תבלינים וניחוחות תבשילים הודיים מטריפים יכולים למשוך אותי לקצה הקצה הרחוק,
המטבח ההודי מרגיש לי כסוד,
הטעמים, התבלינים ובעיקר השילובים שלהם ובינהם.

לפני שנים שנים, למדתי איורוודה וכחלק מההכרות עם העולם הזה, השתתפתי בקורס לבישול אוכל איורוודי.
שדומה ולא דומה לאוכל ההודי המוכר.
התבלינים הם אותם התבלינים, הטכניקות, דומות, אך מתווספת התיחסות ספציפית לכל אדם, עם אופיו המיוחד, נטיות, עונות השנה וכו…

המשיכה לאוכל הודי, מתובל, מחמם, מתגברת, בתקופות הקרות יותר,
גם כי האוכל חזק, משביע, מתובל, מחמם, מניע וגם מפנק מנחם ועוטף משהו.
גם בזכרונות של מי מאיתנו שהספיק להציץ, לטייל, להזרק, לעשות את מסע חייו.
יש ימים של צורך עז בתבשיל מפוצץ בטעמים, במרקמים, בצבעים,
יש הטוענים שהאוכל ההודי טעים אך לא אסתטי,
טוענת אני שהמרקמים מיוחדים, אחרים וזה מה שעושה לי להתחבר בהתרגשות מתחדשת בכל פעם מחדש, לאכול
או לנסות לחכות אחר זכרון או שניים.

לייק אולוויז, עיקר העניין,
מעבר לתוצאה טעימה ומספקת,
יש את עניין התחליפים, שגורם לנו להפוך שוב ושוב את הראש, את המטבח, המזווה…
רבות מהמנות ההודיות, מבוססות על קטניות, ירקות, שזה בכלל עולם מופלא משל עצמו,
השאר עם עוף, דג או גבינת פניר ויוגורט,
שגם אותם ולהם מצאנו ונמצא תמיד, תחליפים מהממים,
שגורמים לנו אושר גדול,
ללא תחושת ויתור או החמצה.

למתכון :

1 אריזת טופו רגיל, שטוף ומנוגב, חתוך לקוביות
1/2 כוס קשיו מושרה שעתיים במים חמים ומסונן
1 ו 1/2 כפיות ג'ינג'ר כתוש/קצוץ דק
1 כוס מים (וייתכן שנצטרך עוד 1/4-1/2 כוס מים בהמשך, במידה והקרם מסמיך מאד)
3 עגבניות גדולות אדומות ורכות חתוכות לקוביות
2 כפות שמן נייטרלי, אני השתמשתי בזרעי ענבים (רק לא עם שמן זית)
1/2 כפית פתיתי צילי
1 כפית זרעוני כמון
1 כפית גרם מסאללה
1 כף כוסברה טחונה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית סוכר חום
1 כפית מלח הימלאיה

אופן ההכנה :

בבלנדר חזק לטחון קשיו עם כוס המים והג׳ינג׳ר.
עד למרקם קרם חלק.
להוסיף את העגבניות ולטחון שוב, עד שהקרם טחון טוב ומקבל צבע ורדרד מהעגבניות והן טחונות היטב.
בסיר עם תחתית עבה, לטגן קלות עם 1 כף שמן, עד הזהבה את קוביות הטופו על אש/חום בינונית.
להוציא לקערה.
להחזיר את הסיר לאש, להוסיף את כף השמן הנותרת ולטגן דקה בלבד את התבלינים יחד.
לערבב היטב ולהוסיף את קרם הקשיו הוורדרד לסיר.
לערבב היטב, שכל התבלינים יתערבבו היטב לתוך הקרם.
ייתכן ויהיה צורך בתוספת של 1/4-1/2 כוס מים במידה והקרם סמיך מדי, יש לו נטייה כזו…
לבשל יחד 3 דקות ולטעום.לתקן טעמים, עוד טיפהל׳ה צ׳ילי, מלח, גרם מסאללה או מה שצריך או אולי בכלל לא!
לצרף את קוביות הטופו הזהובות, לערבב יחד, לבשל עוד כ 3 דקות ולסגור את האש.

הצעת הגשה :
המקאני פניר הולך נפלא, מן הסתם עם אורז בסמטי לבן או מלא ועם ראייטה מתובלת במעט מלפפון טרי פרוס, צ׳ילי, זרעי כמון שלמים ומעט מיץ לימון וגרידה מהקליפה שלו.
את הראייטה הכנתי מהמתכון יוגורט סויה הנל ויש אפשרות נהדרת להכין על בסיס קרם פרש טבעוני הזה, לבחירתכם!!!

Pin It on Pinterest