גיבץ' – תבשיל ירקות, פשוט, טעים, לצד, מעל, עם, טעים!
ברור שיכולתי לבחור אחלה שם סקסי לתבשיל הזה.
אבל גיבץ' זה גיבץ'.
ומי שזה עושה לו את זה…ימשיך איתי.
כי מה יכול להיות רע, בסיר מהביל, עם שלל ירקות, רוטב אדמדם, טיפה מתוק, טיפה חמוץ, ולא ויתרתי …גם חריף!

השילוב הפשוט והמנצח,
זו חגיגה של חצילים, קישואים, גזרים, פלפלים, בצלים, שום…עגבניות, תיבול עדין ויש!
ביום חול, חג, חורף, קיץ, סיר כזה משאיר אותי רגוע.
תמיד יש לו מקום.
לצד כל שאר המנות.
נכון, זו מן תוספת כזו, שלדעתי יהיה טוב שתקבל מקום טוב בארוחה בכלל ובארוחת חג בפרט.
תבשיל ירקות,
סוג של גיבץ' מתקתק מעט חמצמץ בעדינות, עם עיקצוצי צ'ילי…בכל זאת…
אפשר לשחק עם המרכיבים,
אך כדאי ורצוי להכין סיר ענק ממנו.
טעים חם,
משגע קר.
אל תוותרו עליו,
צבעוני, כייפי, מלא ירקות, מעט שמן, ת ע נ ו ג .

כפי שכתבתי הגיבץ' הזה, טוב שיהיה.
מעט שמן, הרבה ירקות, מצחיק כמה שמשביע.
בהחלט חלק, מוביל, ברשימת התבשילים, שתומכים בשמירה על משקל.הוא מתלבש בתוך קטגוריית התבשילים…שעושים ריח משגע, טעם נהדר,חשק, והם לגמרי ידידותיים לאוכל, אוכלת, אוכלים.
לצידו דגן איכותי, כמו קינואה, כוסמת, או כל דגן שאתם אוהבים, או, לחילופין, קטניה, גרגירי חומוס, עדשים שחורות, שעועית, קוביות טופו…תענוג, משדרג מבחינה תזונתית, מבחינת דאגה למנת חלבון, וגם מבחינת שובע.
מקווה שאתם עדיין איתי…
אפשר גם לחם, פצצה, הכי הכי טוב, כפרי, מחמצת, עם קראסט לניגוב הרוטב המשגע…
לחם מחמצת – שאור מקמח שיפון מלא
או שכזה
לחם בריאות, נאפה בסיר, עשיר בדגנים מלאים וכל טוב בו

גיבץ' – תבשיל ירקות, פשוט, טעים, לצד, מעל, עם, טעים!

המתכון:
המצרכים:

1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 חציל חתוך לקוביות קטנות יחסית
3 קישואים בהירים חתוכים לקוביות
2 פלפלים חתוכים לקוביות (אני מעדיפה את האדומים)
2 גזרים קלופים קצוצים
3 עגבניות אדומות, רכות, קצוצות דק דק
3 עגבניות אדומות, רכות, טחונות לרסק + 5 כפות רסק עגבניות אורגני
1 כף סילאן טבעי
1 כף מלח עשבים
1 כף חומץ
קורט פתיתי צ'ילי
ציר ירקות או מים, קצת פחות מכמות הירקות
פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר גדול וטוב.מתחילים עם הבצל והשום, כמה דקות עד שהם שהבצל שקוף, לא יותר.
מוסיפים את קוביות הגז, החציל, הקישואים והפלפלים, ומאדים יחד, על חום בינוני.טוב יהיה לערבב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך.מוסיפים את העגבניות החתוכות.לעוד 2 דקות.זה הזמן להוסיף את הרסק שהכנו מהעגבניות, את התבלינים, את ההמתקה, החומץ, הנוזלים, לבשל עוד כרבע שעה, לא יותר מדי זמן, כייף, טעים ונעים, שהירקות נשארים פריכים ולא מקווצ'צ'ים.
זמן טוב לטעום מה חסר, לתבל ולסגור את האש.
אם יש זמן, מהמם, להכניס את הסיר, חשוב שיהיה כזה שאפשר להכניסו לתנור, להזהבה וקירמול.ל 20 דקות בערך, על חום גבוה יחסית.
פזרו פטרוזיליה קצוצה, הגישו עם לימון טרי, אפילו יוגורט סויה משובח…יאמי!