מעדני אורז בטעמים,
חורפיים,
חלופה נפלאה לדייסת שיבולת שועל,
חלופה טובה לכל ארוחה עיקרית או ביניים, נטולת גלוטן, מחממת, מרגיעה, נוחה לעיכול.
מתובלת בצהוב, ירוק ואדום, צבעונית ומחזקת.
בצהוב, מועשרת בשורש כורכום ותאנים מיובשות, שסגולותייו המרפאות של הכורכום, ידועות כבר לכל,
בירוק, עם תוספת קטנה של אבקת מאצ'ה יפנית מעניינת, המאצ'ה היא אבקת תה ירוק, המופקת מהעלים הצעירים שלו בעיטור פיסטוקים טריים,
באדום, פטל!!!

אין להתבלבל, הוא כאן ושם, בקור, בגשם או בלבן.
החורף משנה בנו צרכים, דרישות שונות של הגוף וגם של הלב.
תזונה חמימה פלוס, עושה טוב.מעלה את טמפרטורת הגוף.

הקונג'י, דייסת אורז, טובה לנו,
מעבר לצורך במנה חמימה ומפנקת,
היא תומכת ומחזקת בהתמודדות הגוף עם מחלות, מאזנת את מערכת העיכול, תומכת במצבי דלקת, בשילשולים ועוד.
שלבו אותה כאחת הארוחות בבית, הילדים מטורפים עלייה.
רק זיכרו להשרות את האורז לכמה שעות.

הקונג'י מתבשלת לאיטה,
פשוטה להכנה,
מבוססת אורז מלא עגול או לבן.ניתן גם לשלב בינהם.
כדי להעשיר את המנה, מבחינת הזנה, טעם וקרמיות,
אני אוהבת לבשל אותה על בסיס משקה/חלב צמחי כלשהו.
אגלה לכם סוד,
לא קונה יותר חלבים, מכינה אותם בבית, איך שאני אוהבת, אתמול עשיתי בוקר של חלבים, מה לא הכנתי,
מה כן הכנתי?
חלב סויה
חלב כוסמין ותאנים
חלב מיקס דגנים ותמרים
חלב אגוזים ותבלינים
חלב אורז מלא מבושם
ועוד…
אני יודעת בדיוק מה יש שם בפנים.
להבדיל מהקנויים, בביתיים, יש הפתעות והן רק טובות.
משתדלת לוותר על קניית מזונות מעובדים, עד כמה שניתן, אז אם ניתן, לא אקח???

והכל הכל, תמיד, עניין של הערכות.
מה יותר פשוט מלהכניס מה שבא לכם הבוקר,
בכמות מצחיקה של מיני כוס, למכונה ותוך 6-7 דקות, מתקבלת כמות של 800 מ"ל של משקה חלב צמחי מהמם!
ואם תרצו להעשיר, שלבו, דגנים, מיני אגוזים, גרעינים, זרעונים, תבלינים, המתקה טבעית
ואתם הרבה הרבה יותר ממסודרים.
במכונה יש פלטה חשמלית לחימום המשקה.
מהפך במטבח, כבר אמרנו?

שמחה מאד שסיפרתי לכם את הסוד, אתם בטח גם זוכרים שקמחים על כל סוגיהם, ניתן לטחון בכזו קלות וטריות בבית, שחבל שלא.
אם תרצו, אני מארגנת רכישה קבוצתית, כדי שכולנו נוכל להנות מחבר טוב, חדש ותומך במטבח.
פרטים נוספים, אשמח לתת, אם רק תשאלו, תכתבו לי, בפרטי, פה או טוב ונוח יותר בדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'. או קיראו עליו בפוסט המצורף!

למתכון :
מצרכים:
1 כוס אורז עגול מלא או לבן, חצי חצי הולך גם, שטופים היטב
4 כוסות משקה/חלב צמחי בהכנה ביתית (שקדים, אגוזים, כוסמין, אורז)
2-4 כוסות מים 1
כף שמן קוקוס
גרידת מקל וניל/ מקל קינמון/ 2 תרמילי הל/ מי ורדים, לפי טעמכם
המתקה טבעית עם סירופ מייפל, סילאן, סוכר קוקוס, סוכר דמררה, לפי טעמכם

אופן ההכנה :
אם בחרתם באורז מלא, אנא השרו אותו לכמה שעות במים חמים.
להעביר את החלב ואת שתי כוסות המים הראשונות לסיר גדול, טוב שיהיה עם תחתית כפולה, נוח לבישול איטי.
לתבל ולהוסיף המתקה. להעביר את הסיר לחימום, להוסיף את האורז ואת שמן הקוקוס.
להביא לחימום טוב את הנוזלים, אך לא על חום גבוה.להשאר לאורך כל הבישול על חום נמוך. לערבב מדי פעם, היטב. לסגור את הסיר עם מכסה. לבשל מינימום שעה ומקסימום שעתיים, על חום נמוך.
לא לשכוח לערבב. יש מצב בתוספת של 2 כוסות המים הנוספות, בהתאם לסמיכות הרצויה.
להוריד מהאש ולתת לדייסת האורז מנוחה לכמה דקות.
לטחון בעזרת סטיק, אם אתם מאלה שאוהבים להרגיש את הטקסטורה של האורז, תוכלו לטחון מעט או בכלל לא.

* הגישו אותה חמה ומתובלת, ביחרו לכם עם מה והוסיפו לסיר של כולם או למנה האישית.
* הקונג'י נשמרת נהדר עד 4 ימים במקרר, חממו אותה לפני ההגשה, אולי יהיה צורך בתוספת נוזלים, מכיוון שבתהליך הקירור, היא מסמיכה מאד.

Pin It on Pinterest