בין לביבות, הכנות, חג מולד, סופגניות, סדנאות, מזוודות, ניקולאוס, קונצרט…
ככה נראים להם הימים…

קצת כדי לחבר חוטים,
הצצה קלה, ככה נראים להם חיים בתרבות אחרת.
נהנים מכל העולמות.
השנה חנוכה והכריסמס בול באותו היום.
את חנוכה נחגוג בארץ, מהכריסמס לקחנו מה שטוב, נעים ובעיקר טעים.

את אתמול בערב, העברנו בין אריזת המזוודות והכנת העוגיות.
בבית ספר, כבר בערך שבועיים חוגגים כאילו …סף צריכת סוכר, ממתקים, ביקורי סנטה,
לפחות הוא מחלק גם תפוחים, קלמטינות ואגוזי מלך…עבר את מה שמשרד הבריאות הביתי כבר מזמן מזמן לא מאשר…
פיייי.

קר פה, כמו שהבטיחו אפילו קצת יותר.
אין זמן נפלא מזה להתחממם ליד התנור, שמריץ נגלות של עוגיות,
ריחניות ונפלאות.
מסיבה אחרונה ולטיסה.
מי מכם, שמעוניין וטרם נירשם, יש מספר מקומות אחרונים בסדנאות הקרובות,
מוזמנים לקרוא בפוסט הסדנאות או לכתוב לי.

הלוק של העוגיות של אלה, הוא כהה,
הקמח המלא, כוסמין כמובן, מתאים פה בול.לא מקלקל, מוריד או מכווץ מהלוק.
יותר מזה, הסילאן, הסוכר, התבלינים, מדגישים עוד את הצבע והטעם.
טוב שיש במאגרים, גם כאלה.
טוב שיש קורצנים וטוב אם יש ילדים,
שעתיים של תעסוקה חיובית ומקרבת יחסים.
קצת יצירה, קצת דיוק, סבלנות ויש!!!

למתכון :

מצרכים :
3/4 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1 כף שטוחה אבקת אפיה ללא אלומיניום
3 כפות של תערובת תבלינים גרמנית המכילה : קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, מעט פלפל אנגלי, אניס, הל, כוסברה, אגוז מוסקט (ניתן לשלב מה שאתם אוהבים מאלה, שיהיה בתערובת הרבה ג'ינג'ר וקינמון…)
קורט מלח
———-
1/2 כוס שמן קוקוס מוצק
1 כוס סוכר קוקוס / דמררה אורגני לח
1/4 כוס חלב צמחי
1/4 כוס סילאן טבעי
1/2 כפית מחית וניל או כפית אחת של תמצית נוזלית

לאיסינג : 1/2 כוס אבקת סוכר ביתית + 2 כפות מים חמים

אופן ההכנה :

לחמם תנור ל 160 מעלות.
לערבב בקערה את רשימת המצרכים הראשונה.
בקערה נוספת לערבל עם מיקסר ידני חשמלי, את שמן הקוקוס והסוכר כ 5 דקות.
להוסיף חלב צמחי, סילאן ווניל.
לערבל עוד דקה.
לאחד בין שתי הקערות.
לעבד בידיים את הבצק.
בעדינות.
אם יש צורך להוסיף מעט קמח.
לכדרר לידי כדור, לעטוף בניילון ניצמד ולמקרר לשעה.
להוציא מהמקרר את הבצק.
לרדד על משטח מקומח, הבצק עדין, בזהירות, לעובי של 1/4 ס"מ.לא דק ולא עבה מדי.
לקרוץ עוגיות.
להעביר לתהנית מרופדת בנייר אפיה.
לאפות כ 15-17 דקות.עד שהן זהובות.

לתת לעוגיות להתקרר לגמרי ולהכין את האייסינג.
לערבב בקערית את הסוכר הטחון לאבקה דקה דקה עם המים.
אנחנו יצרנו את הקישוטים עם קיסמים לשיניים.
חצי שעה והאיסינג מתייבש וניתן לארוז אותן יפה למתנה…

המתכון

להפיק מסל בסיסי של מוצרים אוכל שטבעי לאהוב… בלי להשתגע
בלחיצת כפתור יגיע אליך המתכון ליצירת מעדנים מכובדים בלי מזונות מעובדים או מבשלים משועבדים
8 דובדנים של טעם באהבה ממני אליך
במתנה

לא תודה