קונפיטורת פירות יער, קראתם נכון, קפואים, המיקס הזה, אי שם בפריזר, כך שלא תאשימו אותי במקרר מלא בפירות יער טריים…וכן ומה ושם…
קונפיטורה, ללא תוספת סוכר, ללא מחזקים, משפרים, מצמידים וכו'.
ממותקת בסירופ מייפל אורגני.
מתובלת וריחנית.
האמת בהגדרה, הקונפיטורה הזו, אולי היא בכלל הוא, מעדן פרי, שרוב רובו עשוי מפרי.

תענוג אמיתי וביתי,
תמו ימי צריכת הסוכר בכל דבר,
תמו ימי הבישול שאינו נגמר,
תמו ימי הפקטין והג'לטין,
לחזור לדבר עצמו,
בטעמים האמיתיים,
בדקותיים של הכנה וטירחה,
השאר המקרר יעשה.

שלא תבינו לא נכון,
אני לא של ריבות או שכאלה,
מה שאני כן, מנסה למצוא תמיד, איך כן ובלי זה ועם זה,
פתרונות יעילים, הכי מעט מזיקים, הכי הרבה מועילים וטעימים.
קיבלתי הזמנה להכין עוגת ספוג-קרם-פירות יער,
משם הכל קרה.
נכון, אין חיים ללא תוקף, אך בינינו דבר כזה יחזיק לבדו שם במקרר???

הצנצנת המלבבת הזו, בת זוג צמודה ואהובה,
לטוסט, לעוגות, למילוי, לקישוט, ליד קינוח או מעליו…על מגש 'גבינות', ליד היין…
הוספתי כמה טיפות מי ורדים, מעט וניל, גרידת תפוז דם,
את סוד הקסם של הגברת
ויש!!!

המתכון :

2 כוסות מיקס פירות יער קפואים
1/2 כוס מים, פחות 3 כפות
2 כפות מיץ לימון טרי
5-7 כפות סירופ מייפל אורגני
3 כפות זרעי צ'יה שלמים
1 כף זרעי פשתן טחונים טרי
לתוספת טעם, אופציונלי: גרידת מקל וניל/ גרידת קליפת תפוז/ כמה טיפות מי ורדים

אופן ההכנה :

בקערית קטנה, לערבב ב 3 כפות מים את זרעי הצ'יה השלמים ואת הפשתן הטחון, לערבב עם כפית ולתת לעמוד כמה דקות.
בסיר בינוני, עם תחתית עבה/כפולה, להכניס את פירות היער הקפואים, המים, סירופ מייפל, לימון ומה שבחרתם, אם בחרתם לתיבול.
לבשל על אש/חום בינוני כ 6-8 דקות.
להוריד מהאש, לטחון מעט עם בלנדר סטיק, לפי מידת העדפה שלכם, לגודל חתיכות הפרי שישארו בקונפיטורה הסופית.אני אוהבת שנשארים גם קצת פירות שלמים.
להוסיף את תערובת צ'יה-פשתן לסיר.
לערבב היטב עם כף עץ או מקציף ידני.
לתת לקונפיטורה להתקרר מעט.
להעביר לצנצנת נקייה ומעוקרת*, לסגור היטב.
להכניס למקרר ליממה מלאה.

* עיקור הצנצנת, ניתן לעשות ע"י טבילתה ל 10 דקות בסיר מים רותחים, כולל המכסה.

Pin It on Pinterest