TIRAMISU טבעוני,
קינוח איטלקי מעלף, כלא אוהדת מטבח איטלקי, את הטירמיסו ועוד איך כן, בעיקר שהוא מתובל באספרסו אמיתי ואיכותי,
בניחוח אלכוהול קליל ובעיקר שסוף סוף אני יכולה להנות ממנה כזו, אחרי שנים של דחיית התשוקה המוכרת…
כתבתי קינוח מעלף, מה מעלף הורס, מה הורס…לא את הבריאות,
הוא מושלם, הוא בריא, טעים ביותר, נאה, ניתן להגישו בכוסות הגשה או להכינו בתבנית חביבה.
לורסיית ילדים, ניתן לתבל באבקת חרובים או אבקת קקאו משובחת ואיכותית.

להכין את הטירמיסו מ א' ועד ת'….מבישקוויטים ועד קרם 'מסקרפונה',
בהכנה בייתית ואיכותית,
זה הדבר!!!
לא שזה כזה נורא ביסקוויטים קנויים, אבל אלה כל כך מושלמים פה,
הם ספוג מהמם לאספרסו עם אדי האלכוהול,
אז 4 דקות הכנה שלנו, זמן אפיה והן מוכנות.
מתענגת, לא פחות, להגיש ליקרים והמתוקים שלי מנות שכאלה.
זה המטבח הבריא, האיכותי, הטעים שאני מדברת עליו והרבה.

את הבישקוטי הכנתי מקמח כוסמין, את ה'מסקרפונה' משילוב אגוזי מקדמיה וקשיו וממשקה מיקס אגוזים ביתי.
למי מכם שטרם רכש את ה MILK MAKER, מוזמנים ומהר להצטרף לקבוצת הרכישה במחיר המוזל, כי מחירה בשוק כבר עלה, מוזמנים לכתוב לי בפרטי, רק לרציניים במיוחד!
נפלא ומרגש שניתן להכין בבית, לבחור את חומרי הגלם האיכותיים ולא לוותר על מה שאנחנו אוהבים בעקבות 'הגבלות' מקסימות/בריאותיות/מוסריות שבחרנו לנו.
לא זה לא מסבך את העניניים, זה רק משפר ומשקיט,
להדליק את המכונה ותוך 6 דקות לקבל כליטר משקה חלב מהמם, למשקה הבוקר, לעוגה, לשייקים, לדייסות ולהנות מהם עם קורנפלקס טוב, גרנולה ביתית…

למתכון :

המצרכים:

לבישקווטים :
2.5 כוסות קמח כוסמין (השתמשתי בחצי מלא, חצי לבן)
1 כף קורנפלור/טפיוקה
1/2 כוס סוכר קוקוס/דמררה אורגני בהיר
1 וחצי כפיות אבקת אפיה ללא מונסדיום
1/2 כפית אבקת סודה
1/3 כוס שמן קוקוס רך
1 כוס מי סודה קופצים מאד מאד
1/2 כפית חומץ תפוחים/רגיל

לגבינת ה׳מסקרפונה׳:
150 גרם אגוזי מקדמיה מושרים לילה במים
150 גרם אגוזי קשיו מושרים לילה במים
80-100 מ״ל חלב מיקס אגוזים/שקדים/סויה
3/4 כוס קרם קוקוס, החלק השומני בלבד לאחר יממה בקירור או 3/4 כוס טופו רך או גבינת טופו איכותית
4 כפות סירופ מייפל/סוכר/אגבה, למי שאוהב מתוק…אז קצת יותר, תטעמו!
1 כפית תמצית וניל איכותית או גרידת מקל וניל, 1/4 כפית
1 כף שמן קוקוס רך

לטבילת הבישקוויטים:
1 כוס אספרסו מקורר
1/4 כוס ליקר קפה/שקדים/ויסקי…שיישמרני…למבוגרים בלבד!!!

לקישוט והגשה:
אבקת קקאו

אופן ההכנה:
לבישקוטים:
לחמם תנור ל 170 מעלות.
לקערת המערבל את כל מצרכי הבישקוויטים, לערבל היטב לידי בלילה חלקה ללא גושים.
לרפד תבנית פיירקס בנייר אפיה משומן, בגודל 35 על 30 או עגולה בקוטר 30.
להעביר את הבלילה לתבנית.להכניס לתנור החם לאפיה של 30 דקות.להוציא מהתנור ולתת להתקרר לגמרי.
עכשיו…רגע יצירתי, אם בחרתם הכנה בכוסות אישיות או בתבנית, יש להתאים את הבישקווטים מבחינת הצורה והגודל.לכוסות קרצתי עיגולים עם חותכן/כוס המתאימים במידה לכוסות ההגשה.
אם לתבנית, יש לבחור פיירקס קטנה ולהתאים את הבישקוויטים לתבנית.ניתן כמובן לחלק לשניים ולהניח כשכבה ראשונה…וכך הלאה.
(בגלריית התמונות בסוף הפוסט, צרפתי מספר תמונות של הבלילה, לפני האפיה, לאחריה, החיתןך…תציצו)

ל׳מסקרפונה׳:
לסנן את האגוזים ולשטוף.להעביר לבלנדר עם החלב הצמחי ולטחון למרקם שמנת.יש צורך להפסיק את עבודת הבלנדר ולהוריד מדפנות המיכל את האגוזים, כמה פעמים, עד שהמרקם אחיד וחלק.
להעביר לקערה ולערבב עם יתר המצרכים.
להעביר למקרר עד הכנת הטירמיסו, חשוב כדי שהמרקם ישאר יציב.

להרכבה:
בצלחת עמוקה, לערבב אספרסו, ליקר ולטבול את עיגולי העוגה למנות האישיות או לטפטף בנדיבות בתבנית על העוגה.לשכבה הבאה, ׳מסקרפונה׳ ומעליה שוב בישקוויטים וכך הלאה.סיימו עם המסקרפונה .שתי שכבות של הבישקוויטים לטעמי מספיקות בהחלט.את שכבות הבישקוויטים להרטיב גם בשאר הקומות עם הקפה.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס ללילה במקרר.
להגשה, לפדר אבקת קקאו.

Pin It on Pinterest