פריטטה טבעונית – מאפה ירקות פיקנטי, ללא גלוטן וללא סויה

פריטטה טבעונית – מאפה ירקות פיקנטי, ללא גלוטן וללא סויה
איזה שם חמוד זה פריטטה.
ובכלל זה מאפה חמוד.
מתאים לכל ארוחה.
מתאים ומסתדר עם כל מה שנבחר לשלב לתוכו.

לא דורשת השקעה וגם לא תיכנון.
זה בערך כמו להכין חביתה או אומלט, עם תוספות, האפייה בתנור דואגת, שלא יידבק, המאפה נשאר לח ורך מבפנים,
זהוב וחתיכי מבחוץ.

כן מספרד, מהשכנות, ממש לא משנה,
זו מנה מעולה, מזינה, דלת שומן, מפוצצת חלבון איכותי, מלא ירקות וירוקים.
תכינו אותה דקה, אפילו מתאימה להשתחל לתוך פיתה, עם טחינה, חומוס, מיונז…או גבינה טבעונית.

 

הרבה זמן לא טחנתי קמח חומוס, איכשהו הוא פחות טעים לי, חזק ומשתלט בטעמו,
הפעם דווקא הרגיש לי שפה יכול להיות אחלה,
דווקא הטעם הדומיננטי, מעט מזרח תיכוני, בשילוב עם קמח תירס,
נתן תוצאה מצויינת, ארומטית וטעימה.

קמחי קטניות, הם ידידים טובים לנו בתזונה הצמחית, הטבעית והבריאה, בהם כמובן קמח החומוס.
הוא כמובן ללא גלוטן, הוא חומר גלם נפלא וחלופה מצויינת, מעבר לכך שהוא בעל ערכי חלבון גבוהים, הוא עשיר בסיבים תזונתיים, באשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום ועוד.הוא בעל ערך גליקמי מעולה, משביע, דל בשומן.

את קמח החומוס, כמו כל שאר הקמחים, מעדיפה לטחון לבד בבית.
אם יש מטחנה ייעודית או בלנדר מקצועי חזק עם פונקציה מתאימה, תוכלו להנות מטחינה מהירה ובכמויות גדולות.
כמובן שניתן לטחון בכמויות קטנות במטחנות קפה/תבלינים או לקנותאת הקמח כבר מוכן.

ואני תמיד ממליצה על שילוב וגיוון הקמחים, בעיקר כשהשימוש הוא בקמחים נטולי הגלוטן, כל אחד ואופיו המיוחד.
תכונותיו, טעמו והיכולות שלו להשתלב במנה.
בהקפצה קצרה של כרישה כולל כל הירוק שלה, ברוקולי, קישוא, אפונה צעירה, פלפל אדום, עגבניה,
תיבול פיקנטי,
הוספתי פלפל ירוק חריף, זה נתן טוויסט משגע ולא חריף כלל, עשבי תיבול טריים וגם קצת מיובשים,
כמובן וניתן להוסיף, גבינה טבעונית, נקניקיות טבעוניות וכל ירק שאתם אוהבים או שנראה שיתאים ממה שיש במקרר.

פריטטה טבעונית – מאפה ירקות פיקנטי, ללא גלוטן וללא סויה

(4-6 מנות נאות)

המתכון:
המצרכים:
3/4 כוס קמח חומוס טרי
1/2 כוס קמח תירס אורגני/קמח קינואה/קמח כוסמת
1 וחצי כוסות מים/חלב צמחי
1 כפית אבקת אפיה
1 כף שמן זית
1 כפית מלח עשבים
קורט כורכום
1 כפית תערובת תבלינים פרובנס
1 בצל לבן פרוס לירחים דקים
1 כרישה נקייה מאד ופרוסה לעיגולים דקים
1 קישוא קטן ודק פרוס לעיגולים
1/2 פלפל אדום פרוס דק או פלפל אדום ארוך מתוק
1/2 כוס פרחי ברוקולי קטנים
1/2 כוס אפונה עדינה קפואה
1 כפית צלפים…אופציונלי
4 עגבניות שרי אדומות וטעימות קצוצות
1 כוס ירוקים קצוצים, שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום…
1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ דק…זהירות!!!

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
במחבת טובה/סיר, לטגן במעט שמן זית, את כל הירקות, פרט לירוקים ולעגבניה.
כשהריח נעים, הירקות מעט זהובים, להוסיף עגבניות, לטגן עוד דקה, להוריד מהאש.
בקערה גדולה לערבב את כל חומרי הבלילה, קמחים, תבלינים, נוזלים, עד שלא יהיו גושים, כולל כף שמן הזית והירוקים הקצוצים.
לשפוך תכולת הירקות לקערה עם הבלילה, לערבב בעדינות.
במחבת המתאימה לאפיה בתנור, סיר שטוח או תבנית פיירקס עגולה, לרפד עם נייר אפיה אקולוגי, אותו לשמן במעט שמן זית.
להעביר תכולת הפריטטה לתבית, לישר את הבלילה.לטפטף כמה טיפות שמן זית מעל ולהכניס לאפיה של 20 דקות, להעלות את חום התנור ל 210 לחמש דקות רק לשם הזהבת המאפה ולהוציא.
לאכול חם יאמי, לאכול פושר גם טוב…להגיש עם סלט ירקות קצוץ, קרם דה לה פרש טבעוני, טחינה, יוגורט…בתאבון!