יש לי יומולדת והשנה היא חגיגה נחמדת,
מין גיל ועיתוי,
שאם ארצה ואם לא,
גורמים רגע ואולי גם שניים,
להגיגים נוגים,
נוגים יותר ונוגים פחות,
זמן כמו כל זמן ששום רגע אינו נמצא פה לבטלה
ואם לא ינוצל וישומש עד כלות…מה חבל.
בשנים האחרונות,
בעיקר מאז שעקרנו את ביתנו/חיינו לגרמניה
ואולי עוד קצת לפני,
הבנתי שהשינוי עומד לו ככה מפושק בדלת,
נותן לא נותן לעבור…

מה מוביל מה,
מה התחיל ואיפה,
גיל המעבר
הרילוקשיין
ההחלטה,
לצאת להרפתקה משפחתית כוללת,
כוללת כולה שלוש מזוודות
פריט וספר בעלי סימבול,
מעיל של פוקס ומגפיים של קרוקס,
לנחות במינוס 15 מעלות והכל הכל לבן…

אז חלפו להן כמה שנים,
התפאורה כמעט לא השתנתה,
שאריות של לבן,
בין שמש לגשם,
כתום סגול ותכלת…

אני איפה שהוא שם
בין הצבעים
השכבות
לפעמים הקרן
לפעמים אפורה
ותמיד משתנה
וגם קצת משנה…

לכבוד זאת יום ההולדת,
נתתי וקיבלתי את זאת המתנה,
הבלוג ׳דובדבנים של טעם׳!
הבית לכל מה שבי (כמעט) ובליבי,
ממולא בטעם ואהבה!

הפעם ברשותכם, בחרתי להכין לי עוגת זכרון-ילדות,
של זמן אביב.
הכי הכי שאהבתי
וכמה שהיתה פשוטה ועוד יותר פשוטה,
ככה אהבתי אותה יותר.
בהירה,
בלי בצק,
בלי צימוקים,
עם ניחוח עדין של קליפת לימון,
חס וחס שוקולד,
בלי העמסת קרם או קצפת,
עם כפית ועצמי,
אל תוך התבנית המלבנית,
בלי שורות ובלי גבולות…

משולש ראשון…

ובכל זאת, בארץ האוכמניות אני גרה…וקצת גדלתי…
ולעוגת גבינה…

לעוגה :

500 גרם יוגורט סויה טרי בטעם וניל * *(הכוונה ליוגורט השוכן במקררים, אם אין בנמצא בטעם וניל, בהמשך מפרטת איך וכמה וניל והמתקה להוסיף)
400 גרם טופו משי*
1/4 כוס חלב צמחי
7 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/4 כוס מיץ לימון
גרידת קליפת לימון צהבהב ויפה
80 גרם פודינג אינסטנט וניל
150 גרם אוכמניות טריות (או כל פרי/תוספת שחפצה נפשכם…)

אופן ההכנה :

בקערת מערבל מזון לשים את היוגורט, הסוכר והטופו, לערבל מעט, עד שתתקבל בלילה אחידה ללא גושים.
בקערית קטנה לערבב היטב חלב צמחי וקורנפלור, שהבלילה תיהייה חלקה ממש, להוסיפה לקערת המערבל, להוסיף גם את תמצית הוניל, מיץ וגרידת הלימון, הפודינג ולעבד יחד לבלילה ריחנית, מספר דקות.
להוסיף לבלילת הגבינה, את האוכמניות כשהן שטופות ומיובשות משאריות מים, לערבב בעדינות.
ניתן לרפד את התבנית בנייר אפיה עגול, משומן, לשפוך את הבלילה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולאפות כשעה ורבע, העוגה עדיין מעט רכה…אל חשש מנוחה טובה …תעשה את המשך העבודה, כמובן להוציא מהתנור.
אני אוהבת את העוגה הזו עגולה, ניתן לאפות בתבנית קפיצית, כך נוח לחלץ אותה ולפרוס בקלות, השתמשתי בתבנית בקוטר 22.
חשוב לשים לב, בהתאם לתנור האפיה, שהקרום העליון והצדדים זהובים ומעט קראנצ'ים.
חשוב לא פחות, לתת לעוגה להתקרר להתייצב לילה במקרר או לפחות 6 שעות…ו ל ה ת ע נ ג !

שיהיה במזל…
עדי

* במידה ולא מצאתם טופו משי איכותי, אל ייאוש, השיגו טופו איכותי אחר, במרקם יחסית רך, כמו זה של קדיתא, השתמשו ב 350 גרם והוסיפו 50 גרם חלב צמחי.השאר הכל כמו שרשום במתכון.
** לגבי היוגורט, אם אין בנמצא יוגורט בטעם וניל, אך עדיין ממותק, הוסיפו כפית תמצית וניל נוספת.אם היוגורט אינו ממותק, הוסיפו עוד כ 1/4-1/2 כוס סוכר.

Pin It on Pinterest