טראפלס שוקולד טבעוני – עם סוד מטריף
רוצה מאד לשתף אתכם, קצת, במה שמתרחש מאחורי הקלעים,
המסכים, הפוסטים, התכנים, המתכונים,
משמע – מה בתוכי.
אתם יודעים, רובכם, שכתיבת הבלוג שלי, היא רק חלק מהעשייה והיצירה שהיא מנת חלקי יומי ובכלל.
הרבה מוקדש לאימון, לליווי, תמיכה, לימוד, ריפוי, באישי, בקבוצות, בסדנאות, בכתיבת תכנים עבור אחרים.
מה שזורם ונוצר עבור הבלוג, הם תוצרים של האני מאמין שמלווה אותי שנים, בדרכי.
השבוע עלו כמה פוסטים, בכמה קבוצות שאני חלק מהם, על המלצות למתכונים בריאים, לבלוגים באוריינטציה בריאה ולא רק מתכונים טבעוניים.
פייר, התרגשתי, שהבלוג שלי ואני הופענו שם ראשוניים,
שמעבר להנגשת מתכונים טבעוניים, שזה סופר חשוב,
אני מרגישה שיש יותר ויותר הבנה, קבלה, ובעיקר רצון, לשינוי.
וזאת המהפכה שעלייה אני מדברת.
היא יכולה להיות קטנה, של צעד צעד.
היא יכולה לבוא בבום.
לי יש דרך,
ולי יש חלום וחזון, להרחיב אותה, את הדרך, עם מלא מלא מקום לכולם.
כל אחד מאיתנו הוא כמו תא,
כולנו אורגניזמים אחד.
מהמקרו למיקרו, מהמיקרו למקרו, לא חשוב, רק שיהיה.
נעשה זאת יחד.
נדאג לעצמינו, העצמינו ניהיה טובים ובריאים, המשפחה, הסביבה, החברה, יהיו טובים ובריאים יותר.
ככל שהאדוות יהדהדו בעוד ועוד מעגלים,
ולא רק בביתינו, ניזכה למקרו ועולם יפים ומתחשבים יותר.
ריפוי אישי
לריפוי רחב וכללי.
הלב גדוש ומלא.
העולם השתגע, אנחנו מוציאים עצמינו, בתקופה לא תקופה, שהרבה פחד, קושי, מחלה, הם מנת חלקינו ויומינו.
אנחנו חיים קורונה, קוראים, כותבים, צורכים, מתבלבלים, רבים, מבקרים,
כל הפוקוס על החדשות, ההנחיות, הסגרים, החיסונים,
והפרט האחד, הפרט המשפחתי, החברתי, הזוגי הרבה הרבה מתמוסס שם, כואב שם…
קצת מר,
אבל הנה גם מתוק…

מ ת ו ק ,
מתוק של הגם וגם וגם,
הגוף, שעועית שחורה אהובתינו,
השתכנעתם כבר שהיא 'סוד' שווה,
השוקולד, ממש שוקולד אמיתי, שנכין תוך כדי, אל דאגה, אין שום הכנות מוקדמות, פרט לבישול השעועית…
השעועית השחורה, נסיכת הנסיכות ממשפחת הקטניות.
אוהבת אותה מאד.
שלבו אותה בתפריט היומיומי.
שעועית שחורה עשירה במינרלים, כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן, בכוס שעועית שחורה יש כמעט את כל כמות הברזל היומית שרצוי וכדאי לצרוך.
מפוצצת סיבים תזונתיים, המסייעים, לפינוי, לעיכול, איזון ועוד…
אז אמרנו, גם שווה וגם יפה!
תקנו אותה, בכמות גדולה, חשוב שתיהיה טרייה, עד כמה שאפשר.תשרו במלאן מים, 24 שעות.אפשר במקרר בימים חמים.סננו והנביטו קצת, ליצור בה התחלה של פעילות אינזימתית, תכל'ס, להחיות אותה במעט. בשלו אותה בסיר לחץ, בסיר רגיל, קררו והקפיאו במנות, שתיהיה זמינה למגוון שימושים ומנות.

טראפלס שוקולד טבעוני – עם סוד מטריף

המתכון:
המצרכים:

1 כוס שעועית שחורה מבושלת ורכה, מסוננת מנוזלים
1/2 כוס סילאן טבעי/סירופ מייפל אורגני
1/2 כוס חמאת קקאו (פחות 1 כף)
1 כף שמן קוקוס
1/2 כוס אבקת קקאו רואו/אורגנית
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
הכל כך פשוטה…
המיסו את חמאת הקקאו (יש למצוא בכל בית טבע ובמחלקות הטבע בסופרים).בבן מארי.
העבירו את השעועית השחורה, הרכה רכה, למעבד המזון, עם הסכין, טחנו אותה למרקם חלק חלק.
הוסיפו את כל שאר המצרכים.
להמשיך לטחון, טוב טוב.לטעום…קצת…הלו
לקרר את העיסה כשעה במקרר.
לכדרר לכדורים קטנים ולצפות באבקת קקאו, לאוהבי הז'אנר, או בקוקוס, אגוזים טחונים, אבקת מאצ'ה…
הם לא נמסים, יציבים מאד גם ללא הקפאה וקירור.
בקיץ כמובן שרצוי במקרר.

בהייליטס ובסטוריז באינסטוש שלי, יש סרטונים, תמונות, שמראות קצת יותר איך ומה, מוזמנים:
עדי אינסטוש