טופו טיקה, מנה טבעונית מהמטבח ההודי,
מנה/מתכון בשלוף,
תענוג צרוף,
שיפודי טופו במרינדה משגעת, שכוללת גם יוגורט, שלהפתעתי מקנה למנה, את הטעם, הרכות, את הקראנצ'יות בצלייה, באופן מושלם.
מנה מהירה, קלילה, הנאה צרופה לימים החמים הללו,
לצד סלט ירקות אהוב, סלט קינואה, טבולה…

טופו, כפי שאציע במנה של היום,
הוא מנת חלבון טובה, מזינה, קלה לעיכול, שאינה מכבידה.
להגיש שיפודונים כאלה חמודים לילדים, זה טריק קטן מדליק שעובד.
הטעמים פיקנטיים, הטופו רך וסופג את כל התיבול המטריף שעוטף אותו.
לא נראה לי שיהיה מי שיסרב לה…

*** זמן טופו ***
טופו עשוי במרבית המקרים, המקורי, מפולי סויה.
הסויה שייכת למשפחת הקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכו'), נפלא ומומלץ לשלב אותה בתזונה, בתכנון הארוחות השבועיות שלכם, כמו את כל שאר הקטניות המופלאות, אך ללא חשש.
היא פצצת חלבון, סידן וברזל,
היא העשירה מבין הקטניות בערכי החלבון שבה, היא מכילה את כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתה נקראת חלבון מלא או שלם.
עשירה ומגוונת במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.
נהפוך אותו לשניצל, לטופו נאגטס, לחביתה, נכין ממנו גבינות וממרחים, נשלב בקציצות, בפשטידות ומאפים…
נשלב אותו במנות אסיאתיות, מוקפצים, סושי…
השתכנעתם?
בא לכם להתנסות בהכנה איתו?

אפשר לנסות ולהתנסות במגוון מתכונים עם טופו.
קלים ופשוטים ואו מעט יותר מורכבים.
מה דעתכם להכין טופו? תוצרת עצמית משגעת? התרגשות גדולה להכין טופו בבית והתוצאות מהממות.
הטופו בהכנה הביתית, הוא פשוט ה מ ו צ ל ח ביותר!!!
מצרפת עבורכם, אם והיה ורוח היצירה והעשייה תנחת עליהם, אך ברכות…טופו בהכנה ביתית, בבקשה.

למתכון:

המצרכים:

חבילת טופו יציב

למרינדה:
1/2 כוס יוגורט סויה
1/4 בצל כתוש כמו שום
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
2 שיני שום כתושות
מיץ מ 1/2 לימון
1 כפית מלח
קורט צילי
1 כף שמן זית
1 כפית אבקת כורכום
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת כוסברה מיובשת
1 כף גראם מסאללה
2 כפות רסק עגבניות מרוכז

אופן ההכנה:
לחתוך את הטופו לחתיכות מלבניות, ניתן לראות בתמונות שבגלריה.
בקערה לערבב את כל חומרי המרינדה.
להוסיף את מלבני הטופו למרינדה.
לכסות ולתת לנוח מינימום שעתיים במקרר.
לשפד את הטופו, על שיפודי עץ קטנים, רצוי להשרותם כחצי שעה לפני בהרבה מים.
לחמם מחבת פסים או מחבת בעלת תחתית כבדה, נון סטיק יהיה מצויין.
לחמם מעט שמן, להניח בעדינות את השיפודונים, לצלות עד שמזהיב.
להפוך בעדינות את השיפודונים, כך שכל צדדי הטופו יהיו צרובים.
ב ת א ב ו ן !