'קציצות עוף' טבעוניות מ 2 מרכיבים – השאר אקססוריז, ברוטב עגבניות ביתי
אחת ל…מתעורר לו געגועון,
לארוחת ילדות כזו.
של 'קציצות' ברוטב.
מה רוטב,
רק אדום.
בגן, בבית, בקייטנה, אצל החברות,
משהו שעם הזיכרון מתעורר גם התיאבון.
יש איזה דגל מתנופף,
מעל ה'טבעונות', שאם יש מענה לגבינה, יוגורט וחלב, אז זהו,
ניפתרו כל הבעיות, הדאגות, וואט אבר…
כאחת שיכולה לחיות על קערות ענק של סלטים, תבשילי ירקות, במנות הכי הכי פשוטות,
אחת ל…זה מופיע.
נוגע בעדינות,
בכתף,
תוק תוק,
מה עם איזה ארוחת ילדות כזו, אדומה, מתקתקה קלות, פיקנטית,
שהשפתיים ומעבר להם,
נשארות אדומות ומגועגעות.

נרד קצת לעומק אופיין של אלו הקציצות.
כתבתי 2 מרכיבים.
לא סתם.
אלו 2 המרכיבים הבסיסים.איתם אפשר לרוץ.
נקי, עדין.יש מי שאוהב אותם ככה.בעיקר ילדים.
מכיוון שהן כל כך איכותיות קלות ונוחות לגוף שלנו, של כולנו , גם קטנטנים יכולים להנות מהן.
כל השאר, הם אקססוריז.פעם הכנתי אותן עם בצל וירוקים בלבד.
פעם עם שום ולא כלום.
התבלינים, יכולים להשאר בתחום המלח-פלפל,
או להביא עוד קצת צבעים, טעמים וניחוחות.

האישיו בהכנת קציצות, לביבות, כדורי בשר,
וכמובן עוד ועוד מנות,
במטבח הטבעוני,
מבקש,
חשיבה מצולבת,
אולי אפילו קצת הפוך מברגיל.
מה יביא אותן להיות יציבות,
לא מתפרקות,
עדיין אווריריות,
במינימום מרכיבי מעבדה כאלו ואחרים,
שישאר על הגל הבריא,
וברורררררר שהטעים.
זה לא דבר אחד, גם לא שניים,
זה מיקס-קסם, של חומרי הגלם, של הטכניקה,
ובעיקר,
הכרות עמוקה עם האלכימיה שלהם, בעיקר שהם ביחד.
מה אני מבלבלת ומקשקשת, טוב שאין פה ביצים,
רק ביצות, סורי, קציצות.
כולה טופו וקוואקר.
זה כל הסיפור.
אבל לא.
עובדה.
מהפחד שלא יצא טוב, שבמקום קציצות יולד בולונז…
והופ,
לא קמח, לא תחליפי ביצה, לא טחינה, לא אפייה מקדימה…
שני אלו, ויש!!!
יש קציצות, עדינות, רכות, יציבות בטירוף,
איזה מבחנים עברו אצלי,
ביעבוע של 50 דקות ברוטב,
ניענוע,
העברה מסיר לסיר…בקיצור,
החמודים עמדו יפה, בגבורה, בגאון,
בטלטלות שהעברתי אותם,
באומרם,
באנו כדי להשאר!!!

'קציצות עוף' טבעוניות מ 2 מרכיבים – השאר אקססוריז, ברוטב עגבניות ביתי
13-15 קציצות

המתכון:
המצרכים:

200 גרם טופו קשה
3/4 כוס קוואקר גרוס דק ללא גלוטן או רגיל

1 בצל קטן לבן או סגול
1 שן שום כתושה
2 חופנים של פטרוזיליה קצוצה
1 כפית רוטב סויה
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
קורט פלפל שחור/לבן
מלח עשבים, לפי הטעם

אופן ההכנה:
לשטוף את הטופו ולנגב היטב מעודפי הנוזלים.
במעבד המזון, עם הסכין, לעבד יחד טופו וקואקר.
תוך 2-3 התערובת מתכדררת לכדור.
זה הזמן להוסיף בצל אם בחרתם בכך.
להוציא לקערה.
להוסיף את שאר המצרכים.
לתבל.לטעום.
את הרוטב להכין מראש, שיהיה טעים טעים.

רוטב עגבניות ביתי:
1 כפית שמן זית
1/2 בצל, קצוץ דק דק
2 שיני שום קצוצות דק דק
7 עגבניות גדולות, אדומות ובשלות קצוצות דק
חופן עלי בזיליקום/טימין/אורגנו
1 כפית סירופ מייפל/סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה, לבחירתכם
מלח לפי הטעם, ממליצה על מלח עשבים
1/2 כוס מים
אופן הכנת הרוטב:
בסיר שטוח, מחבת עמוקה, לצקת את שמן הזית, להוסיף בצל ושום קצוצים.
לערבב היטב, על אש בינונית, כדי שיתרככו אך ישארו שקופים.
להוסיף את שאר המצרכים.להביא לידי רתיחה קלה, להוריד את האש ולבשל 10 דקות.לתקן טעמים.

לכדרר קציצות קטנות עגולות וחמודות בעזרת ידיים משומנות מעט בשמן זית.
שימו לב שאין שמן בקציצות!!!
וישר לרוטב החם.
בישול של 20-30 דקות.
נענעו כדי שהרוטב יכסה אותם.
וזהו…
אפונת גינה בדקות האחרונות, מעל, להגיש עם קינואה טריקולור,
תגידו אתם,
היש פינוק מזה???

תכינו,
תהנו,
ורק אז,
צלמו קצת, תייגו ושתפו אותי ואת העולם,
חיבוק עדי.

איפה לשתף?
באינסטגרם, סטורי צבעוני וריחני:עדי באינסטה
ב'דובדבנים' בפייסבוק

ואם בכאלה אנחנו מתעסקים,
קבלו עוד אופציות נהדרות:
קציצוטופות, טבעוניות עם ירקות שורש, ארטישוק ירושלמי, זיתים ועוד, ברוטב חמצמץ פיקנטי
קארי תאילנדי טבעוני, עם 'כדורי בשר' מטריפים, ללא גלוטן