פנה קוטה ירקרקה, מאצ׳ה- שקדים- מקדמיה מקושטת בפירות יער,
מנת הקינוח, לערב החג ובכלל,
מנה קלילה ומרעננת,
פשוטה להכנה,
טעימה ומרשימה,
כחלק מתפריט החג האביבי שתוכלו למצואו במלואו בקישור הבא:
חגיגה אביבית של טעמים, צבעים, רעיונות והדרכות יצירה לשולחן החג

פנה קוטה ירקרקה, מאצ׳ה- שקדים- מקדמיה מקושטת בפירות יער

4 מנות

300 מ״ל חלב שקדים מקדמיה ביתי
200 מ״ל חלב קוקוס (מינימום 17% שומן) ממליצה על Aroy d
1 כפית אבקת מאצ׳ה
1 כפית אבקת אגר אגר
1/2 כפית גרידת מקל וניל
4 כפות סירופ מייפל אורגני בהיר

לתוספת רוטב פירות יער:
1 כוס מיקס פירות יער קפואים
4 כפות סירופ מייפל אורגני
2-3 טיפות מיץ לימון
1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:
בכוס לערבב 1/4 כוס מחלב האגוזים עם האגר אגר.לערבב היטב.
להעביר שארית החלב לסיר בעל תחתית עבה, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב על חום נמוך עם מטרף ידני, כדי שהמרקם יוותר חלק, ללא גושים, כדאי להשאר קרוב קרוב ולערבב…
כל התהליך לוקח 8-10 דקות.
זה מסמיך מעט כל עוד הטמפרטורה חמה, עם הקירור נוצר תהליך ההתייצבות.
להוריד מהאש, לתת לתערובת מעט להתקרר ולצקת לתבניות מאפינס מסיליקון או לצקת לרינגים ולהכניס למקרר, מינימום לשעתיים.

להכנת רוטב פירות יער:
בקלחת קטנה לערבב את כל המצרכים על אש קטנה למשך 10 דקות, הרוטב טוב שיהיה מעט סמיך ומתקתק, לכן כדאי לטעום לפני שמתקרר.

להגשה:
לחלץ בעדינות את הפנה קוטה מהתבניות, אני אוהבת להפוך אותן אם השתמשתם בתבניות מאפינס.
כמובן שאם בחרתם בצורת פרח…אז חובה.
להגיש עם רוטב פירות היער ופרח מקסים.

* יש אפשרות להכינה לבנה, ללא אבקת המאצ'ה…למי שאולי ולא…בתמונות תוכלו לראות עם ובלי…