סויה, סויה, טופו מסויה,
התראתי שאשתף בתקופה הקרובה בשילובה של הקטניה הנהדרת הזו ברעיונות, חידושים, שילובים ומתכונים.
היום נשחרר עוד ציפור וחשש, כי להכין טופו זה ממש אבל ממש קל.
לא נזדקק לשום חומרי מעבדה בשמות משונים, פרט לחלב סויה איכותי, סמיך וטרי והשאר יש כבר בטוח במטבח.

יהיו מי שיחשבו אם שווה כל התעסוקה,
מבחינת הזמן, הבלאגן, הכנת החלב וכו…
מודיעה בזאת,
זה פשוט
קל
טעים פי אלף
משמח פי שתיים
מרגש אותי כל פעם מחדש, מה שניתן להכין בבית, לבד ובעצמינו ואיך אמרה הבת שלי אתמול בארוחת הערב, כשהיא פרסה את גוש הטופו הביתי: " אמא, בבקשה אל תקני יותר טופו לעולם, זה הטופו הכי הכי טעים שטעמתי אי פעם"

מסכימה שהכנת חלב הסויה, ללא מכשיר ייעודי, מעט מסורבלת וארוכת תהליכים,
שימוש בחלב ביתי, מניב חלב סויה נהדר שמניב טופו משגע, אך גם חלב סויה מוכן, שאינו ממותק ומתובל מתאים פה בהחלט.
לניסיון ראשון, תכינו כמות ראשונית, תרשמו הערות, כמויות, הכנה…לפעם השניה תערכו כבר להכנת כמות גדולה יותר.
ברגע שחלב הסויה בידיינו ההכנה היא בצ'יק.
אני אוהבת את החלב שאני מכינה בסמיכות יפה ומשמעותית, שיש לה כמובן השפעה על הכנת הטופו עצמו.
מרבית המתכונים להכנת טופו מכילים מרכיבי של מלחים מיוחדים שיוצרים את ההתגבשות של החלבונים לידי הטופו.
אני מצאתי את התוצאה הנל, פחות נעימה לי בגוף, פחות מוצלחת בתוצאה ותמיד תמיד אעדיף חומרים פשוטים, שאני מכירה, שהם זמינים, שהגוף מכיר, שמערכת העיכול מגיבה להם בטוב.
לטופו שלהם נוסיף מיץ לימון טרי וטיפהל'ה של חומץ
ו ז ה ו

…זמן טופו…
אז טופו עשוי במרבית המקרים, המקורי, מפולי סויה.
הסויה שייכת למשפחת הקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכו'), נפלא ומומלץ לשלב אותה בתזונה, בתכנון הארוחות השבועיות שלכם, כמו את כל שאר הקטניות המופלאות, אך ללא חשש.
היא פצצת חלבון, סידן וברזל,
היא העשירה מבין הקטניות בערכי החלבון שבה, היא מכילה את כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתה נקראת חלבון מלא או שלם.
עשירה ומגוונת במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.
נהפוך אותו לשניצל, לטופו נאגטס, לחביתה, נכין ממנו גבינות וממרחים, נשלב בקציצות, בפשטידות ומאפים…
נשלב אותו במנות אסיאתיות, מוקפצים, סושי…
השתכנעתם?
בא לכם להתנסות בהכנה שלו?
יאללה בואו ובאהבה,
ניקפוץ לסיר חלב הסויה…

למתכון :

המצרכים :
1 ליטר חלב סויה ביתי או קנוי ללא המתקה
1/4 כוס מים
3 כפות מיץ לימון טרי
1-2 כפות חומץ, כל חומץ יתאים פה

יש להערך עם מסננת דקה, בד חיתול/סינון מעליה וקופסה שבה תרצו להכין את הטופו עצמו.

אופן ההכנה:
בסיר מספיק גדול, חממו את חלב הסויה, על חום בינוני, כדי לא להגיע לרתיחה מהירה של החלב.
בינתיים הכינו בקערית קטנה את המים והלימון, ללא החומץ, ערבבו.
ממליצה לעבוד עם מד חום.
לתת לחלב להתחמם וכשהטמפרטורה שלו מגיעה ל 70 מעלות להוסיף את תערובת מים-מיץ לימון.
אם ואין במטבכם מד חום, חממו עד רגע לפני רתיחה והוסיפו את התערובת מים-מיץ לימון.
בעזרת כף עץ נקייה מאד, הזיזו מעט את החלב שמתחיל להתגבן לאט לאט.
בעדינות מירבית, כדי לא לשבור את ה'גבן'.
הקפידו שהאש תהייה בינונית ומטה.
מדי פעם בידקו את התהליך, מעט הזיזו את העננים היפים.
לאחר כ 5-7 דקות, הוסיפו את החומץ.כף אחת.פזרו אותו מעל כל תכולת הסיר.
שימו לב שהתהליך מתגבר ונוצר גבן חזק יותר ועננים גדולים יותר.
אנא הכנסו לתמונה בגלריה המצורפת, התמונות יעזרו לעקוב אחר התהליך.
את כף החומץ הנוספת הוסיפו רק אם יש צורך, אם לא וותרו עליה.
להמשיך 'ולבשל' את החלב, עד שנראה שהעננים גדולים ומי החלב נותרים למטה.
העבירו למסננת, מעל הכיור, שבתוכה בד הסינון את תכולת הסיר.
השאירו ל'הסתנן' כמה דקות ולפפו את קצוות הבד וסחטו היטב היטב.
העבירו את התוכן המסונן, לקופסת הטופו.
אני השתמשתי בבד דקיק מאד, לכן השארתי אותו גם בקופסה.
אך אם סחטתם היטב, אין צורך.
הדקו היטב עם גב כף את הגבן ליצירת הטופו.
הדקו עוד עם כף היד אך בעדינות.
כסו את הטופו ומעליו הניחו משקולת שתואמת בגודל, להמשיך את ההידוק וההתמצקות של הטופו.
הכניסו למקרר לכמה שעות
ו ה ר י ז ה פ ל א !
יש טופו.ניתן להעבירו לקופסה עם מים לשמירה בקירור, אם ולא הכנתם מיד מוקפץ/שניצל הורסים.

*** מהכמות הזו מתקבל גוש טופו חמוד במשקל של 250 גרם בערך.

Pin It on Pinterest