'כדורי בשר' מהצומח, משני מרכיבים שיש בכל מטבח!!!
לא מהפכני?
ללא הכנות.
הגעתם הביתה.
מה מכינים? בעיקר כשרעבים?
שתהייה ארוחה מזינה, משביעה וטעימה,
שמה שמתחשק זו ארוחה כזו…של כדורי בשר ברוטב עגבניות פשוט פשוט
וכל אלו מוגשים להם על מצע פירה תפוחי אדמה צהבהב משורש כורכום טרי.
אני שאלתי, אתם עניתם.
קטניות, קטניות, איך, מתי, כמה, אך אם אפשר ללא סויה, בלי טופו…

קטניות קטניות, ברכה מן הצומח.
הפעם עדשים, עדשים ירוקות/חומות.
למה אותן? הן נפלאות, איכותיות, מהירות להכנה, יחסית קלות לעיכול,
לדעתי מזכירות מאד מרקם, צבע של כדורי בשר.

בעדשים ערכי החלבון גבוהים, כך שהן מהוות מקור מצויין, זמין, זול לצריכת חלבונים מן הצומח.
עשירות בסיבים תזונתיים שמספקים תחושת שובע, יש להם תפקיד חשוב באיזון רמות סוכר וכולסטרול בדם.
מלאות בויטמינים ומינרלים, נוגדי חימצון, דלות בשומן.
בנוסף לעדשים, נצמד אליהן ובשמחה, הקוואקר (שיבולת שועל), שגם הוא מלא במעלות טובות.
הוא דגן איכותי, יש בו באופן יחסי אחוז גבוה של חלבון, סיבים תזונתיים וכן מינרלים וויטמינים.

כמעט והקדשתי את ה'כדורי בשר' האלו לילדים,
אחרי שהתענגנו (גם) אנחנו,
יכולה לכתוב בוודאות כמה עובדות,
הם לכל הילדים באשר הם (ההורים),
הם טעימים,
יציבים,
גם כעבור 10 שעות,
כמו שיצאו מהתנור,
רק פי אלף שווים!!!

למתכון :

המצרכים :

ל'כדורי בשר':
1 כוס עדשים ירוקות/חומות לפני הבישול, מבושלות עד ריכוך (כמובן שניתן להשרות, אם יש זמן…)
3/4 כוס פתיתי קוואקר גרוס דק/ קוואקר נטול גלוטן למי שצריך גירסה נטולה
1/2 בצל
1 שן שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת כורכום
מלח לפי הטעם
קורט פתיתי צ'ילי/פלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

לרוטב העגבניות:
2 כפות שמן זית
1/2 בצל, קצוץ דק דק
2 שיני שום קצוצות דק דק
7 עגבניות גדולות, אדומות ובשלות קצוצות דק
חופן עלי בזיליקום/טימין/אורגנו
1 כפית סירופ מייפל/סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה, לבחירתכם
מלח לפי הטעם, ממליצה על מלח עשבים

אופן ההכנה :
להכניס את העדשים המבושלות ומסוננות, את הבצל והשום לקערה ולטחון עם בלנדר סטיק.כמעט לטחינה מלאה של העדשים.
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב עם כף וללוש עם הידיים.
לטעום!!! איזה כייף שאפשר לטעום את הבשר שלנו.
לכסות במגבת למנוחה קלה.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, לשמן את הנייר.ללוש שוב בידיים רטובות את העיסה.
ליצור כדורונים חמודים וקטנים (מהכמות הזו, יצאו 24 כדורים).ממליצה לכדרר אותם בידיים משומנות ורטובות, התהליך הנל מחזק את הכדורונים ומדביק אותם גם ב'קליפה' שלהם.
להניח בתבנית ולטפטף על כל כדור שמן.
להכניס לאפיה של כ 20 דקות, שיהיו זהובים ומעט קראנצ'ים מבחוץ.
בינתיים, להכין רוטב עגבניות, לסיר שטוח, מחבת עמוקה, לצקת את שמן הזית, להוסיף בצל ושום קצוצים.
לערבב היטב, על אש בינונית, כדי שיתרככו אך ישארו בהירים.
להוסיף את שאר המצרכים.להביא לידי רתיחה קלה, להוריד את האש ולבשל 10 דקות.לתקן טעמים.
לצרף את 'כדורי הבשר' למחבת עם רוטב העגבניות.לנער בעדינות.להביא לחימום התבשיל ולהגיש עם פירה, אורז, קינואה…

בואו איתי לטיול, ברחבי הרשת, הגעתי גם לאינסטגרם: 'דובדבנים של טעם'