הי יקרים,
יצא פסק זמן קצת ארוך מאז החג ושאר חגיגות,
אנחנו רק אתמול חזרנו לשגרה, הילדים לבית הספר ואני אליכם.
זכינו בחופשת פסחא אללה יסתר (איסטר),
לא קבענו כלום מראש, לא הזמנו כרטיסים, לא מקום לנפוש בו, לא כיוון, לא אמרנו לא, לא אמרנו כן,
רק אמרנו שביום ליל הסדר, נחליט אך ורק לאן שהשמש תיקח אותנו
ואם שמש, אז חוף ים
אם ים,
גם בריכה בסביבה,
גם טבע נקי ונעים, ציפורים ושמיים תכולים
וזה מה שהיה.
נסענו שניה אחרי שהתחיל לרדת שלג והטמפרטורות צנחו מדי נמוך לטעמי,
בטח אחרי שטעמנו כבר אביב אביב.

אם עדיין לא טיילתם בסלובניה, קרואטיה ואיטליה השכנה, תתכננו לכם את הטיול הבא.
שקט שם, נקי, הטבע פראי וטהור, מקורות מים והרבה הרבה ירוק.

אז אולי עכשיו יותר מקודם, הבנתם איפה הייתי,היינו,
מחג לחג, בין ימים של כאב, של שמחה, זיכרון ודמעות,
בין חגיגת יומולדת למוות של חברה.
אלו הם החיים שלנו.

אוטוטו יום העצמאות ואיתו שוב שמחה ועצב.
ואם בחגיגה ובשמחה שוב עסקיננו,
יש להתארגן על מנגל,
על האש,
על הגריל…
במחבת, בתנור…הכל הולך.
אשמח לשתף היום במתכון אלופים, ששיתפתי אותו בפורומים הטבעוניים השונים, לפני יותר משלוש שנים…שזכה להצלחה והפך ל׳הקבב הטבעוני׳,
הם טעימים, ממש דומים, שזה אפילו קצת…המממ…מפחיד

הקבבים האלה פשוטים, עשויים מאורז אדום, מלאן פטריות והשאר רק תוספות.
אם טרם התבייתתם על האורז האדום, ממליצה תכף ומיד להכניס לתפריט הבייתי.
קודם כל הצבע מדהים, הטעם אגוזי משהו, הוא קראנצ'י, טעים ביותר.
הוא בעל יופי וגם אופי,
הוא הכי הכי מכל האורזים, בעל אפקט ריפוי, עשיר בסיבים, בעל ערך קלורי נמוך, בעל ערכים חביבים של חלבון, של מינרלים וויטמינים.
תקבבו אותם על שיפודים, על מקלות קינמון, תקבבו לקבבונים, לקציצות…רק חשוב שלא יהיו גדולים ולא 'שמנים', אחרת הם נותרים רכים מדי מבפנים.

למתכון :

מצרכים:

1 וחצי כוסות אורז אדום לפני בישול
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
400 גרם פטריות טריות קצוצות דק (אני השתמשתי בשמפניון, ניתן לשלב ולגוון)
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס קוואקר כוסמין/רגיל /נטול גלוטן בתוספת מים בגובה הקואקר
5 כפות פירורי לחם כוסמין ביתי/פאנקו
1 כף שמן זית
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כפית רסק עגבניות איכותי
תבלינים : מלח עשבים, צ׳ילי, פפריקה אדומה, כמון, תבלין ברבקיו איכותי, לא חובה
1/3 כוס צנוברים

אופן ההכנה:

מבשלים את האורז.אני אוהבת להשרות אותו שעתיים במים חמים ולבשל כמו פסטה או להוסיף מים חמים בגובה של 2 ס״מ מעל האורז.
מטגנים את הבצלים, עד הזהבה.מוסיפים את הפטריות ואת שיני השום.נותנים לכל התערובת להזהיב ולנוזלים להצטמצם.
להוסיף את האורז למחבת.לטגן יחד עוד כמה דקות.
להעביר תכולת המחבת לקערה גדולה ונוחה.
להוסיף את חצי כוס הקואקר, לאחר סחיטה קלה מהנוזלים (בין האצבעות) , תבלינים, שמן זית ולטחון גס עם בלנדר סטיק.
להוסיף פטרוזיליה, צנוברים, רסק ולערבב עם כף.לטעום ולתקן טעמים ותיבול.
להניח לתערובת להתאחד, להתקרר ולהתייצב.
לקבב לפי אהבתכם, העדפתכם, חשוב לא גדולים ולא 'שמנים',
להניח על גריל משומן, לטגן במעט שמן במחבת פסים, למי שמעדיף אפיה, ליצור את הקציצות בידיים משומנות ולתנור שחומם מראש
ל- 200 מעלות עד הזהבה יפה.
בתיאבון!

Pin It on Pinterest