עם זכרונות לא מתווכחים.
בשבועות בוודאי ובכלל לכל ארוע משפחתי בילדותי,
דודה רותי התבקשה להכין את כדור הגבינה שלה.
את המתכון לכדור גבינה שלה, היה לי תמיד, משום מה, למיטב זכרוני, מעולם לא הכנתי,
כששמורה החוויה, כשהטעם מתעורר רק עם המחשבה, המראה,
העדפתי לחכות לזה של דודה.
עם הקרקרים של אוסם, של פעם, מה לעשות, מי היה מאמין, שאכתוב אי מתי, על הדור ההוא,
כן אני שייכת אל הדור ההוא, גם.
לא אלה עם קמח העדשים…לא עם הקצח…הפושט, הוא היה הכוכב באותם הימים.
אגב, יום אחד, בעודי משוטטת ברחבי הסופר בשכונה שלנו,
מצאתי אותם, ממש כמו שהיו פעם,
רק הכיתוב בגרמנית…העמסתי את העגלה ואת המדף השארתי יפה יפה ונקי.

תוך כדי שאני כותבת את הפוסט, מנשנשת לי מהכדור גבינה המשגע הזה
ומחייכת וגם קצת מתעצבת,
מהעצבות הזו,
הצביטה,
על מה שהיה, על מה שחסר ולא יהיה עוד.
מעדיפה תמיד לקחת את הזיכרון, הגעגוע, התחושות המעורבבות,
לידי יצירה.

הכדור שלנו,
להבדיל,
הוא טבעוני, עשיר בפרוביוטיקה טבעונית, מזין, דל בשומן, עשיר בחלבון, בליווי לחם מטריף/קרקרים/לחמניות (יש מלא מתכונים בבלוג).
מקשט ביופיו את השולחן,
את מגש הגבינות,
הוא עשוי מגבינת סויה בהכנה ביתית, בטח שאפשר להרחיק לכת וגם להכין את החלב בבית, כל אחד והעדפותיו הוא.
מתובל היטב, מקושט בפיסטוקים, מעט פתיתי צ'ילי ושמן זית.

ובלי קשר לשבועות, קצת לאחריו, ב 8/6, מורן צמרת מהבלוג VeganHightechMom ואני, מזמינות אתכם להשתתף בארוע פופ אפ, ערב חד פעמי, מפיקות מסעדה לארוחה אחת ומיוחדה, טבעונית, צבעונית, מפנקת, מלאה באווירה, אלכוהול ונוף משגע, פרטים בקישור הבא : מ ס ע ד ת  פ ו פ  א פ  לערב אחד יחיד ומיוחד

למתכון :

מצרכים:
250 גרם גבינת סויה ביתית
2 קפסולות פרוביוטיקה טבעונית, מעניקה טעם מעט 'חמצמץ' לגבינה, אופציה
1 כפית מיץ לימון
2 כפות שמן קוקוס רך
1 שן שום כתושה
1 כף טימין טרי
1 כף עירית קצוצה
1/2 כף פפריקה מעושנת, אופציה
1 כפית מלח עשבים
צ'ילי/פלפל קאיין/פפריקה חריפה…טיפהל'ה למי שאוהב
1/2 כוס פיסטוקים, שבורים קלות, לקלף את הקליפה הדקה ולחשוף את הצבע הירקרק

אופן ההכנה:
להכין את גבינת הסויה.
אם בחרתם להשתמש בפרוביוטיקה, אני ממליצה, זה נתן שידרוג לטעם הגבינה וגם בריאות…הוסיפו אותה לגבינה.ערבבו היטב עם מזלג.כסו במגבת/בד ותנו לגבינה לנוח כמה שעות עד לילה.אם חם בחוץ, להכניס למקרר ללילה.
אם בחרתם לוותר על שילוב הפרוביוטיקה,
להוסיף את כל שאר החומרים ולבלנדר עם מוט ריסוק/בלנדר ידני.
לטעום ולתקן טעמים ותיבול.
להכניס את הגבינה למקרר, למינימום 4 שעות.
לקראת ההגשה, להכניס את הקערית עם הגבינה, ל10 דקות לפריזר, להניח את הפיסטוקים בצלחת, להוציא את הגבינה, בעזרת הידיים, כשהן מעט לחות ממים, לכדרר לכדור, בזהירות הכדור עדין ולהניח על הפיסטוקים, בעדינות לסובב את כדור הגבינה שיתעטף ויתקשט בפיסטוקים.ניתן לכדרר את הכדור ולקשט אותו בפיסטוקים ללא תהליך הגילגול.
להגיש אותו, עם טיפטוף עדין של שמן זית, פתיתי צ'ילי, טימין…קרקרים, לחם בית, לחמניות, מקלות ירקות.

Pin It on Pinterest