אהלן חברים,
בין לבין, לחגים, חופשים, סופשים,
קפצתי היום עם חברים לעשות 'שוק', המממה שוק,
בוטקה, סוג של סככה עם אוהל סביבה, מלאה בירקות ופירות העונה,
המממה,
המחיר לפי חתיכה, תספור כמה לקחת, תכפיל במחיר הנקוב ותשאיר בקופה.

גם בימיינו אנו,
יש עדיין מי שסומך ויש מי שסומך על מי שסומך, אז כנראה שזה עובד ולא רע.
אנשים באים והולכים, הארגזים מתרוקנים ומתמלאים שוב.
לחכות לטרקטור שעוזב את השדה ממול,
לבחור ראשי חסה צבעוניות, מקושטות גושי אדמה טריים וריחניים.

פרקתי את כל שקי האושר בבית,
סידרתי לפי צבעים, עשבי תבלין כשתוך כדי מחשבות רצות, מה הולך לקרות ומתי עם כל אחד או מיקס של כמה מהירקות המשגעים הללו.
עיני צדו את הזוקיני, הכהה והמפוספס והחלטתי,
שבתוך ובין כל החגים, הארוחות, הכבדות,
משהו קליל יבוא בטוב לכל אחד ואחד מאיתנו.

הזוקיני, ממשפחת הדלועיים,
דל בקלוריות, עשיר במינרלים כמו אשלגן, עשיר בחומצה פולית, בויטמינים, עשיר בנוגדי חימצון ובעל יתרונות רבים נוספים,
שווה לשלב אותו ואם אתם אוהבים מנות נאות RAW, נפלא כחלק ירקרק משייק בריאות, מגורר לתוך סלט ירקות ואם אתם פחות מהאוהדים של תזונה חיה,
נסו את המנה הזו שבאופן יחסי שומרת יפה על יתרונותיה גם לאחר אידוי קליל של 2 דקות.

למתכון :

המצרכים: ל 2 מנות יפות…

2 קישואים טריים ומוצקים עם הקליפה
2 גזרים סגולים לא קלופים
1 גזר לבן לא קלוף
1 גזר כתום לא קלוף
חופן עגבניות מיובשות בייבוש טבעי או מיובשות בבית
2 שיני שום קצוצות דק
פיסה קטנה מצ'ילי, קצוץ דק דק, אופציונלי
מלח עשבים/הימלאיה
חופן עלי טימין טריים
מעט שמן זית
להגשה: צנוברים טריים

אופן ההכנה:
להכין הכל מראש, ההכנה מהירה.
לקצוץ את השום, לגלף את הירקות לצורת ספגטי עם קולפן ייעודי, לקצוץ את העגבניות.
במחבת נון סטיק מספיק גדולה, לחמם קלות את שמן הזית, להוסיף שום קצוץ, עגבניות מיובשות קצוצות, לערבב ולתת להפיץ ריח.
להוסיף את גילופי הירקות.לערבב בעדינות בכף עץ, כשתיים שלוש דקות, כך שיש ריכוך קל של הירקות.לתבל, להוסיף את הטימין הטרי.לטעום ולתקן טעמים.
להגיש עם צנוברים טריים מעל.

Pin It on Pinterest