שהשנה הזו תהייה עוד ויותר
צבעונית, מגוונת, מזינה, מחזקת, טעימה ונעימה!

את ראש השנה,
גם השנה נחגוג בביתנו, אשר אי שם…
במפגש וארוחה עם חברים טובים,
שכמונו, ישראלים או חצי.
תקופה נעימה, של חילופי עונות, של תפוחים, של שינוי,
מממ…כבר טעים ונעים לי…
הגעגוע פה, שם, תמיד.

שיא עונת התפוחים, כל הסוגים והמינים, עתיקים ומתוקים, חמוצים ועוקצניים,
את התפוחים קטפנו בבוסתן המקסים של חברים, שגרים בכפר,
לא רחוק מהעיר, מינכן.
עוגת תפוחים חובה, רסק בכמויות עתק, שיהיה בשלוף, ליפתן, ממולאים, מקשטים…

רציתי לחג, להכין עוגת תפוחים, מיוחדת, עדינה ובהירה, במראה של כלה.
הבצק פשוט ומעולה לעבודה, בשתי האופציות,
אז שכולנו נהנה,
שנרגיש טוב,
עם האוכל,
עם הבחירה,
ועם השנה
ה ח ד ש ה !

חיבוקים ממני,
תמיד שמחה לשמוע אותכם,
שלכם,
עדי

המתכון :
לבצק פאי, מפורטות שתי האופציות, לבצק רגיל ובצק ללא גלוטן
3/4 כוס מים
2 כפות סוכר קוקוס/ סירופ מייפל
2 כפות שמן קוקוס
תמצית וניל או גרידת מקל וניל לטעם
2 1/2 כוסות קמח כוסמין בהיר / לאופציה ללא הגלוטן, להמיר בקמח שקדים, אורז וקינואה, בחלקים שווים
1 כפית מלאה אבקת אפיה ללא אלומיניום

למילוי: 4-5 תפוחים גדולים, קלופים ופרוסים דק (השתמשתי בחמוצים ומתוקים יחד)
1 כף שמן קוקוס
1 כף תמצית וניל איכותית
1 כף ליקר קלבדוס ( תפוחים), לא חובה

לקרם:
1 1/2 כוסות קרם קוקוס
1 כפית תמצית וניל איכותית
4-6 כפות סירופ מייפל/סוכר קוקוס
1 כף שמן קוקוס
5 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

70 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה :
להכין את התפוחים, המילוי : במחבת גדולה ורחבה, להמיס שמן קוקוס ולהוסיף את התפוחים הפרוסים.לערבב מדי פעם, על חופ בינוני, שמעט יתרככו ומעט יזהיבו.לתבל ולהשאיר בצד להתקרר.
להכין את הבצק: לחמם מים ושמן קוקוס, עד כמעט רתיחה, להוסיף את הוניל וההמתקה ולהוריד מהאש.להעביר לקערת עירבוב ובזהירות תוך כדי עירבוב להוסיף את שאר המצרכים.לערבב בעזרת כף או מזלג וכשהבצק מעט מתקרר, ניתן ללוש ביד.הבצק רך, נעים וגמיש מאד.ניתן להכין עוגת פאי גדולה או פאי אישי בתבניות הקטנות.לרדד את הבצק, שיהיה דק, לכסות את תחתיות התבניות/תבנית, להצמיד את הבצק לדפנות.ממליצה לרדד את הבצק שיהיה גדול מגודל התבנית ורק לחתוך את השאריות.חשוב שהבצק יגיע לגובה כמחצית התבנית הגדולה וייכסה את הקטנות.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, לאפיה קצרה של 12 דקות.
להוציא, למלא בעדינות עם פרוסות התפוחים את התבנית, בצורה סיבובית בכמה שכבות.
להכין את הקרם, לערבב היטב עם בלנדר ידני/מוט את כל המצרכים.
עם כף לשפוך בעדינות מעל התפוחים את הקרם, לא בשכבה גדולה מדי.
לפזר את השקדים מעל ולהכניס לאפיה בחום של 180 מעלות, כשהתנור חומם מראש, כמובן.
לפאיים האישיים בערך 20 דקות עד שהקרם מתייצב והכל מזהיב, לפאי הגדול 30-35 דקות, לבדוק לפני שמוציאים שהקרם יתייצב.
להוציא, לקרר,
שיהיה חג שמח
ושנה נפלאה!

Pin It on Pinterest