בואי נלך לאיזה סינית
סינית? מה סינית
מי הולך לאכול בסיניות
זה של פעם
שנות השמונים.
בא לי מנה כזו של חמוץ מתוק, עם הרוטב, המתקתק, עם פרי, אגוז קלוי…

אז הלכנו ליפנית
והבטחתי (לעצמי) שאכין לו.
לא פשוט לי עם כל המרכיבים, הרטבים המוכנים, פיצוץ חומרים משמרים, צבעים, טעמים, Eיים למינהם,
מגרדות לי הלחיים ומציק בבטן.
ההכנה הבייתית, קלקלולה,
זו יכולה להיות ארוחת ערב רגילה ואפשר להפוך אותה למנת ארוחת שישי או אירוח,
כי האמת,
שהיא טעימה, פיקנטית, קצת קראנצ'ית, חזקה בטעמים.

לילדים היה מוזר, מה אננס, קשיו, זה מתוק,
אני רוצה מג'דרה, אני רק אטעם,
מזל שרק הנהנתי וקלטתי שבעצם, הם בכלל לא מכירים את ה'סטייל' הזה…מצוטט על ידי הבן שלי.
בשבילי, לאכול אוכל סיני,
היה שיא הלהיטים, משמע, יוצאים למסעדה,
יש חגיגה.
עיר האורות, הפינוקים והקניות שלנו היתה טבריה ובטבריה, בזמנו, בזמנינו,
הוקמה הסינית האיכותית, השווה והנחשבת מבין הסיניות בארץ,
' ה ב י ת ', קראו ומסתבר שעדיין והיא חיה ונושמת.

המתכון :

המצרכים :

למרינדה –
1/4 כוס מי חומוס (תחליף לחלבון ביצה), אם אין, אז מים
1/2 כוס מיץ אננס טבעי
3 כפות רוטב סויה
2 כפות קורנפלור
1 כף סירופ מייפל או סילאן טבעי
1 כף חומץ יין לבן/חומץ רגיל (לא תפוחים)

טופו במשקל 300 גרם, שטוף, מיובש בעזרת מגבת נייר, פרוס וחתוך למשולשים
3/4 כוס אננס טרי, קלוף, פרוס וחתוך למשולשים קטנים (אפשר מצנצנת או קפוא)
1 כוס נבטים
2 מקלות סלרי
5-6 תירס גמדי טרי, לחתוך לרבעים
פלפל אדום מתוק ארוך, פרוס לעיגולים
4-5 בצלים ירוקים, כולל הלבן, פרוסים גס לחתיכות אלכסניות
צ'ילי קטן לאוהבי החריף, פרוס דק לעיגולים
1/2 כוס קשיו טבעי, קלוי קלות במחבת ללא שמן
1 כף שמן שומשום
1/4 כוס מים
1 כף כוסברה קצוצה
1 כפית שום כתוש
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק דק
2-3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:
להכין את המרינדה ולהשרות את הטופו החתוך לפחות לשעה.ממליצה בכלי יחסית רחב ושטוח.
בווק/מחבת טובה ומספיק גדולה, עם מעט שמן, לטגן קלות את הטופו ששרה במרינדה, לאחר טבילה קטנה בקורנפלור.
לשמור את המרינדה, כמובן!!!
להוציא כשמוזהב משני הצדדים.לשמור בצד.
באותה המחבת, להוסיף טיפה שמן, להקפיץ שום וג'ינג'ר עד שמפיצים ריח ומעט מוזהבים, להוסיף פלפלים, תירס, סלרי, נבטים, בצלים, להקפיץ קלות ולהוסיף את האננס.
להעביר את המרינדה למחבת ולהוסיף את המים.לערבב בכף עץ, להוסיף שמן שומשום, לטעום ולתקן טעמים.
להוסיף קשיו, להקפיץ עוד דקה ולהגיש עם אטריות זכוכית/אורז, אורז מאודה, לקשט בקשיו, כוסברה קצוצה.
ב ת א ב ו ן !

Pin It on Pinterest