טפנד, מצטלצל פי אלף טעים יותר…
אתמול הכנתי לחמניות מהממות,
מציינת זאת, כי כדאי לכם, בשבילכם ורק!
לחמניות מהירות הכנה, מזינות, בלי לכלוך ובלי בלאגן,
כמה שאני חושבת עליכם וגם עליינו.
הכנתי אותם בחמש בבוקר, עם בהלת ההתעוררות לשבוע חדש ומטבח ריק…
נישלחו עם הילדים להמשך היום, נשארו עם ההורים להתחיל את הבוקר…

יש לי חולשה לצנצנות קטנות,
מלאות בטעמים גדולים,
יש לי אהבה לגודיז של על יד,
של אקסטרות משובחות,
חריפות, מלוחות, הרבה חמוצות וקצת ומעט למתוקות.
טפנד הוא כזה, עם לחמניות פלא, רכות, בריאות,
עם קרקרים קראנץ',
עם מקלות ירקות,
בתוספת לסלט, בהגשה עם המרק…

הוא שולח לי הודעה מאיטליה,
להביא פסטות? שוקולד?
לא לא…תביא צנצנות.
אחת מהן היתה של לבבות ארטישוק, בשמן זית ולימון, טימין, אפילו אורגניות.
בעודן בתנור, הלחמניות,
רוקנתי את הלבבות, הישר לקערה עם הסכין, עם הגרעינים וכל השאר,
לחלק הוספתי עגבניות שרי מיובשות, מצנצנת אחרת ופפריקה מעושנת.

משום מה, טפנד,
האופי והאישיות מעלפים,
אך היופי…המ…
אז אם תבחרו ביופי ולא בזה,
לא יפה!

המתכון :

למצרכים :
צנצנת 300 גרם, לסנן את הארטישוקים
5 כפות גרעיני חמניה טריים
2 שיני שום כתושות
1 כפית חומץ בן יין לבן
1 כפית צלפים, זכות ולא חובה
קורט מלח
קורט צ'ילי

אופן ההכנה :

לטחון את כל יחד בבלנדר, בלנדר ידני, יהיה פה מצויין.
ממליצה, לא לטחון עד הסוף.
מאד טעים ונעים, חלקיקי הגרעינים שנותרים,
מוסיף קראנצ'יות ועניין לטפנד.

למחצית הכמות הוספתי 2-3 עגבניות שרי מיובשות וחצי כפית פפריקה מעושנת…וטחנתי שוב.