טופו ביתי צלוי, מקורמל – מוגש על מצע פירה שורשים, תפוחי אדמה ואפונה

טופו ביתי צלוי, מקורמל – מוגש על מצע פירה שורשים, תפוחי אדמה ואפונה
המנה הזו נהייתה לה ככה פתאום, ביום שלא הייתי ערוכה עם ארוחה.

טופו, יופי של חומר גלם.יש מי שמקטלג אותו כמוצר תעשייתי, הטופו עובר תהליך פשוט של גיבון ואם בחרתם טופו איכותי, אורגני או לחילופין בהכנה ביתית איכותית, הרי בידכם 'מוצר' נפלא לעבודה, לשילוב במנות שונות ומשונות.הוא ממש בא לעזרתינו.
אם ואין בעיה עם סויה, ממליצה לכלול אותו כחלק מהרשימה של חלבון איכותי בתפריט.

…זמן טופו…
אז טופו עשוי במרבית המקרים, המקורי, מפולי סויה.
הסויה שייכת למשפחת הקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכו'), נפלא ומומלץ לשלב אותה בתזונה, בתכנון הארוחות השבועיות שלכם, כמו את כל שאר הקטניות המופלאות, אך ללא חשש.
היא פצצת חלבון, סידן וברזל,
היא העשירה מבין הקטניות בערכי החלבון שבה, היא מכילה את כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתה נקראת חלבון מלא או שלם.
עשירה ומגוונת במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.
נהפוך אותו לשניצל, לטופו נאגטס, לחביתה, נכין ממנו גבינות וממרחים, נשלב בקציצות, בפשטידות ומאפים…
נשלב אותו במנות אסיאתיות, מוקפצים, פסטרמה, סושי…ואפילו כזה כזה, נתח שזוף, ריחני ומגרה.
השתכנעתם?
בא לכם להתנסות בהכנה שלו?
יאללה בואו ובאהבה,
ניקפוץ לסיר חלב הסויה…תנו צ'אנס ראשון להכנה ביתית שלו, 'טופו ביתי', למתכון.

וגם אם לא באלכם להכין טופו, תקנו טופו טוב וטרי.
הבן שלי חזר מבית ספר, אחרי יום ארוך, עם כזה של 'אמא בחייאת, תפנקי אותי במשהו שאני ממש יאהב'.
לרגע התכווצתי…אין לי כלום, מהימים האלה, שרצוי וטוב יהיה למלא מחסנים.
אז לרוב מכלום יוצא הכי טוב שיש.נתח טופו, שבתחילת השבוע הפכתי אותו לפסטרמה, כדי שיהיה זמין לקצוץ ולהוסיף לסלט, לפרוס דק ולשים בסנדוויץ', או כל הפתעה שיכולה לצוץ…

טופו ביתי צלוי, מקורמל – מוגש על מצע פירה שורשים, תפוחי אדמה ואפונה

המתכון: מתאים ל 4 מנות

המצרכים:
לפירה:
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
1 גזר
400 גרם ארטישוק ירושלמי
5 תפוחי אדמה
3 כפות שמן זית/שמן קוקוס
1 כוס חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
צ'ילי קורט
מלח עשבים, לפי הטעם
אופן ההכנה: לקלוף ולחתוך את הירקות לקוביות קטנות.מבשלים את ירקות השורש במים מתובלים עד שיתרככו ממש! מסננים את המים ומחזירים את הירקות הרכים לסיר. מוסיפים את החלב ואת השמן שבחרתם ומועכים את הירקות בממחה ידני.מתבלים שוב אם צריך וטועמים.

לטופו:
400 גרם טופו ביתי/קנוי איכותי ואורגני, אפוי לפסטרמה, חתוך ל 4 נתחים
3 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים דק לירחים
1 כף שמן זית
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה תמרי
2 כפות סילאן טבעי
1 כף רוטב בלסמי
אופן ההכנה: בסיר בעל תחתית עבה, לטגן במחצית כמות השמן את הבצלים.כשהבצלים מתרככים ומעט מזהיבים, להוסיף את שאר המצרכים.להוריד מהאש.
להוציא לקערית.באותו הסיר, להוסיף מחצית השמן שנותרה ולטגן את 'נתחי הטופו', עד הזהבה יפה יפה.להחזיר חצי מכמות הבצלים המקורמלים, לטגן יחד כמה דקות.
להרכיב ולהגיש את המנה, פירה במרכז הצלחת, עליו מונח 'נתח' צלוי של טופו ומעל בצל מקורמל, לפזר סביב אפונת גימה מאודה ומתולת במעט שמן זית ומלח עשבים.