יש משהו מרגש במפגשים עם עולמות ששונים כל כך,
עם אנשים משם ומשם, עם תרבות, מנהגים, הרגלים, חגים
אחרים
ובעיקר שונים משלנו
ותמיד תמיד תימצא שם אותה נקודה,
לעיתים מעורפלת, לעיתים ברורה יותר,
של חיבור.
לג'ויה, הבת שלי, יש חברה, שאמא שלה חצי ארמנית חצי טורקיה,
האבא שלה חצי יווני וחצי טורקי
והיא, האמא, הרבה שותקת,
עדינה, שחורת שיער, מבט יוקד וללא שפה, אנחנו מתקשרות.

והיא מכינה אוכל כל כך טעים, מעניין ומרגש.
אני אוהבת ומתרגשת לטעום ולהתנסות.
ללמוד טכניקות ורעיונות חדשים.
בעיקר תבשילי הירקות והמאפים.
ערב אחד כשהגעתי לאסוף את ג'ויה,
חיכתה לי שקית, עם בייגלס.
האמא לא היתה, הילדה מסרה שזה בשבילנו, שאמא הכינה במיוחד עבורנו, ללא חלב וחמאה.
מיותר לציין, דמעות וזה…

את המתכון קיבלתי, אך בטורקית…
חיכיתי לביקור של החברה, לתפוס הזדמנות לתרגום המתכון.
שאלתי אם האמא מכינה אותם גם עם קמח מלא…הילדה צחקה…

מאותגרת שכמותי,
טחנתי מיד חצי ק"ג גרעיני כוסמין אורגניים.
תנור חיממתי, בצק עיבדתי, לתנור הכנסתי
והריחות הריחות.

…רגע של כוסמין,
גרעיני הכוסמין, עשירים בסיבים תזונתיים, במינרלים ובויטמינים.ערכי החלבון בהם גבוהים יותר מאשר בחיטה.
הכוסמין בעל מדד גליקמי נמוך ובכך תומך בעליה מתונה של האינסולין והסוכר בדם.
תומך בשמירה על משקל מאוזן, מניעת מחלות מעיים ושולח אותנו בקלות לשירותים…
בכוסמין יש גלוטן, אך בהחלט הרבה פחות מהחיטה.
אינו מתאים לאלה הסובלים מצליאק, אך בהחלט מומלץ למי שיודע/מרגיש שהחיטה אינה מייטיבה עימו.
כל הכתוב וכל הטוב נמצא בכוסמין כשהוא בשלמותו, משתלב או נטחן לקמח עם הכל וכולל הכל!!!
שם הבריאות וההזנה וכל הטוב.

האמת מאז שאני פה, בגרמניה,
נחשפתי עוד ועוד למעללי הכוסמין.
בכל מאפיה, קונדיטוריה, יהיה מבחר ענק של לחם, לחמניות, ברצל (הידוע…), מאפים, עוגות ועוד מבוססי קמח כוסמין.
אפשר לומר שהוא הפופלארי ביותר מבין כל הקמחים וכמובן הנחשב…ולא מעכשיו.
שנים שנים שימש כדגן חשוב ומומלץ באירופה בכלל ובגרמניה בפרט.
בכל סופר ניתן למצוא אותו על המדפים, בצורתו הטחונה, הקמח, הטחונה פחות, הסולת, הפחות פחות, הבורגול…וכמובן בצורתו הראשונית הגרעינית.
מאד ממליצה, למי שטרם,
לנסות ולהמיר עוד ועוד את המתכונים ואת האוכל שאתם מכינים, בכוסמין.
טעמו עדין, מעט מתקתק, מעט אגוזי, תענוג!

…רגע לפני שאתם משחררים את הקמח לקערה,
אם בידיכם אפשרות לטחינת הקמח, אל תוותרו, מעלה בהשתדרגות פלאים ותטחנו!
אם לא, לא נורא, קנו קמח כוסמין איכותי, אורגני.
בטח שיש בכל בית טבע, במחלקות הטבע בסופרים.
תקפידו על ההוראות,
תעשו לעצמכם טובה ותרכשו בדרך לסופר, משקל קטן למטבח.
הרבה יותר נכון ומדוייק לעבוד עם משקלים ולא עם כוסות…
בטח ובעיקר באפייה.
בגלריית התמונות בסוף הפוסט, תוכלו לראות את אופן הגילגול.

למתכון :

למצרכים:
500 גרם קמח כוסמין מלא מלא, עדיפות לטחינה טריה במקום
40 גרם שמרים טריים
90 מ"ל משקה צמחי חמים (שקדים, שיבולת שועל, סויה, אגוזי לוז…לא אורז)
150 מ"ל מים חמים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
100 מ"ל שמן איכותי ועדין בטעמו (השתמשתי בשמן זרעי ענבים)
2 כפות חומץ תפוחים ולא אחר
1 כף סילאן + 1/2 כוס מים
1 כוס שומשום מלא
1/3 כוס קצח

להכנה:
בקערית קטנה, לערבב את השמרים עם המים החמים, לא רותחים! לכמה דקות.
בקערה גדולה לערבב את הקמח, הסוכר, המלח.
כשהשמרים התפרקו להם במים החמים, רק אז להוסיף אותם, את משקה החלב החמים, השמן והחומץ.
להתחיל לעבד את הבצק, לאט לאט, מלמטה למעלה, ברכות וללא לחץ, כן כן…
לעבד אותו 7 דקות.
ייתכן ויהיה צורך עוד בטיפל'ה קמח או לחילופין, במים.
בגדול חשוב שהבצק יהיה מאד פללפי, רך ולח!
לאחד אותו לכדי כדור, ללטף עם מעט שמן, לכסות היטב, להניח במקום חמים להתפחה של 1/2 שעה עד 3/4 שעה.
אצלנו כל כך קר, שהנחתי את הקערה על תנור חימום עצמו לחצי שעה וקיבלתי הר געש…
חלקו את הבצק למספר הבייגלס, לפי הגודל שמתחשק לכם.אני שקלתי כל כדור ל 100 גרם, הם יצאו גדולים ומהממים.
משקל הבצק המוכן הוא בערך, 950 גרם.

לחמם תנור ל 175 מעלות

ליצירת הבייגלס :
ליצור נקניק לא ארוך מדי מכל כדור.לחתוך אותו לאורכו ולגלגל את שתי הזרועות זו על גבי זו, תמונות ברורות תוכלו לראות בגלריה למטה.
להכין צלחת עם השומשום והקצח.
להכין צלחת עמוקה יותר, כזו של מרק, עם הסילאן והמים, לעררב טוב.
לטבול כל בייגל במי הסילאן ולהעביר לצלחת הזרעונים.
משם מיד לתבנית, עם נייר אפיה.
לסדר אותם, לא בצפיפות… תופחים להם.
להכניס לתנור לאפיה של 15-30 דקות, תלוי בגודל שהכנתם.
בכל מקרה עד שהם מזהיבים.

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה