תמונת Summer Rolls

 

הפעם פוסט בסגנון חופשי Summer rolls
דפי אורז ממולאים…ומגולגלים

אחת המנות הוויטנאמיות האהובות,הטעימות ומהירות הכנה.
מנה מנצחת לשומרי משקל ולמי שמקפיד על תזונה נטולת גלוטן.
תמיד נמצא עם מה למלא אותם.
נמלא בירקות וירוקים טריים, בירקות מוקפצים או בשילובים שלהם.
עם טופו או בלעדיו, תוספת של אטריות שעועית או אטריות אורז…
ועכשיו אחרי שמצאתי את הפתרון לריכוך והכנה מהירה של דפי האורז ,אפשר לשבת לשולחן כולם ביחד וכל אחד יכול להכין בצלחת האישית את הרול המועדף/אהוב עליו (צילומים בהמשך…)

דפי אורז עגולים או מרובעים.
למילוי, מה שאוהבים,
טופו בטמפורה, נבטים, אבוקדו, עירית, בצל ירוק, כרוב סגול, חסות למינהן, גזר, מלפפון, אטריות זכוכית/אורז, זוקיני מוקפץ, פטריות מוקפצות, כוסברה, עלים ויאטנמים מיוחדים …
את הירקות לפרוס לגפרורים דקים.
את העלים לשטוף היטב ולנער ממים.
את אטריות האורז/שעועית (זכוכית) לבשל חמש דקות עד לריכוך,רק לא יתר על המידה.

הטמפורה לטופו: 3 כפות קורנפלור/קמח טפיוקה, קורט כורכום, מלח, לערבב היטב עם מי ברז עד לקבלת תערובת יציבה שדומה לתערובת בלינצ'ס .לסנן את הטופו מהנוזלים, לספוג היטב שאריות מים ע״י שימוש בנייר סופג.לפרוס לפרוסות ולגפרורים.להכניס לבלילה, לנער היטב שכל הטופו יתעטף בבלילה.לטגן בכף שמן עד הזהבה קלה.

להשרות את דפי האורז בכלי גדול מלא במים בטמפרטורת החדר, לדקה, לנער מעודפי מים.
להניח בצלחת גדולה או על משטח נוח לגלגול.למלא ולגלגל בזהירות, קודם את הצד שקרוב אלינו, את הצדדים ולהמשיך לגלגל בהידוק, עד לקבלת רול מוכן לאכילה.
יש האוהבים לפזר על המילוי מעט מהרוטב, יש שייבחרו לטבול את הרול בתוכו.

רוטב טעים:

רוטב סויה, סילאן, ג'ינג'ר כתוש, שמן שומשום, צ'ילי, משחת מיסו.

להכין קערית עם כמות נכבדה, זה טעים טעים…ולא הולך לאיבוד, נפלא לשלב במנה מוקפצת , בסלט ויאטנמי קר, במרינדה לטופו נאגטס…