טוב,
הפעם,
היתה מי שדחקה אותי לפינה.
הדחיקה הזו הגיעה בול בזמן.
סבתוש שלי, ז"ל, האישה היקרה, המיוחדת במינה, עם הלב מהקצה ההוא עד לשם, למקוריים, למאומצים, לשכנים, לחברים, לכל המשפחה ובכלל
תמיד היה שם מקום.
לבשל לא ידעה, לדאוג לכולם בהחלט כן, אבל מה,
העוגיות שושנים של סבתא אסתר,
לא היה מי שלא הכיר, טעם, קיבל אותן בדואר לצבא או לחג.
במשך השנים הגעגועים שמטריפים ומכאיבים,
מעלים גם הרבה זכרונות
וזה אחד מהם,
עוגיות שושנים של סבתוש.

ברור ששל סבתוש היו מבוססות ביצים וקצף ביצים.
אפילו לא זכרתי את הבצק, ברור היה לי, שחייב היה להיות משהו שלא תלוי הצלחה או כשרון אפיה יוצא דופן.
בדקתי בזריזות את זכרונות האחרים מבני המשפחה,
פה אחד נאמר,
סוג של בצק פריך…

הזכרתי את הדחיקה לפינה,
באחד הבקרים, איריס שולחת לי הודעה, עם טקסט קצר ולא משאיר מקום לכלום פרט לכן,
בטוח תוכלי להכין כאלו, בלי מיני תחליפים וחומרים משונים…
אז הכנתי.
עם בצק פריך מהמם וריחני,
עם מקצפת משגעת למילוי,
ושהכל איכותי, בריא וטעים,
זה עוד שיאונצ'יק,
על זה שאנחנו בדרך הנכונה!
איך אמר אילי, הבן שלי,
אמא, אלו העוגיות הכי טעימות שהכנת.
כנראה שסבתוש היתה איתי שם כל כך, אולי הטעם המרוכז של הדמעות, אולי האהבה שעטפה…

למתכון :

המצרכים :

לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין בהיר
1/2 כוס קמח שקדים (מאד מוסיף, אל תותרו)
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
2 כפות סירופ מייפל
1 כוס קרם קוקוס, כדאי לוודא שיש בתוכה 2-3 כפות מהחלק ה'כבד'

למקצפת (המילוי):
1 כוס מים מבישול חומוס מצומצמים או מפחית חומוס/צנצנת חומוס
3/4 כוס סוכר (חשוב שיהיה בהיר, אני השתמשתי בסוכר קוקוס הבהיר)
60 גרם אינסטנט פודינג אורגני
1 כף מיץ לימון טרי
כמה טיפות מי ורדים (אופציה)

אופן ההכנה:
נתחיל עם הבצק,
בסיר בעל תחתית עבה/כפולה, לחמם היטב את קרם הקוקוס, כשהוא ממש חם, להוריד מהאש ולהוסיף בבת אחת את כל מצרכי הבצק.
לערבב היטב ובזריזות, עם כף עץ, להעביר את הבצק ללישה ידנית על משטח עבודה.
הבצק רך רך, עדין, ריחני וחמים…בינתיים שיתקרר לו…

נעבור למיקצפת :
להקציף את מי החומוס, עם כף מיץ לימון, על מהירות גבוהה.
בהדרגה להוסיף סוכר, כל פעם קצת קצת…
אחרי שהקצף יציב וכל הסוכר כבר בתוכו, לפחות לאחר 5-6 דקות הקצפה, להוסיף את האינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף דקה.

לחמם תנור ל 175 מעלות.
לרפד תבנית אפיה בנייר.

הכנת העוגיות:
לרדד על משטח נוח, מחצית מהבצק, לאליפסה גדולה, להעביר כמחצית המיקצפת ולמרוח אותה כמעט על כל הבצק, להשאיר מעט שוליים חשופים, שיקל על מלאכת הגילגול.
לגלגל לנקניק, בעדינות, תוך כדי שמירה שהמיקצפת תשאר ולא תברח.
לחתוך בעדינות, בעזרת סכין חדה לשבלולים.
להעבירם בעדינות ומסירות לתבנית האפיה ולהניחם שוכבים על הבטן או הגב ולא על הצד…
לשגר לתנור, לאפיה בין 16-18 דקות, חשוב שיאפו היטב, אך שלא ישרפו ואפילו לא יזהיבו יתר על המידה.
תנו להן להתקרר,
מעט אבקת סוכר ביתית…
תהנו

Pin It on Pinterest