לא עובר שבוע שאני מחפשת איזו מנה מעניינת מבוססת קינואה
כדי שאוכל לשלב בלוז התזונה, המאתגר שלנו בבית.
למה כתבתי מעניינת, כי היא לא נמצאת ברשימת העל, במועדפים…
הילדים שלי התחילו לאכול (הסכימו) ככה ממש כפי שהיא,
את הקינואה, שלא במחבוא,
כסלט, בתבשיל, במוקפץ, רק לפני שנתיים
והרבה הרבה הרבה בזכות הסלט הזה, מחסום צבא הביקורת הוא מהמחמירים…

אם הייתם מספרים לי, לפני שטעמתי אותו לראשונה,
שהוא שוס, להיט, שהילדים משתגעים עליו
והאמת היא שגם המבוגרים…
ובדיוק בדיוק כמו בתמונה,
ככה תגישו,
למה? ככה זה עובד,
בשבילם ובשבילינו גם.
כולה עלי חסה רעננים ועליהם קערת מרק הפוכה ממולאת בסלט הקינואה.

אספר על חברתי אפרת,
היא ממציאה,
מערבבת,
לוקחת מתכון כהמלצה
מפזרת מעל הכל מלוא גרעיני חמנייה
מכינה רוטב מפוצץ חרדל וסילאן לכל סלט
ומכיוון שהיא כולה קסם
וכך היא מכינה
כל דבר, לא רק במטבח
כולם אוהבים את מה שהיא מכינה ואותה גם.
אז הסלט הזה
בבסיסו הוא ממנה.
היא מכינה קילוגרמים ממנו ותמיד נגמר
ותמיד מייללים למה לא נשאר

חיכיתי לקייץ כדי לשלב אותו
וברור היה שהטעם יהיה אח ולא תאום
ואני זו אני
אצלינו אין למצוא מלפפונים חמוצים במלח
ובכלל לא כל כך אוהבת את אלה בקופסאות השימורים.
מבחינה זו דווקא כייף, יש למצוא פה מבחר גדול של סוגי מלפפונים חמוצים בחומץ,
גדולים, קטנים, פרוסים, מתובלים, אורגניים וכולם כולם מגיעים בצינצנות זכוכית.

למה לנו למצוא מנות שיכולות מעתה ועד
כי היא בהחלט שווה את זה,
כמובן שלא בכח.
יש לה טעם שנוי במחלוקת, יש שאוהבים את הטעם והארומה האגוזיים, את הקראנצ'יות המתפצפצת לה.
הקינואה בעלת ערכים תזונתיים של דגנים ושל קיטניות, קטנה ומפתיעה.
למרות שבהגדרה היא לא זה ולא זה.
עשירה מאד בכל חומצות האמינו החיוניות לגוף ואיכות החלבון בה מעולה ומשמעותי.
הקינואה עשירה גם בזרחן, בברזל, במגנזיום ובאבץ וכן בסיבים תזונתיים.
כוס קינואה מבושלת מכילה 8 גרם חלבון, כמעט 3 מ"ג ברזל ו-2 מ"ג אבץ.
עוד עניין מעניין לגביה הוא הערך הגילקמי הנמוך שלה – 35, שיש לכך משמעות לגבי חולי סכרת, מעודד ירידה במשקל…
ולמה טריקולור?
לא באמת שיש הבדלים משמעותיים בטיבם, הלבנה, האדומה והשחורה, מצויינות כולן,
הלוק,
הלוק לוק של השילובים בינהם,
נותן אפגרייד ליופייה ולפצפצת בזמן הלעיסה.
לבחירתכם ולשיקולכם,
אני אוהבת אותה.
נראה לי שגם אתם.

למתכון :

המצרכים :
1 וחצי כוסות קינואה טריקולור, שטופה ומסוננת, מבושלת בסיר עם הרבה מים, כמו פסטה, אל דנטה, מסוננת ומקוררת
8 מלפפונים מוצקים ויפים
1 צנצנת/קופסה מלפפונים חמוצים, לבחירתכם במלח או בחומץ או ביתיים
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1/2 כוס שמיר קצוץ דק דק
מלח עשבים, לפי הטעם

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מאד לערבב קינואה מבושלת וקרה, את המלפפונים הירוקים הטריים והחמוצים יש לקצוץ דק דק דק, הכי הכי.
להוסיף אותם ואת כל שאר המצרכים שברשימה.
לערבב היטב אך בעדינות.
לתת לסלט לעמוד קצת ולנוח במקרר.
לטעום ולתקן טעמים.

Pin It on Pinterest