בקלות מעודנת נהפוך כל מנה סתמית, גם אם היא טעימה, גם אם לפעמים בא אותה בפשוט פשוט,
למנה טיפהל'ה יותר נאה, קצת יותר בצבע טרי ולא שפכטל, נגיעה בהגשה, רגע מחשבה על כלל המנה
ו י ש !!!

מתוך ההיצע 'החלבוני' בתזונה הטבעית, נותנת דגש על מגוון הקטניות ובתוכם, יותר נכון מתוכם, על טופו,
שהוא כאמור, תוצר ישיר לקטנית הסויה.
מנה הגונה של קטנייה צמחית, אם כי היא לא צריכה להיות גדולה, כמחצית הכוס ואנחנו מסודרים עם בונוסים של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים ועוד.
תוסיפו ירקות וירוקים והספיגה שלהם תרקיע שחקים.

קטניות, קבוצה גדולה ומגוונת, הן בעצם זרעי צמחים.
החומוס, השעועית על כל צורותיה וצבעיה, עדשים, שוב מכל הסוגים, הסויה, הפול, התורמוס, אפונה…
הן כל כך טובות לנו, כמובן שכל אחד והעדפותייו האישיות וטעמו האישי, לעתים גם העדפותיה של מערכת העיכול שלנו,
טוב וחשוב להתנסות, לשלב אותן, להשרות אותן, להנביט בכלל, להתחיל מהקלות יותר לעיכול וכך הלאה.
יתרונות תזונתיים בולטים, הן עשירות 'במנת חלבון' הגונה, עשירות בברזל וסידן, דלות שומן, מפוצצות סיבים תזונתיים.
ונחזור לטופו,
הוא כאמור, ההההתחליף להרבה מוצרים מן החי, הוא כזה תמים ופתי, שכל מה שנעשה איתו יתקבל בברכה ובמנה מעולה.
תחליף לשניצל, לקציצה, ל'בשר טחון', ל'חזה עוף' ועוד…

את הטופו, ממליצה להעביר צריבה קלה, צלייה, הקפצה, חימום כלשהו,
גם אם יצטרף למנת סלט קרה.
להוציא אותו מהאריזה, לשטוף אותו בזרם מים ולהספיג נוזלים עם נייר מגבת.
במנה זו, פרסתי אותו לפרוסות, במעט שמן צרבתי על מחבת נון סטיק ומשם עם שאר הטעמים והתוספות לתנור, לתוספת קראנץ' והזהבה קלה.
הגשתי עם אורז אדום אורגני מתובל, מאפה כרובית פשוט קל וטעים, אך הפעם הכנתי אותו בתבניות מאפינס, כמנה אישית.

למתכון :

המצרכים :
1 חבילת טופו, פרוס לפרוסות בעובי של כ 1/2 ס"מ
1/2 כוס פאנקו ביתי*
1/2 כוס פסטו ביתי**
1-2 כפות חרדל טוב
1 כף מיץ לימון
מעט גרידת קליפת לימון (אופציה כמובן)
מלח עשבים, צ'ילי מיובש, לפי הטעם
שמן זית לזילוף על המנה

אופן ההכנה :

*הכנת הפאנקו, במידה ובחרתם להכינו בבית : לחם שאינו טרי, לייבש בתנור, על חום נמוך, סביב 100 מעלות, עד שמתקשה, מתייבש ומעט מעט מזהיב ולא יותר.להפוך צד כמובן.לקרר היטב וטחון היטב בפודפרוססור בפולסים עדינים, כדי שהפרורים ישארו בגודל של פרורי 'פאנקו'.

**פסטו ביתי

לצלות במעט שמן במחבת נון סטיק את פרוסות הטופו, מעט עד הזהבה קלה קלה, כדי שישאר רך ופריך בפנים.
לחמם תנור ל 190 מעלות.
בתבנית פיירקס, לשמן במעט שמן זית את תחתיתה.
לסדר את פרוסות הטופו הצרובות כמו קלפים, כשמרבית הטופו חשוף ויש חפיפה רק עם הקצה שלהן.
למרוח את החרדל על הפרוסות, עם גב של כפית.
לערבב בקערה את הפאנקו והפסטו, לימון וגרידה, אם יש צורך תבלו במעט מלח עשבים וצ'ילי ומעט שמן זית.
לפזר בנדיבות את התערובת הפירורית מעל כל פרוסות הטופו.
לזלף שמן זית ולהכניס לאפיה של 10-15 דקות, עד הזהבה קלה ולא יותר!!!

הצעת הגשה, כמפורט בפוסט עצמו!
בתאבון!

Pin It on Pinterest