אם כבר העזנו העזנו
אל תתעסקו בכלום,
חוץ מליצור מנות מהממות פשוטות טעימות צבעוניות ריחניות שיוגשו יפה ונאה לשולחן החג.
טרם הזכרתי בריאות, כן בריאות, עוד שיחרור נוסף, כן ואפשר שהארוחה תיהיה גם מהממת וגם בריאה.
שהאפטר ארוחה יותיר בנו שמחה, על כך שגם ארוחת חג חגיגית, יכולה להשאיר הרגשה טובה וקלה, שאפשר להגיד, נהננו וגם נשארנו בחיים (הטובים).
חותמת לכם, תעשירו באהבה ובחמלה בבריאות ובהזנה טובה ואסטטית וכולם יישמחו וייתחדשו ויגלו גם הם,
שאפשר קצת שונה ויצירתי ומעניין.
שארוחת החג יכולה להיות מרשימה ומרגשת לא פחות מאלו שהשתתפנו בהן עד כה.
שולחן חג, צבוע בצבעי הטבע, הירקות, הפרות, התבלינים, אין מרשים ממנו!!!

אם יש מאכלים שהזיכרונות עולים וגם הגעגועים, שלבו אותם,
טבענו או חפשו מתכונים שייתנו לכם כיוון וטעם.
אם בא לכם לשלב מנות חדשניות לגמרי, מעניינות טעימות צבעוניות …אין הזדמנות נפלאה מזו.

כמו בכל עניין, הכל מושפע ויושפע, אם עכשיו אם בקרוב או אם בערב החג הבא…
לכל דבר יש ויהיה ההדהוד שלו.
הטביעו את חותמכם בשולחן החג,
בברכת שנה ודרך יצירתיות וידידותיות.

המתכון :

ל 4-6 מנות גדושות ויפות

2-3 דלעות היקידו (יפניות) קטנות וחמודות.
חצויות דווקא לרוחב כדי שיהיו כמו קערות מרק.
רצוי לחתוך שני הקצוות בכדי ליצור בסיס יציב.

להכנת הדלעות: בחרו דלעות קטנות.כל חצי דלעת היא מנה.
רוקנו את התוכן היטב עם כפית.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
למרוח את הדלעת מבפנים היטב בשמן זית או קוקוס, לתבל במעט צ'ילי יבש או פלפל טחון.
להכניס לאפיה של כחצי שעה, עד שהבשר שלהן רך והן זהובות למראה.

לכדורים:

1.5 כוסות בטטה ותפוחי אדמה, קלופים, חתוכים ומבושלים היטב
2 חופנים גדולים של עלי תרד, קצוצים דק דק
1 כוס שעועית מבושלת ורכה (השתמשתי בשעועית אדומה ומנומרת)
בצל קצוץ דק דק
3 שיני שום כתושות
שפיץ סכין של ג'ינג'ר כתוש
1 כף רוטב סויה
צ'ילי אדום טרי קצוץ דק, לפי הטעם והיכולת
1 כפית שמן קוקוס
קצת מכל אחד מהתבלינים היבשים :פפריקה אדומה מתוקה, אגוז מוסקט, כורכום, אניס, קינמון, כמון, פלפל אנגלי.
1 כפית מלח
1/2 כוס קמח עדשים/קמח חומוס

לערבב היטב את כל המרכיבים לכדורים בקערה גדולה.
לא לטחון, אלא למעוך טוב עם מזלג, שעדיין ישארו סימנים של שעועית, נגיסי בצל…
להשהות שעה במקרר.
לכדרר כדורונים קטנים וחמודים.
להניח אותם בתבנית מרופדת נייר אפיה מרוסס בשמן.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 210-220 מעלות עד שהם מזהיבים ומתייצבים.

לרוטב :
1 כף שמן
בצל סגול קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
מעט ג'ינג'ר כתוש
כמה פיסות ממקל למונגרס חתוכות
פלפל צ'ילי חתוך לעיגולים, שוב…לפי טעמכם
1 כף סירופ מייפל
1/3 כוס רוטב סויה
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 ליטר קרם קוקוס
1 כף חמאת בוטנים
1 כף רסק עגבניות
1/2-1 כוס מים בהתאם לצורך

בסיר רחב ושטוח, לטגן בצל, שום, ג'ינג'ר בכף שמן, על אש קטנה, עד שמתרככים.
להוסיף תבלינים ולערבב.
להוסיף את שאר החומרים פרט לנוזלים.
לערבב שוב ולהוסיף את כל השאר, את המים לאט ורק אם יש צורך להוסיף את כל הכוס.
לערבב היטב היטב על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך מעט.

הרכבת המנה :

למלא כמחצית הדלעת האפויה והמוכנה ברוטב ולתוכו לצרף מספר כדורים קטנים.
לטפטף מעל עם עוד קצת רוטב.
לא לשכוח שהרוטב אמור להספיק לכל המנות!
לקשט באפונת גינה מאודה, צ'ילי אדום פרוס, בצל ירוק קצוץ, למונגרס…
להגיש…
להרגיש…
ולהתרגש,
בתאבון.

Pin It on Pinterest