קדירה טבעונית, נטולת גלוטן, עם אורז אדום ומלא עגול, עדשים ושאר ירקות, צבעים ושורשים…
ארוחה מקדירה שנאפתה אי שם עמוק, לבדה בתנור, ללא הפרעות, רק אחת קטנה לבדוק את מפלס המים.
ויש בה הכל, בחיי!

מה יותר שווה, מלבחור מצרכים איכותיים, צבעוניים, לחבר אותם ביחד, לתוך כלי אחד, להכל ולכולם מקום,
מעל לשפוך רוטב טעים שיהיה המרכיב הנוזלי, הריחני, המתקתק של הקדירה.
בקדירה אחת מתרככים, מתקרבים, טיפהל'ה מתאחדים לכדי תענוג אחד ענק
ועוד מה כמעט ללא עבודת הכנה.

בצ'יק הכנסנו לתנור, שלוש שעות שקטות, על חום נמוך, לא יכולה להעביר במילים באיזו אווירה מיוחדת אני כותבת לכם,
זאת הקדירה השניה,
כי זאת של אתמול יצאה כל כך טעימה,
שביקשו שוב ובול אותו הדבר.
ריח היין…אל דאגה, אדי האלכוהול שמתנדפים לא יותירו סימנים בילדים,
בכלל הוא רק אופציה, אבל ממולצת.

דגן איכותי יש, אורז אדום ואורז מלא עגול, הכי טעים לטעמי,
קטניה יש, עדשים ירוקות כהות,
ירקות יש,
הכל הכל מקבל את הטעמים והתיבול,
תוסיפו סלט אהוב ויש ארוחה.
כוס יין אדום ליד…

למתכון :

המצרכים:
3/4 כוס אורז אדום אורגני, שטוף
3/4 כוס אורז מלא עגול, שטוף
3/4 כוס עדשים ירוקות, גם שחורות יתאימו, שטופים ומסוננים (אם ויש זמן, ממליצה על השריה של האורזים והעדשים לקראת)
2 בצלים סגולים בינוניים, קצוצים גס
1 שן שום קצוצה דק
3 תאנים מיובשות, חתוכות ל3
חופן אגוזי מלך
1/4 דלעת יפנית פרוסה לפרוסות עם הקליפה
1 גזר כתום, קלוף וחתוך לחצי
1 גזר סגול, קלוף וחתוך לחצי
1 גזר לבן, חתוך וקלוף לחצי
1 סלק, קלוף וחתוך לחתיכות
1 ראש שומר בינוני חתוך לפרוסות
כמה ענפי טימין טרי
1/4 כוס יין אדום
1 כף חרדל טוב
3 כפות סילאן איכותי
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט צ'ילי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח עשבים

אופן ההכנה :
בסיר/מחבת המתאימים להכנס לתנור ובגודל מתאים להכיל את תכולת כל הטוב הזו, לשים 1 כפית שמן זית, לטגן עד הזהבה את הבצלים.
להוסיף את האורזים והעדשים.לטגן יחד כמה דקות.להוריד מהאש.להוסיף את כל הירקות המוכנים בצורה נאה, את האגוזים, תאנים…
בצנצנת גדולה או קנקן, לערבב את כל שאר המצרכים, פרט לטימין, להוסיף 4 כוסות מים ולנער או לערבב היטב.
לשפוך מעל הירקות, לוודא הנוזלים יהיו בגובה תכולת הסיר, אם יש צורך להוסיף מים.
לקשט בענפי הטימין.לאטום במכסה או בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום.
להכניס לאפיה של כשעה בחום של 200 מעלות, להוריד את החום ל 150 לעוד שעתיים עד שעתיים וחצי, עד שהאורז והעדשים רכים, רק לא מדי!
להוציא, לקשט בפרוסות שקדים, צנוברים, או לא ולהגיש!
בתאבון!

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם', שם מתרחשים להם בכל יום עניינים…

Pin It on Pinterest