לא חדש, אך תהילתם עולה ועולה
עם המודעות לתזונה טבעית ומזינה.
העדשים הן ספק אליפות, בכמות נדיבה של ברזל וחומצה פולית, כן כן, רק לשם ההשוואה כמעט פי 2 מכמות הברזל שתמצאו בחזה עוף ופי 1 מבשר בקר,
דלות בשומן ומפוצצות בחלבון וסיבים תזונתיים.
אם נשקיע קצת לכיוון ההנבטה, נרוויח בעליה של הערכים התזונתיים שבהן.

מה היא כתבה עד עכשיו…
שתכינו מרק עדשים, סו סימפל
מן סיר אוצר כזה,
מתובל בזרעי שומר, מלא בשומר, בטטה, עלי תרד טריים ונגיעה של יין…זהו אמרתי את זה.
להתחיל לחמם מנועים לקראת הסתו,
דרך אגב אליינו כנראה ולא יגיע, כי החורף ממש כאן.
להרגיל ת'מישפוחה לסיר הכל בו, שיכול להיות ארוחה בפני עצמה לימים של אמצע כזה.
תגדילו ותכינו לחמניות כוסמין משגעות,
תגדילו קצת פחות ותיקנו לחם שאור, שיפון איכותי,
או שתאספו את שאריות כל הלחמים הטובים עליהם השלום,
לכדי קרוטונים קטנים זהובים ומתובלים בשמן זית, שום, מלח מתובל וצ'ילי…
והכל ובמיוחד לכבוד המרק.

למתכון :

למצרכים:
250 גרם עדשים ירוקות (הכי טוב אם הן עברו השרייה והנבטה)
1 בצל קצוץ קטן
5 שיני שום קצוצות
2 גזרים קטנים/אחד גדול קצוצים
1 בטטה קטנה קלופה וקצוצה
1 ראש שומר קצוץ (אופציה, 2 תפוחי אדמה קלופים וקצוצים)
1 עגבניה בשלה קצוצה
2 כפות שמן זית
1/2 כפית זרעי שומר שלמים
1/2 כפית שורש כורכום מגורד דק או אבקה כפית שלמה
1 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
צ'ילי/פלפל שחור טחונים לפי הטעם
מלח עשבים/הימלאיה
2 כפות יין אדום
1 כף רסק עגבניות
חופן עלי תרד טריים, אופציונלי, אך משדרג
מים

אופן ההכנה:

בסיר גדול, לחמם מעט את השמן ואת הבצל, שום, גזר, בטטה, שומר, תפוא, לערבב ולאדות עד שמתחיל להריח…כמה דקות, על אש בינונית.
להוסיף תבלינים ועדשים.לערבב היטב.להוסיף את היין.לתת לכל הירקות להתאחד להם עם כל שאר הטעמים.
להוסיף מים בכמות כפולה מתכולת הסיר.
להביא לרתיחה עדינה, להוריד את האש ולבשל שעתיים, על אש קטנה-בינונית, כשהסיר מכוסה.
לטעום, לתקן טעמים וזה הזמן לשתף את עלי התרד בחגיגה.
עוד 5 דקות בישול
ומוכן.

להגיש עם לימון, כוסברה קצוצה, שמן צ'ילי, קרוטונים…לבריאות ואהבה!