תקשיבו, זו ארוחה, פצצה,
מעניינת, צבעונית, מזינה, מגוונת, טבעונית, מרגשת, כמעט ללא שמן, נטולת גלוטן
ומי לא יתאהב,
כולם, זה שמכין, זה שממלא, שאוכל…
רק חייבת התנצלות קטנה,
לא התכוננתי לצלם את הארוחה הזאת הספציפית,
אי לכך ובהתאם לזאת,
הפוסט הפעם יהיה טעים כל כך, יהיה מאהבה ורצון לשתף אותכם במה שהיה אתמול אצלי במטבח,
אך הצילומים היו מהירים, ישר מהצלחת או הפה של יקיריי ואורחיי…
פתחנו בר ארפה,
למה בר,
היו מי שצילמו סרטון, מי שרקדו, מי שרק עוד פרק בספר…
אז רצו נגלות, טריות, רעננות ומתחדשות.

הארפס הללו, זו גאוניות קולינרית,
בפשטותה, בטעמן העדין והנייטרלי,
תקבלנה כל מה שתמלאו בה ובאהבה גדולה! ממש ככה!
הן ונצואליות, קולומביאניות…הן הפיתות שלהם.
הן לבנבנות ורכות, נצלות דקותיים על מחבת ומוטסות לתנור, להמשך אפיה, מעט להתנפח ולגדול, להפתח מעט, להתמלא בכיס קטן וחמוד.
תמלאו במלוח, במתוק, תארחו איתן, תשמרו רק לעצמכם…ששש…
הלכתי הפעם על מילויים ותוספות שאצלי אוהבים, הקטנים וגם הגדולים.
תבשיל שעועית שחורה ופלפלים, סלט עגבניות חריף, סטייל סלסלה, אבוקדו בבצל ירוק ומלא,
יוגורט מתובל והכל,
חריף אש,
פלפל צ'ילי טרי, פתיתי צ'ילי מיובשים, בקבוקון טבסקו אדום…שחוסל!
מים ליד, ארפה ריקה וכוס יין…

רק תדאגו לקמח המתאים, Harina Pan,
זהו קמח תירס לבן, שאינו דומה לזה, הצהוב שנפוץ והוא אינו הקמח לפולנטה.
הוא הוא זה והוא שנותן את התוצאה הטובה והטעימה.
הכנת הבצק פשוטה, קמח, מים, טיפל'ה שמן ומלח.
תוך כדי זה, כבר מכינים מילוי, מחממים תנור, קוצצים, מתבלים
ולא משפשפים עינים ושפתיים.
לא, לא חייבים חריף ממש, רק קצת…

אחד עם פרצוף חמוץ…רגע לפני…

כפי שכתבתי…מהר מהר לפני שנעלם…צילמתי

למתכון :
(ל 5-6 ארפס)

2 כוסות מים פושרים
1 כף שמן זרעי ענבים או שמן זית
1 כפית מלח עשבים או רגיל
1 3/4 כוסות קמח Harina Pan ( קמח תירס לבן ומיוחד)

אופן ההכנה :

לקערה, להעביר הקמח, המלח ולאט לאט את המים והשמן, תוך כדי עירבוב טוב עם כף עץ.לערבב טוב, כך שלא ישארו גושים, יש לו נטייה לכך…
לכסות עם מגבת לכמה דקות.
לחמם תנור לחום גבוה, 240 מעלות.
ללוש את הבצק 2-3 דקות.
לחמם מחבת טובה, לשמן במעט שמן ובידיים רטובות ליצור כדורי טניס מהבצק, לשטח את הכדור, לעובי של 1 ס"מ.
להניח על המחבת החמה ולטגן עד שמזהיב מעט ולהפוך להזהבה קלה.
להעביר לתנור החם, על רשת הצלייה, ל 12 דקות.
להוציא, לתת מעט להתקרר.
לחתוך אותן באמצע, כמו פיתה, עד החצי, ניתן להוציא מעט מהתוכן ולמלא…לא חייבים, אני השארתי אותן כמו שהן.

אם תרצו למלא במה שאני בחרתי,
בבקשה,

תבשיל שעועית שחורה ופלפלים :
שעועית שחורה לאחר השריה והנבטה, בושלה עד שהתרככה.לטגן בצל סגול, פלפל אדום, צהוב, כתום וצילי אחד…או חצי…רבע…פרוסים לרצועות, עד הזהבה.
להוסיף את השעועית המבושלת, לתבל בפפריקה אדומה, מעט כמון ומלח עשבים.
להוסיף 2 כפות מים ולבשל יחד 10 דקות.לטעום ולתקן טעמים.

סלסת עגבניות :
סלסילת עגבניות שרי או שרי תמר, מתוקות ועסיסיות קצוצות, כוסברה ובצל ירוק קצוצים.
לתבל במיץ לימון, מעט גרידה של הקליפה שלו, טבסקו לפי הטעם, שמן זית ומלח עשבים.

יוגורט סויה/קשיו:
מתובלים בכוסברה, פתיתי צ'ילי מיובשים, שן שום כתושה, מיץ לימון ומלח עשבים.

אבוקדו:
קצוץ קטן, מתובל בבצל ירוק, מעט שמן זית, פתיתי צ'ילי, לימון ומלח עשבים.