כן שוקולד, לא וניל, כן, לא,
תמצית הויכוח,
קבלו זברה שוקו וניל!

עוגות בחושות טובות הן בעלות ערך משמעותי,
בשליפה,
במהירות ההכנה,
בקלות ההכנה,
עם חומרי גלם נפוצים במגירות שלנו,
עם טיפוש קישוט, תוספת טעם, קרם באמצע, למעלה,
לאפות כעוגה אחת גדולה
או כמאפינס אישיים חמודים,
בתבנית עגולה או מאורכת…

תחת כותרת הערכות זה כל הסיפור,
החיים טובים יותר!
אין הפתעות, יש רק לבחור.
תמיד תמיד יהיו לי חומרי גלם לטחינת קמחים טריים, איזה שאבחר, כוסמין, חיטה, אורז, כוסמת, עדשים, חומוס, קינואה.
שמן טוב, מיני אגוזים וגרעינים להכנת חלב צמחי, אבקת אפיה טובה, סוכר איכותי, סירופ מייפל או סילאן…
כשהכנתי את העוגה הזו אתמול,
אחרי פשפושים רבים ובלאגן במגירה, קקאו לא נמצא, אבל צנצנת ממרח שוקולד חיכתה כבר בקוצר רוח
והאמת איזה מזל,
התוצאה של שימוש בממרח הביאה לתוצאה נפלאה, בטעם ובמרקם.
אל פחד, כשיש בסיס טוב, חומרי גלם איכותיים,
אנחנו בגן שעשועי המטבח.
זה מה שכייף בהן הבחושות,
נגיעה של זה, תוספת כזו, המרה בקמח מעניין, חמאת אגוזים, חלב צמחי…

כתבתי על הערכות ומעט יצירתיות,
על בריאות,
תמיד תמיד ניתנת התיחסות,
יש שיגידו עוגות, לא בריא, זה שמן, זה מלא סוכר…
בחירה נכונה של שימוש בחומרי הגלם, מניבה תוצאה מפנקת וגם בריאה,
כמובן שגם לאלה לוקח זמן הסתגלות, לטעמים, למרקמים,
אין צורך בשימוש בהרבה המתקה, בחירה בקמחים עשירים ומזינים, שימוש בשמן איכותי ובכמות קטנה יחסית,
מאפשרת הנאה מכל העולמות!!!

למתכון :

לעוגה :

3 כוסות קמח כוסמין, מלא, לבן, חצי חצי (טחנתי כוסמין טרי ובמקום)
1 כוס סוכר קוקוס, חום
1 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת אפיה ללא אלומיניום
רבע כפית סודה לשתיה
1 כף קמח אורז/קורנפלור (את קמח האורז טחנתי טרי, אבל אתמול)
1/3 כוס קמח שקדים (ברור שגם)
קורט מלח
1/2 כוס שמן קוקוס מומס
3 כפות ממרח שוקולד + 4 כפות משקה חלב צמחי
1 ו 1/2 כוסות חלב מיקס אגוזים (מה טרי…אפילו חמים, ישר מהמכונה)
1 כף חומץ תפוחים

לזיגוג שוקולד ביתי :
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס אבקת קקאו איכותית
1/3 כוס סירופ מייפל/סילאן אורגניים
קורט מחית וניל
1/4-1/2 כוס חלב מיקס אגוזים (ניתן לשחק עם הכמויות בהתאם לטעם ולסמיכות הרצויה)

אופן ההכנה :

לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית קפיצית בינונית.
לקערה להוסיף, קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח, סודה לשתייה, וניל, קמח שקדים קמח אורז/קורנפלור.
לערבב היטב.
בסיר קטנטן/פינג׳אן, להמיס את 3 כפות ממרח השוקולד עם 4 כפות חלב מיקס אגוזים.
לקערת היבשים להוסיף את כל המצרכים הרטובים, פרט לחומץ ולתערובת השוקולד המומס.
לערבב היטב, שלא ישארו גושים בבלילה.
לחלק לשתי קערות.
לאחת מהן להוסיף את תערובת השוקולד ולערבב שוב.
לכל אחת להוסיף 1/2 כף חומץ תפוחים.
ועכשיו לשלב מזיגת התערובות, ניתן לצקת את התערובת עם מצקת או קנקן קטן.
להתחיל במרכז התבנית, לשפוך מצקת אחת מאחת הבלילות ולאחריה את השניה וכך הלאה, עיגול בתוך עיגול…מעט סבלנות, עד שסיימתם את שתי התערובות.
להעביר לאפיה בתנור, בזהירות כדי שהצורה לא תהרס.
לאפות 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא לח ולא רטוב, אך חשוב שלא תתייבש יתר על המידה.

להכנת הזיגוג, בבן מארי, סיר בתוך סיר, לשם אידוי, לשים קקאו, שמן, המתקה ווניל.להמיס היטב, להוסיף חלב צמחי בהתאם לרצונכם, לטעום.

כשהעוגה פושרת, לשפוך עליה את הזיגוג תוך כדי ליקוקי שוקולד…קשטו או לא…