עוגת שוקולד טבעונית – עשויה קמח כוסמין מלא ושוקולד ביתי
הי הי יקרים,
מה שלומכם?
זהו, החופש עוד רגע מאחרויינו.
מתחילים שוב ומחדש.
התחלות, הן התחלות, הן התחלות, בהן יש הכל.
בואו נבחר את הזון ההתרגשותי והמשמח.

רשימה ארוכהההההההההה מאד מחכה לי ולכם, לפוסטים חדשים, מרעננים, טעימים, תומכים…
בהערכות, ברעיונות ופתרונות לחזרה לשגרה, לייעול ושיפור, גיוון ופינוק.
אך אלו יחכו עוד קצת, כי ככה פתאום,
צצה לה העוגה, ה ז ו ,
מלא שאלות, בקשות, באו מכיוונכם, על המלצה למתכון לעוגת שוקולד, אבל טוב, שווה כזה, ואם אפשר עם הטוויסטים הבריאים שאני משלבת בכל מתכון ומתכון.
הטיימינג בול פגיעה.
התחלות, מסיבות, חגיגות, פינוקים ובכלל זו עומדת להיות עוגת יומהולדת האולטימטיבית מעתה ועד…

עלי המחדל,
איך ולא שיתפתי עד עכשיו במתכון נמופלא הזה…
מה מופלא?
עוגת שוקולד, גבוהה, לחה, טעימה מאד מאד מאד, עשויה קמח כוסמין מלא!!!! מלא!!! לא שליש, לא חצי.כולה כולה.
על מידת השוקולד…אתם אחראיים, והשוקולד, ביתי, שתכינו אותו בצ'יק ובקלות, אפילו בכמות, שיהיה זמין לכל מיני מאפים, קינוחים ושאר מטעמי שוקולד.
ועל האיכות, כמו תמיד, תנו תשומת לב.
עוגת שוקולד טבעונית, ללא ביצים, ללא חמאה ושמנת, יכולה, ממש ככה, להיות משגעת, ללא טעמי לוואי, עם גובה מרשים, רכות ולחות במידה, מחוזקת בשוקולד ביתי איכותי, בתוכה ומחוץ לה…

עוגת שוקולד טבעונית – עשויה קמח כוסמין מלא ושוקולד ביתי

לעוגה גדולה, גבוהה ממליצה על תבנית רינג מתפרקת בקוטר 21/22 או 2 תבניות אינגלישקייק או 2 תבניות רינג מתפרקות קוטר 18

המתכון:
המצרכים:
3 כוסות קמח כוסמין מלא (ממליצה לטחון לבד, אם בידכם בלנדר ייעודי)
3/4 כוס סוכר טבעי/מחית תמרים אורגנית
3/4 כוס אבקת קקאו טובה (ניתן לשלב אבקת משקה שוקו אורגנית…לילדים…)
1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי
2-2.5 כוסות חלב סויה
3/4 כוס רסק תפוחים ביתי
1 כף חומץ
3/4 כפית אבקת סודה
3/4 כפית אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל איכותית
100 גרם שוקולד ביתי מוקשה או מריר קנוי

לזיגוג השוקולד:
100 גרם שוקולד ביתי מוקשה או מריר קנוי
3/4 כוס חלב סויה/שקדים/שיבולת שועל/קוקוס
2-4 כפות סירופ מייפל/סילאן אורגניים
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית/תבניות.
בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים היבשים עם כף עץ.
לא להוסיף את השוקולד עדיין.
להכין את המצרכים הנוספים ברשימה ולהוסיפם תוך כדי עירבוב קל, את החלב לא בבת אחת, את כל הכמות, במידת הצורך, תלוי סוג הקמח, למרקם פנקייקי, לא נוזלי, למניעת גושים בלבד.זה הזמן להוסיף גם את השוקולד כשהוא חתוך לקוביות. לערבב מעט ולהעביר לתבנית משומנת, חשוב.
להכניס לתנור החם.
לאפייה של 35-45 דקות, תלוי בגודל התבניות, רק לאחר שבדקתם שהיא מוכנה, שהיא אפויה אך נותרת מעט לחה.
הלחות בזכות הרסק, השוקולד…
הוציאו, קררו, ורק אז קשטו אותה בזיגוג השוקולד.
הכנת הזיגוג: בסיר קטן/בן מארי, המיסו את השוקולד, הוסיפי את שאר המצרכים, את ההמתקה לא בבת אחת, טעמו, ותחליטו כמה.לשפוך על העוגה.אפשר להוציא אותה מהרינג או בתבנית.

עם או בלי קישוטים…תהנו הרבה!

יש לכם אינסטוש? בקרו אותי גם!

סופ"ש נעים,
שנה נהדרת,
עדי