ'יק.
היא מוקפצת במחבת, כמה דקות והיא מוכנה!!!
היא פיקנטית ומעניינת בטעמים וניחוחות.

כן אפיה, לא אפיה, לא חימום, השריה…הנבטה…הרבה בלאגן סביב.
יש את הרצוי ויש את המצוי.
הרצוי, להשרות אגוזים ושקדים, להשרות ואף להנביט גרעינים וזרעונים.
ושוב הכל חוזר להערכות, לתכנון.
השרייה, מעלה את החיות, את הזמינות, מנטרלת מה שצריך (כדוגמת החומצה הפיטית), שנמצאת באגוזים ובגרעינים,
ומשפיעה על ספיגת המינרלים והויטמינים במערכת העיכול, נוגדי החמצון ,החלבון בהם יהיה מזין וזמין  יותר בתהליך הספיגה.
ניתן להשרות את שלל האגוזים והגרעינים, לשעתיים שלוש, לקלוף בקלות שקדים לאחר ההשרייה, לייבש היטב ולעבור לשלב הכנת הגרנולה.

הצ'יפור במתכון הזה, בדרך ההכנה של הגרנולה המוקפצת הוא בכך, שזמן ההכנה קצר, החום לא גבוה, באופן יחסי, ניתן להכין בכמות קטנה וטריה.
לשנות תיבול, להעשיר בסוגי גרעינים ואגוזים,
ולקחת מהם קופסה קטנה לרגעי נשנשת נעימים.

גרנולה מלוחה ומתובלת, נטולת גלוטן, עם פיצפוצי קינואה, מיקס גרעינים ואגוזים, בתיבול מפתיע, מוקפצת במחבת

המתכון:

המצרכים:
1 כוס פצפוצי קינואה בהכנה ביתית
כוס וחצי מיקס מתוך רשימת האגוזים/גרעינים/לבחירתכם:
אגוזי מלך חצויים
שקדים, שלמים או חצויים
גרעיני דלעת
גרעיני חמניות
שומשום מלא
קשיו
צנוברים
קוקוס צ'יפס
חופן עגבניות מיובשות טבעיות, פרוסות לחתיכות דקות

משחה מתובלת:
1 כף שמן שומשום
1 כף פסטת מיסו בהירה
2 רוטב סויה ללא גלוטן
קורט פתיתי צ'ילי, אופציונלי
לערבב היטב את 4 המצרכים לכדי משחה, ללא גושים.
אופן ההכנה:
פצפוצי קינואה : 1 כוס קינואה לבנה, בסיר עם תחתית כבדה, לקלות אותה על חום בינוני גבוה, כמה דקות, ללא שמן, היא מתפצפצת קלות, נפתחת טיפה, נשארת קטנטנה וחמודה.מריחים את הקליה ומסירים מיד מהחום.לא לזוז ממנה, כמה דקות מעטות והיא מוכנה.
בסיר בעל תחתית עבה, להכין את פצפוצי הקינואה.להוציא לקערה.
להמשיך עם אותו הסיר, על חום בינוני, להכניס את האגוזים/שקדים, הגדולים יותר, לכמה דקות, לערבב מדי פעם.להוסיף את הקטנים יותר, גרעינים, צנוברים וכו.את העגבניות, הקינואה והקוקוס נוסיף ממש בסוף.לאחר סגירת האש.
לנער את הסיר.כשהכל מעט מוזהב, ריח קלייה באוויר, לשפוך מעל את המשחה המתובלת, לערבב היטב היטב.לסגור את האש.להוסיף קוקוס ועגבניות מיובשות, לערבב היטב ולהוציא להתקרר.
כשקר, להעביר לצנצנת זכוכית נקייה ויבשה.
תהנו!!!