פיצה טבעונית – בריאה ומטריפה
כותרת ממש שלא הולמת את הגברת.
גם התמונות לא ידברו את הטעם.
רק כשתכינו אותה.
תבינו.
כבר כמה שבועות שאני עם זה שאין בבלוג ממש ממש פוסט-פיצה.
ואז מה אם הרשת מפוצצפיצה,
כזו היא הגברת.
כזו שאוהבים אותה.
ואז פתאום, קראתי איפה שהוא, שמחר ה 9/2 זהו יום הפיצה הבינלאומי…
זהו, בום, ברור, שמתעופפת למטבח, כבר להכין קמח, תמשיכו לעקוב…
להכין בצק שיתפח, אצמיד אותו חזק לתנור החימום, כי קררררררר,
אתעופף לסופר, להשלים מרכיב או שניים,
ואתחיל במלאכת המפציצה, שבפיצה, אממממההההה שתיהיה סופררררררר טעימה, גם רכה, גם מתובלת, גם קראנצ'ית, גם צבעונית ולא פחות חשוב טבעונית.

פיצה טבעונית – בריאה ומטריפה
כמה נפלא, להכין אוכל, מן ההתחלה.
אקו במטבח.עוד מיני – מהפכה.
לטחון קמח טרי טרי בבית, להכין את הרוטב, את המוצרלוש, להעשיר בירקות, בפסטו מטורף שהכנתי לפני שלושה ימים.
אז איך פיצה לא תיהיה או ליתר דיוק תהפוך לאחלה של ארוחה, בטח ובטח למי שאותה אוהב ממש.
אצלי כולם כולם, שמחים עליה ואיתה.
ועם השנים למדו לקבל באהבה גם את הבריאה יותר,
כי כשיש הבנה ושיתוף,
שאפשר ורצוי להנות מכמה עולמות, אז למה לא?

פיצה טבעונית – בריאה ומטריפה

המתכון:

המצרכים:
לבצק (4 פיצות בינוניות):

500 גרם קמח כוסמין מלא, אם יש בלנדר ייעודי, אין כמו טרי! ניתן לשלב חצי מלא חצי לבן
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה
9 גרם שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
1 כף סילאן טבעי/סירופ מייפל
2-3 כוסות מים, בהתאם לדרישת הבצק
אופן ההכנה:
לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים.
להתחיל לערבל במהירות איטית, להוסיף, את הנוזלים, כולל השמן וההמתקה.את המים להוסיף בהדרגה ובהתאם לצורך.לאחר 3 דקות לישה, להוסיף את המלח לבצק.
חשוב שהלישה תארך 8 דקות.
הבצק שיהיה מעט מעט לח.ללטף אותו בשמן זית, לכסות היטב ולהשאירו לתפוח כשעה במקום חמים.
חשוב שיכפיל את הנפח שלו.אם לא, לתת לו עוד זמן.

רוטב עגבניות נפלא: אופציונלי, הכנתי אחת עם אחת בלי…הילדים אהבו את שתיהן…באותה מידה
1 ליטר רוטב עגבניות ביתי :
המצרכים:
12 עגבניות בשלות קצוצות
1 בצל סגול קצוץ דק
שיני שום כתושות
1 כף מלח עשבים
1 כף סילאן טבעי
חופן עלי בזיליקום
מעט צ'ילי, אופציונלי
אופן ההכנה:
לחמם מעט שמן זית, להוסיף את הבצל, השום, לטגן דקה, להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים.לערבב.להוסיף בערך 900 מ"ל מים.לכסות את הסיר ולבשל 10 דקות.להוריד מהאש ולהוסיף קרעי עלי בזיליקום.לתת להתקרר מעט ולטחון עם בלנדר סטיק או בלנדר.

למוצרלוש:
המצרכים:

1 כוס קשיו, מושרה לפחות שעתיים במים חמים
2 כוס מים
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית שמרי בירה, לטעם
מעט מלח עשבים
1 כף מיץ לימון
3 כפות טפיוקה/קורנפלור
אופן ההכנה:
חשוב להשרות את הקשיו במים חמים כשעתיים, במידה ואין בלנדק חזק.להעביר למיכל הבלנדר, את כל מצרכי הגבינה.לטחון למרקם חלק ואחיד.להעביר לסיר קטן, נון סטיק או בעל תחתית עבה, את בלילת הגבינה, לבשל תוך כדי ערבוב עם מקציף ידני, על אש קטנה, עד שהגבינה מסמיכה, התהליך קורה תוך דקות. להוריד מהאש.
נקודה חשובה, וממש כייפית, גם אם יצאה סמיכה מדי, או, התגבשה והתקררה, תמיד ניתן לחמם מעט בתוספת מים תוך כדי עירבוב טוב והיא כחדשה.

טופינג:
כל מה שאתם/ילדכם/האורחים/השכנים/ההורים אוהבים.

מלאכת ההרכבה:
לחמם תנור ל 230 מעלות.
לרדד עם מערוך, עיגולי בצק בגודל תבניות פיצה, או בכל גודל שתירצו אם אין לכם תבניות פיצות יעודיות.
נסו שהשוליים יהיו גבוהים מעט.
שימו רוטב עגבניות, אם מעט או הרבה, תלוי בכם, רק לא יותר מדי.
מעל ירקות טריים, עגבניות, פטריות, זיתים, עלים טריים ירוקים, בצל סגול, גבעות קטנות של רוטב פסטו סמיך,
ואת המוצרלוש, עם שתי כפיות, להערים גבעות קטנות יותר או גדולות, איך שמתחשק לכם בדיוק היום…
לבזוק מעט אורגנו מיובש, טבסקו פיקנטי אדום או ירוק, מעט שמן זית ולתנור בטמפרטורה 210 מעלות, עד שהפיצה/פיצות זהובות, אפויות גם במרכזן.

מה ליד? סלט רוקט עם עלי בייבי, עגבניות שרי, בלזמיקו, מעט שמן זית ופרמז'ן טבעוני…אח אח אח.
ת ה נ ו !

* מזכירה שוב,
למי שאי פעם חלם ויטמיקס,
הנה זה כאן,
עד מחר,
ה 9/2
מחיר באמת באמת מטורף
הזדמנות מטורפת
לרכוש את המרצדס של הבלנדרים
ויטמיקס E310
כפל מבצעים
שמזכה אתכם בהנחה שווה ביותר,
להצטרפות מהירה לרכישה
שלחו לי הודעה בפרטי!!!

מאד מאד כייף אתכם,
ואם יש לכם חשבון אינסטוש,
אשמח,
שנתחבר,
המון המון עולה שם, אם בפיד, בסטוריז וההיילייטס עם סירטונים, הדגמות ועוד:
עדי באינסטוש
ואם אין לכם,
תעשו לעצמכם טובה ותפתחו,
פלטפורמה עשירה מגוונת ומעניינת.

אל תשכחו לשתף, לתייג, לשלוח לי תמונה,
חיבוק.