מאפה שכבות איטלקי – טבעוני, של פרוסות חצילים, קישואים ועגבניות, משגע!

מאפה שכבות איטלקי – טבעוני, של פרוסות חצילים, קישואים ועגבניות, משגע!
מוש מוש תמיד, ומושלם לקיץ, גם כי הירקות נפלאים עכשיו, גם כי זו מנה שתענוג להנות ממנה חמה ועוד יותר כשהיא קרה.יכולה לנוח לה במקרר, לספוג טעמים, בתוספת הררי ירוקים בסלט ועגבניות שרי מתוקות ואדומות, מעט בלסמי מוצלח והרי ארוחה קלה, נטולת גלוטן, קלילה, שזורת טעמים, ריחות, במראה של 'מושקעת'…

קצת איטלקי, מעט צרפתי, שמה על הגבול.
הבן שלי מאד אוהב כותרות, שמות, הגדרות, בעיקר בתחום האוכל.
אם למנה שם אסיאתי, הוא בעיניים עצומות,
אם איטליאנו, בשמחה,
על צרפתית בכלל,
על ישראלית בגעגוע.

 

שילוב של חציל, קישוא/זוקיני, עגבניה, מלאן טימין טרי, שמן זית, הוא המנצח!
בנוסף הרוטב הקרמי, הקטיפתי, לוקח את המאפה לאזור אחר וחדש,
האמת אין לי שם עבורו.
אולי ניצוח משולב טעמים של אימוש אדמה.

מי אמר שאי אפשר לשבוע ממנה גדושה של ירקות?
הקיץ מביא איתו את ההוכחה, כשחם ולח, אין כמו ארוחות מבוססות ירקות.טריים, אפויים, מוקפצים, מאודים.
הגוף דורש את מה שעשיר במים, שמתעכל בקלות, שממנו ניתן לקבל אנרגיה, שאיתו ניתן להרגיש שובע,
ללא תחושת הכבדות, שמותירה אותנו מותשים כפליים.

צליה מהירה בגריל התנור, של כל הירקות, הרכבה שלהם, רוטב מפנק בין השכבות ומעל המאפה, צליה נוספת ויש!
ממליצה להכין כמות כפולה.טעים טעים! משתלב בארוחה גדולה, בארוחה קטנה, בסנדוויצ'ים, כתוספת…
רוטב הקטיפה הזה, מטריף ברמות על, שילוב העגבניות וקרם השקדים, עם התיבול המתבקש,
זה ללקק ת'אצבעות, נסו נסו,
גם את המחבת, מי אמר לא יפה ככה…
וכן, הבן שלי אכל ממנה ונהנה!

השינוי שנידרש, כדי להבין ולקבל, את עושר האפשרויות שניתן ליצור מנות טבעוניות מהממות, הוא אפשרי.
נכון, ההקרמה היא לא עם מוצרלה, לא עם שמנת מתוקה,
ההקרמה היא בעזרת מצרכים פשוטים, זמינים, שאיתם ניתן להגיע לתוצאות משגעות, מרגשות, טעימות, יפות, בריאות ומזינות!!!
ת'כלס זה זה!
זו הפואנטה!
שיקשוק של הראש, שיקשוק ההרגלים ויאללה למטבח!
זוכרים את הלזניה המהממה? מוקרמת גם היא ברוטב בשמל משגעעעע, תציצו, כדאי!!!

מאפה שכבות איטלקי – טבעוני, של פרוסות חצילים, קישואים ועגבניות, משגע!

המתכון:

המצרכים:
למאפה –
2 חצילים קטנים ומוצקים
3 קישואים מוצקים וטריים
4 עגבניות בשלות ואדומות
2 בצלים סגולים קטנים
1/4 כוס עלי טימין טריים
מלח
שמן זית להברשה
לרוטב –
5 עגבניות בשלות ואדומות
3 כפות רסק עגבניות אורגני, אופציונלי
1 כפית סילאן טבעי
2 שיני שום
1/4 כוס עלי טימין טריים
מלח, לפי הטעם
13 כוס שקדיה (חמאת שקדים)

אופן ההכנה: לחמם את התנור למצב גריל.
לפרוס הירקות לעיגולים, בערך 3/4 ס"מ העובי, להבריש בשמן זית, מעט מלח ומעט עלי טימין ולצלייה בתנור, עד ריכוך והזהבה.לצלות בשני הצדדים.
להכין את הרוטב, לטחון את כל המצרכים, לטעום ולתקן טעמים, אולי יהיה צורך להוסיף מעט מים.
לחמם שוב את התנור, 210 מעלות.
בתבנית/מחבת מתאימה לתנור, לשמן עם מעט שמן זית.לסדר פרוסות חציל, קישואים, עגבניות, בצל ורוטב וכך הלאה.ממליצה לסיים בשכבת חצילים, שהיא תהייה העליונה עם רוטב.לפזר מעל השכבות עלי טימין, בכל המאפה.לטפטף שמן זית על כל המאפה ולהכניס לאפייה בתנור, 210 מעלות, ל 40 דקות.עד שמזהיב, מריח מטריף.
ב ת א ב ו ן !