סקפטית שכמותי, כמו שאתם רואים/זוכרים/מחפשים ולא מוצאים,
עד שלא בדקתי כמה לעומק שרלוונטי,
פתיתי/ניתחוני/רצועות וכו׳ לא הופיעו כלל בבלוג וכמעט גם לא במטבחי.

החלטתי לתת צ'אנס לנתחונים הללו, חמודים, דקים, מגיעים בגודל וצורה כפי שחותכים חזה עוף לפיסות להקפצה.
כל מוצרי הסויה ׳היבשה׳ הן תוצרי לוואי של תעשיית הסויה, אך אל בהלה, הם עשירים בחלבון ודלים מאד בשומן ובעלי ערך קלורי נמוך.
בתכונותיהם מתנהגים בסהכ יפה, מקבלים וסופחים טעמים, צבעים ומרקמים.
לטעמי הם שונים מאד מהטופו, אך בהחלט יכולים להיות בן משפחה מצויין.

ניתן ליצור עימם מנות שונות שמדמות מנות בשריות, כמו צ׳ילי נון קרנה, בולונז, שניצלים, מוקפצים, שווארמה, תבשילים ועוד.

לקח לי זמן להתחבר ל ׳חומר׳ הזה והנה הוא הגיע ובגדול!!!

נתחוני סויה טיקה הודי, זו המנה שסופית הפשירה את הקרח.
המנה טעימה ולא כבדה, מתובלת היטב כיאה למנות הודיות, מעט חריפה הרבה ארומטית.
נתחוני הסויה כמו שאר המוצרים היבשים זקוקים להכנה מקדימה כלשהי, אם ריכוך במים רותחים, בישול במים ותיבול.
ההשריה במים, מרככת אותם מאד, הם מכפילים ניפחם ומכינה אותם לקראת ההמשך.
תנו להם צ׳אנס, שווה התנסות.

נתחוני סויה לאחר הריכוך במים הרותחים

מתובלים

בהשרייה…הריחות…

ניצלים להם במחבת…

המתכון:

המצרכים:

למרינדה:
1/2 כוס יוגורט סויה
1/4 בצל כתוש כמו שום
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
2 שיני שום כתושות
מיץ מ 1/2 לימון
1 כפית מלח
קורט צילי
1 כף שמן זית
1 כפית אבקת כורכום
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת כוסברה מיובשת
1 כף גראם מסאללה
2 כפות רסק עגבניות מרוכז

100 גרם נתחוני סויה מיובשים אורגניים

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את נתחוני הסויה.
להשרות אותם בקערה גדולה במים רותחים.
כשהמים מתקררים, לסנן, לשטוף שוב ולחזור על ההשריה פעם נוספת.
בינתיים בקערה נוספת לערבב את כל חומרי המרינדה.
לסנן את הניתחונים ולערבב אותם היטב לתוך הרוטב.
לכסות ולתת לנוח מינימום שעתיים במקרר.
לחמם מחבת פסים או מחבת בעלת תחתית כבדה, נון סטיק יהיה מצויין.
לחמם מעט שמן, לפזר את כל הניתחונים במחבת, לטיגון/בישול עד שמעט מזהיב.
להפוך או לערבב בעדינות עם כף עץ.
כשמוכנים כל הניתחונים, להוציא לקערה ולהגיש עם אורז בסמטי/מלא,פלח לימון, מעט כוסברה טריה.

Pin It on Pinterest