ימים חמימים אפילו אצלינו.
אווירת חופש סביב, שמש, תכף תכף הילדים מסיימים את השנה, הרבה התרגשות.
היום, שלא כמתוכן, חייבת כל כך לשתף אותכם במתכון לשטרודל תפוחים ברוטב וניל, הגירסה המהממת, הגרמנית, הטבעונית והבריאה!!!
הכנתי פוסט לעוגת שלוף כזה עם טוויסט מגניב והכנתי עוד מרשימת הבקשות המקסימה שלכם, על שילוב קטניות בתזונה היומיומית…

אבל…
חייבת שגם אתם תהנו מהשטרודל המפנק הזה.
ארחתי הבוקר כמה חברות וכולן כולן גרמניות, לא רבע, לא חצי.
הדבר האחרון שחשבתי עליו היה להכין משהו גרמני, אם אני מארחת, ישראלית אסלית אני, אכין משהו משלנו.
חל היפוך דרמטי, שעה לפני שהגיעו, דחף מטורף להכין דווקא מנה גרמנית טיפוסית אך בורסיה טבעונית ובריאה,
נראתה לי לא פחות מבול של קליעה למטרה.

השטרודל הוא אכן הקלאסיקה בהתגלמותה Apfelstrudel mit Vanillesauce,
אני הכרתי אותה בילדותי, בגירסת בצק עלים ממולא בתפוחים, אבא שלי היה מכין אותה, ותמיד ביקשו שאותה יכין לקינוח, לצד סלטי הפירות ההורסים שלו.
כשהגעתי לביקור ראשון במינכן, בן זוגי אז וכיום, על הערב הראשון…וזה היה כל כך מזמן…19 שנים אחורה,
לקח אותי למסעדה בווארית ידועה מאד בעיר והזמין מנת פורל בשמנת ותפוחי עץ, נקניקיות וכרוב כבוש, את אלה אני זוכרת בוודאות…בהם לא נגעתי…ולקינוח אפפל שטרודל ברוטב וניל משגע.
מאז לא אכלתי כזו וגם לא דומה לה.
ההזדמנות הבוקר היתה משמחת, לחבר קווצות של חוטי זכרונות.

בצק עלים לא נכנס לביתנו,
לא מרגרינה,
ברור שלא ביצים,
והנה ועדיין מנות מעלפות מצליחות ומפתיעות גם אותי,
כל פעם מחדש,
שיש פתרונות שטובים לנו הרבה יותר.
שילבתי קמח כוסמין לבן ומלא מנופה קלות.
שמן קוקוס במקום מרגרינה.
הבצק יצא מהמם, ללא כל שימוש בביצים, חלמונים ומרגרינה.
הרוטב עשוי חלב סויה ביתי שתיבלתי בסירופ מייפל ווניל, מעט קורנפלור וכורכום להדגשת הצהבהבות.

למתכון :

מצרכים:

לבצק –
180 גרם קמח כוסמין (ניתן לשלב לבן ומלא)
קורט מלח
70 מ"ל מים פושרים
כף וחצי שמן נייטרלי
1 כפית חומץ תפוחים

למילוי התפוחים –
3 תפוחים גדולים, קלופים וקצוצים דק דק
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית גרידת וניל
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
3 כפות סוכר קוקוס או יותר, לפי מידת המתיקות שחשק מצבכם
1/2 כוס צימוקי אוכמניות/צימוקים
1/3 כוס אגוזי לוז/שקדים טחונים
1 כף ברנדי טוב…אופציונלי

לרוטב וניל –
2 כוסות חלב סויה ביתי או קנוי (אם קנוי, ניתן להשתמש בטעם וניל)
כף וחצי קורנפלור
קורט כורכום
וניל לתיבול
המתקה במידה והחלב לא ממותק, לפי טעמכם

שמן למריחה על הבצק
מעט קמח לרידוד הבצק

ההכנה :
בקערה לערבב קמח ומלח.להוסיף את הרטובים ולעבד לבצק רך ונעים.שישאר לח אך לא דביק.אם יש צורך להוסיף מעט מעט קמח או מים.
להכניס למקרר ל 40 דקות, עטוף בניילון נצמד או מכוסה במגבת.
בקערה לערבב את כל חומרי המלית תפוחים, לערבב היטב.
בינתיים ניתן להכין את הרוטב, לערבב את כל המצרכים ורק אז לחמם בקלחת בעלת תחתית כבדה.
לערבל עם מקציף יד, ליצירת קרם ללא גושים וטקסטורה קרמית, על אש בינונית.כשמתחיל להסמיך, להוריד מהאש.
לחמם תנור ל 200 מעלות.לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה משומן.
על משטח מקומח, אני משתמשת במשטח סיליקון או נייר אפיה מקומח, לרדד את הבצק דק דק, עד כמה שניתן, להזהר שהבצק לא יקבל חורים.
לנסות ליצור מלבן.להבריש את הבצק המרודד ב2 כפות שמן קוקוס מומס או כל שמן נייטרלי אחר.
לפזר בזהירות לאורך הבצק את מלית התפוחים, בשליש הקרוב אלינו, להתחיל בעזרת משטח הסיליקון להרים את קצה הבצק, ואז את השוליים לקפל מעל, הכל הכל בעזרת המשטח/הנייר, לא עם הידיים,
ובעזרת המשטח בלבד להמשיך לגלגל בזהירות את השטרודל.להעבירו עם המשטח בזהירות לתבנית האפיה.לשמן מעט את השטרודל ולהכניס לאפיה של 35 דקות פחות או יותר.חשוב שהשטרודל יהיה מעט זהוב בחוץ ואפוי היטב בפנים.
להוציא, לתת להתקרר.
השלב הזה חשוב כי הבצק מקבל רכות ולחות מהמילוי.

להגשה: חם או קר שתיהן אופציות מעולות, כנל הרוטב.קצת אבקת סוכר ביתית מעל…

Pin It on Pinterest