יש תקופות ויש…
ימים של סוף שנה, אווירת החופש בכל פינה.
מסיבות, חגיגות, סיום, פרידות, התבגרות, שינויים
והכל בצ'יק צ'ק, רצים ממקום לדבר אחר,
לפה חייבים לדייק, לשם עם עוגה, להחליף ללבן ובזמן…
אז קרה ובבוקר אחד, התעוררתי בבהלה, פיייי (שוב) שכחתי,
יש פיקניק כיתתי ונירשמתי בקטגוריית המתוקים,
מאפינס, תמיד זריז וחביב, בבדיקה מהירה מה נשאר אחרי השבת,
ג'ויה, הבת שלי, אמרה,
אין שום דבר טעים למאפינס, ממש לא.
מה עם עוגת שוקולד? העזתי…
אותה תכיני לאילי.
אולי נכין את העוגיפלצת שלנו?
שקט של דקה והתקבלה הסכמה.

העוגיפלצת, גדולה יותר אם ניצוק אותה לתבנית עם שתי כפות
וקצת פחות מפלצתית אם נכין אותה עם שתי כפיות.
חשוב להקפיד על הבסיס, שינויי אקססוריז מתקבלים בברכה.
הקוואקר נטול גלוטן, כך שיצא משמח מאד, שגם הצליאקית המתוקה מהכיתה, תוכל להשתתף בחגיגה.
חלב שקדים ביתי, שמשתדלים שתמיד יהיה בנימצא, היה לעזר רב.
המתכון שתואם ת'רעיון, שיהיה קל, עם זמן אפיה קצר, חומרי גלם טובים, פשוטים וזמינים,
את הכל לקערה, ערבובים עירבובים, לצקת ולשגר לתנור.

ואם בסימן התרגשויות והערכויות עסקיננו,
גם הפעם, מה זה הפעם, אוטוטו ואני כבר שם,
כאן,
מגיעה עם סדנאות חדשות, מדליקות, עדכניות,
סדנאת הכנה, בישול ואפיה של מנות שוות, מפנקות, טעימות, מזינות.
סדנת יצירה בשוקולד, זהו, יותר לא קונים שום שוקולד, נלמד להכין אותו מהבסיס עד לפרלינים מפוארים וכמובן שכל השאר (סדנה נהדרת לכולם, להורים וילדים, להורים, לילדים, ליוצרים ולכל מי ששוקולד עושה לו את זה…).
סדנת לאפיה והכנת אוכל ללא גלוטן, עם דגש חזק על בריא, טעים ואסטטי.
תוכלו לקרוא עוד קצת גם בפוסט הקודם,
כמובן שאני כאן לכל שאלה, משאלה ושאר פרטים.
אשמח לפגוש ולהיפגש גם פנים מול חיוך.
הסדנאות נרקמות להן עכשיו, יש כבר שהתמלאו וניסגרו ויש שניפתחות לפי רצון ודרישה.
כיתבו לי!

העוגיפלצת הזו, מהמתכוני בשלוף, שטוב שיהיו.
לרוב, יש בנמצא את כל המרכיבים בבית, אם לא, כמו תמיד, מעט משחק לא מזיק!
קבלו את המתכון הביתי שלנו והאמת שכבר הרבה זמן לא אני זו שמכינה אותן, אלא אילי, הבן שלי.
באחריותו, לספק לעצמו את הסחורה, אוהב אותן כל כך.

למתכון :

3 כוסות קואקר, השתמשתי בנטול גלוטן ולא במהיר, הדקיק
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/4 כוס פתיתי קוקוס
1 כפית תמצית וניל טובה
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כוס סירופ מייפל אורגני
4 כפות שקדיה או כל חמאת אגוזים שיש במטבח
3 כפות שמן קוקוס, במצב צבירה רך
1/2 כוס חלב שקדים ( תפנקו את עצמכם, בביתי, תענוג אמיתי)
אקססוריז…כמו שוקולד צ'יפס, חמוציות, שקדים או אגוזים, גרידת לימון ועוד…

ההכנה :

לקערה, את כל המצרכים, לערבב היטב.
לוקח כמה דקות עד שהקוואקר סופג את הנוזלים ומתרכך,
אל דאגה, ערבבו, ערבבו.
אולי, רק אולי, תצטרכו להוסיף עוד כף או שתיים נוספות מחלב השקדים.
תנו לעיסה לעמוד כמה דקות ולהתאחד.
בינתיים, הדליקו תנור ל 180 מעלות, רפדו שתי תבניות אפיה גדולות בניירות אפיה, אין צורך לשמן
ועכשיו בחזרה לעוגיות,
ערבבו שוב טוב טוב,
בעזרת שתי כפות או שתי כפיות ( תלוי בגודל…) הערימו ערמונת והניחו בתבנית.
לא קרוב מדי אחת לשניה.
הכניסו לתנור, לאפיה של 15 דקות, עד שהן מזהיבות.
להוציא, לתת להתקרר…ולהתענג.