לחם טוב תמיד טוב שיהיה,
טוב שיהיה טרי, בפריזר או לפחות מתכון אחד פשוט, מצד אחד, עם תמורה ענקית מצד נוסף.
לאחר שניסיתם, הכרתם, אהבתם,
תכינו כפול שתיים או אולי כבר שלוש.
תקררו היטב, תפרסו ובאריזות לפי מנות לשמור לאותם הרגעים שיש צורך בשכאלה.

אוהבת וחשוב לי להשקיע בחומרי גלם,
לדאוג שיהיו טריים, איכותיים, לנסות לייעל את המזווה ולשפר את זמינות המוצרים.
מזה זמן, אני טוחנת את כל הקמחים לבד בבית,
אם מקטניות, אם מדגנים, אגוזים או גרעינים.
טוחנת טרי, שומרת בקירור, משלבת בכל מנה שיש צורך באחד מאלו.

בתקופות של ימים חמים, חופש, הרבה ים/בריכה, פיקניקים וחוסר חשק לעמוד במטבח, חוסר חשק לעמוד לבשל וגם פחות ופחות לאכול חם ומבושל.
סנדוויץ' טוב, עשיר, מזין, הוא לא פחות מארוחה מצויינת ומלאה, להוסיף לצידו ירקות חתוכים, או אפילו שלמים וסגרתם אחלה של פינה.
הלחם הזה מתאים מאד להכנת סנדוויצ'ים.
הוא ניפרס לפרוסות גדולות, אינו מתפרק, קליפתו תוק תוק ופנימה יציב ורך, כן כן.

חשק ליבי בלחם עגול, בריא, נאה, גבוה דפנות, קליפה קשה במידת מה…
סלסילות לאפיית לחמים אין לי, תבניות מיוחדות טרם,
אז סיר חזק יציב בחום,
נתן עבודה מופלאה,
מבחינת הגובה, היופי, הלחות בפנים והתוקתוקיות בחוץ.

הלחם מבוסס כוסמין, שטחנתי טרי טרי.אם באפשרותכם, לעבור לטחינה ביתית הרי זה משובח.
למה לנו כוסמין?
הכוסמין הינו דגן איכותי, עשיר יותר מהחיטה בחלבון, בסיבים תזונתיים, בויטמינים ומינרלים. תומך בפעילות מערכת העיכול מבחינת מיני מחלות ויציאות תקינות ומסודרות., הכוסמין בעל ערך גליקמי נמוך (מעלה באופן הדרגתי את רמות הסוכר והאינסולין בדם), התומך בשמירה על משקל תקין, מתאים לסוכרתיים ולסוכרתיים גבוליים.
הוא עדין וקל לעיכול, ומתאים גם לתינוקות וילדים.
אין להתבלבל, יש בו את חלבון הגלוטן אך פחות מאשר בחיטה, לכן למי שנידרש להקפיד על תזונה נטולת גלוטן לא יוכל לצרוך את הכוסמין.
אך מי שחש שחיטה כבדה עליו…בהחלט שווה לנסות ולעבור לצריכת מוצרים, מנות המבוססים כוסמין.
כמובן שרצוי לצרוך אותו במלואו, לטחון את כל הגרעין במלואו, או לצרוך קמח כוסמין מלא, אך לעיתים לילדים צעירים/פעוטות עדיף להתחיל עם הכוסמין ה'לבן' ולא עם המלא.

הכוסמין הינו ה'גוף' של הלחם,
בנוסף טחנתי לגריסת גודל 'קוואקר' מכל הבא ליד…כוסמת, קינואה, שיבולת שועל ובנוסף לכל אלו, גרעינים וזרעונים.
כך, שהתקבל לחם נפלא, עשיר, בטעמים ומרקמים,
תוכלו לגוון עם מה שאתם אוהבים, כמובן שניתן להוסיף עשבי תיבול, מיני אגוזים ותבלינים.

אם טרם רכשתם למטבח שלכם, בלנדר אחד, מקצועי, חזק שיכול לתת תשובות ופתרונות, לבישול, אפיה והכנת מנות איכותיות, מחומרים טריים, מוזמנים להצטרף לקבוצת רכישה חדשה שמאפשרת גם לכם להנות ובגדול מאחד כזה, בהנחה חביבה, תשלומים, אחריות, משלוח עד הבית…צרו עימי קשר בהודעה פרטית דרך הפייסבוק.

מוזמנים להציץ בתמונות שבגלריה!!!

למתכון:

המצרכים:
600 גרם קמח כוסמין מלא, טרי, אם יש באפשרותכם לטחון (5 וחצי כוסות)
1 כוס מיקס דגנים גרוסים לידי 'קוואקר' דק, פירוט בפוסט
400 מ"ל מים פושרים (חשוב)
10 גרם שמרים יבשים (בערך כף)
2 כפות סירופ מייפל/סילאן טבעי/סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמן זית

קמח, מים, במידה והבצק ידרוש ולקימוח בזמן ההתפחה

אופן ההכנה:
בכוס לערבב 3 כפות מים פושרים עם השמרים וההמתקה שבחרתם, להניח בצד להתעוררות השמרים…
לקערת המיקסר עם וו לישה כמובן, להכניס את הקמח, המלח, להתחיל לערבל לאט, להוסיף מים, לא את הכל, בהדרגה, את השמרים התוססים, שמן זית, להעלות את מהירות העירבול.
תוך כדי עבודת הלישה, בערך כ 10 דקות, לראות ולהרגיש את הבצק, חשוב שיהיה רך ומעט דביק ולהוסיף את כוס התוספות שבחרתם.
להמשיך לערבל 2-3 דקות ולבדוק שוב אם יש צורך בתוספת מים/קמח, להגיע לבצק רך, נעים, מעט לח.
להעביר את הבצק לסלסילת סינון, שמגבת/חיתול כותנה יושב בתוכה.
לקמח מעט את הבד.
לכסות בניילון נצמד להתפחה כשעתיים.
לאחר כשעתיים, להעביר את הבצק לסיר שבחרתם לאפיה, לקמח אותו לפני.לתת לבצק התפחה נוספת של חצי שעה.
לחמם תנור ל 210 מעלות, כשהוא חם מאד, לחרוץ X בלחם, להבריש עם מעט שמן זית/מים ולהכניס לאפיה עם מכסה, ל 45 דקות.
להסיר את מכסה הסיר ולאפות עוד 10 דקות.
להוציא את הסיר מהתנור.
לתת להתקרר ולהתענג.

* קוטר הסיר שאפיתי בו את הלחם הינו 21 ס"מ

אם טרם רכשתם למטבח שלכם, בלנדר אחד, מקצועי, חזק שיכול לתת תשובות ופתרונות, לבישול, אפיה והכנת מנות איכותיות, מחומרים טריים, מוזמנים להצטרף לקבוצת רכישה חדשה שמאפשרת גם לכם להנות ובגדול מאחד כזה, בהנחה חביבה, תשלומים, אחריות, משלוח עד הבית…צרו עימי קשר בהודעה פרטית דרך הפייסבוק.

Pin It on Pinterest