משהו סביב קורה, משתנה והרבה, מדי וקיצוני,
קיץ, חם, גשם חזק, אופייני ומפתיע בלילה,
קריר,
שמש מוטרפת של אחר הצהריים, אור יום בוהק בקרני שמש כתומות עד עשר בלילה,
אבטיחים ומלונים יש,
פירות קיץ בשלים ומתוקים,
מלפפונים בטעם של פעם,
הגוף רוצה קל, טרי, קריר.
ירקות וירוקים, כרובית, זוקיני וחציל צלויים בגריל, מוגשים עם (מלא) קרם קר, רענן בשלוש אופציות הורסות.

חולשתי הגדולה היא מיני סלטים, בשילובי רטבים, בפיקנטיות עוקצנית, טריים, צלויים, מיקס שלהם, מוקפצים.
פעם הייתי מכינה מין סלט כזה של קישואים ביוגורט מעורב בשמנת חמוצה מתובלים בעשבי תבלין טריים.
העונה, עם המזג האויר המשוגע והמשתנה, מזכיר טעמים.
הצרכים מדברים בפני עצמם, מנות קרירות, תופסות את מקומן של החמות, של התבשילים
והכיוון הוא למצוא פתרונות ורעיונות שמושכים לשם ועדיין
תהיינה 'מלאות' תזונתית
משולבות רעננות, טעמים, פשטות והרבה זכרונות.

שלוש האופציות לקרם המתובל, ההורס והמשגע,
לא פחות מזה,
יכולות לענות על תוספת מנת חלבון נפלאה או לחילופין קרם עשוי אגוזים עשיר וקטיפתי.
הראשונה, על בסיס יוגורט סויה ביתי (או קנוי), על בסיס טופו רך/משי ואו מבוסס תערובת אגוזים.
הקרם מקבל סמיכות, גוף, טקסטורה קטיפתית, משילוב של מעט חמאת שקדים נפלאה.
הפוסט הזה, ממשיך את שרשרת הפוסטים האחרונים, על שילוב הסויה בתפריט.
לכן שתי האופציות הראשונות הן עם סויה והשלישית עם אגוזים.

אפרט קודם כל את הוראות ההכנה לירקות הצלויים ובהמשך את שלוש האפשרויות לקרם, ביחרו לכם אחת מהן.

למתכון :

המצרכים:

1/2 כרובית קטנה, מבושלת קל ומסוננת, מפורקת לפרחים (תציצו בגלריית התמונות)

1 זוקיני/קישוא בהיר חתוך לקוביות

1 חציל קטן ומוצק חתוך לקוביות

2 כוסות מדידה של הקרם, לא משנה באיזה מהם תבחרו

4 כפות שמן זית

1 כפית אבקת כורכום

1/2 כפית אבקת שום מיובש

1/2 כפית פפריקה מתוקה

קורט צ'ילי

מלח עשבים

הוראות הכנה: לחמם תנור למצב גריל.

לרפד תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערית קטנה לערבב את שמן הזית והתבלינים.

עם מברשת סיליקון למרוח היטב היטב את הירקות ובעיקר על כל פרחי הכרובית.

להכניס לצלייה בגריל עד הזהבה ולהפוך צד.

שלושת האופציות :

1 – 2 כוסות מדידה של יוגורט סויה נייטרלי, בהכנה ביתית או קנוי, 1/2 כפית אבקת כורכום, 1/4 כפית פפריקה מתוקה, קורט צ'ילי, מלח עשבים, גרידת לימון, 1 כף מיץ לימון, 1 כפית שמן זית, 1 כף חמאת שקדים, 1/2 כוס עשבי תבלין טריים, אם במקרה בגינה שלכם יש עלי זעתר טריים/ טימין/ עירית, שלבו אותם בנדיבות.לערבב היטב או לטחון את התערובת עם סטיק.לטעום ולתקן טעמים.

2 – 2 כוסות מדידה של טופו רך/ משי, אם בחרתם בהכנה הבייתית, הכינו את הטופו ותנו לו זמנן מנוחה/שהייה קצר להתמצקות, שיהיה מספיק רך, תוספת כמות של מים שתביא למרקם של קרם, 1/2 כפית אבקת כורכום, 1/4 כפית פפריקה מתוקה, קורט צ'ילי, מלח עשבים, גרידת לימון, 1 כף מיץ לימון, 1 כפית שמן זית, 1 כף חמאת שקדים, 1/2 כוס עשבי תבלין טריים, אם במקרה בגינה שלכם יש עלי זעתר טריים/ טימין/ עירית, שלבו אותם בנדיבות.לטחון את התערובת עם סטיק.לטעום ולתקן טעמים.

3 – 1/2 כוס אגוזי מקדמיה
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס מים פלוס לפי הצורך

אגוזים מושרים לילה במים חמים.לסנן את אגוזי הקשיו והמקדמיה.
את כל המצרכים להכניס לבלנדר חזק.
את המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.חשוב להגיע לטקסטורה חלקה, אחידה והמרקם והסמיכות של קרם פרש, דומה לשמנת חמוצה.

1/2 כפית אבקת כורכום, 1/4 כפית פפריקה מתוקה, קורט צ'ילי, מלח עשבים, גרידת לימון, 1 כף מיץ לימון, 1 כפית שמן זית, 1 כף חמאת שקדים, 1/2 כוס עשבי תבלין טריים, אם במקרה בגינה שלכם יש עלי זעתר טריים/ טימין/ עירית, שלבו אותם בנדיבות.לטחון את התערובת עם סטיק.לטעום ולתקן טעמים.

מה שנותר זה להרכיב את המנה, בצלחת עמוקה גדולה למרכז השולחן או בצלחויות קטנות כמנה ראשונה.

Pin It on Pinterest