זה מושלם ככה, בדיוק בדיוק ככה,
הוא אמר ואני בטורבו חפירה
ועם העגבניות? אתה הרי לא אוהב,
אמא זה מצויין, הכל ביחד, אפילו הזוקיני…
והתיבול, משהו חסר?
כן, חסר שתקשיבי למה שאני אומר…
פפפפיייי

פעם בשבוע, החלטה משפחתית, נכין מנת פסטה.
שניים נגד שתיים.
אצל הקטנה, פסטה, לא חשוב איזה, לא ברשימת המועדפים.
אצל האמא, זה בכלל לא מופיע…

עדיין, יש יתרונות בארוחת פסטה,
נוחה לעבודה, לרוב זמינה במטבח,
מתיידדת כמעט עם כל מצרך וחומר.
מכיוון שבארוחת צ'יק עסקיננו, הפעם,
צ'יק צ'ק, הכל בסיר אחד.
לא טיגונים, לא הקפצות לקראת, לא הקרמה אחרי.

יתרון נוסף שאין צורך בהתארגנויות,
הרעיון הוא לעבוד עם מה שיש, להוריד מכאן ולהוסיף את זה.
ללמוד את היחסים בין המרכיבים, את היחסים בין כמות המים ולתוצאה טובה ולא מושית מדי של הפסטה ושל התוספות,
בעיקר אם הן ירקות טריים או קפואים.
אז כמו תמיד,
לא מפספסת הזדמנויות אנוכי
ושלל ירקות צבעוניים, ניבחרו להם הפעם,
לככב במנת פסטה זריזה, טעימה ואפילו מזינה, לצהרי שישי…אחלה רעיון.
הפסטה עשויה מקמח כוסמין מלא.

מה שהיה בסלסלה, שאריות מהשבוע,
שאריות, זה הדבר, רק מהם מגיעה היצירה…לא כך?
היתה גמבה אדומה, זוקיני אחד, פטריות שמפיניון חומות, לא היה בצל יבש, לקחתי את מחצית החבילה שנותרה מהבצל הירוק,
חופן עגבניות שרי צבעוניות ומעציצים בגינה תלשתי קצת פטרוזיליה מסולסלת ובזיליקום ששרד, בקושי רב, את הקיץ המטורלל והחורף שתקף,
מהר ומדי.

למתכון :
הכמות המצויינת במתכון, מתאימה ל 4 מנות ילדים ו 3 מבוגרים…חחח

למצרכים:

250-300 גרם ספגטי מקמח כוסמין מלא/חיטה מלאה
2 חופנים של עגבניות שרי טעימות וצבעוניות, חתוכות לחצי
1 זוקיני חתוך לקוביות
1 פלפל בכל צבע שיש, ניתן לשלב רק חצי…למי שפחות אוהב..או לחילופין חצי צהוב, חצי כתום, לקוביות
3 גבעולי בצל ירוק כולל הכל, חתוכים למקטעים
5 פטריות שמפיניון חתוכות לחצי או לרבע
1 שן שום קצוצה
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי פטרוזיליה
3 כפות שמן זית
700 גרם ציר ירקות/ציר אבקת מרק טבעונית
1 כפית מלח
1 כף יין לבן
קצת פתיתי צ'ילי…אופציה…
2 אגוזי מקדמיה/ברזיל, כתחליף לפרמז'ן

אופן ההכנה:

בסיר מספיק גדול להכיל את הכבודה,
לחמם את הציר, כשחם מאד, להוסיף את הספגטי ואת כל השאר.
להוריד את האש לבינונית גבוהה ולערבב עם כף עץ בעדינות, כדי למנוע הדבקות הספגטי.
לסגור עם מכסה, ככה באלכסון…
ל 10 דקות.
לערבב שוב בעדינות, לוודא שהספגטי מתבשל ומתרכך וללא הדבקויות מיותרות.
לבשל עוד 5 דקות.
לבדוק את הספגטי עצמו, חשוב שיהיה רך ונגיס בעדינות…
אם יש צורך הוסיפו עוד כמה דקות של בישול וייתכן שיהיה צורך בהוספת מים רותחים, בערך 50 מ"ל…
אם הוספתם מים, חכו עוד מספר דקות, סיגרו את הסיר ותנו ל'תבשיל' לסיים את הבישול, לקבל טעמים.
להגיש עם גרידת אגוז מקדמיה/ברזיל…