מאפינס פיצה טבעונים, מזינים, משגעים, נטולי גלוטן,
למה מאפינס?
מהירי הכנה, מרבית האנשים יותר ממחבבים את הז'אנר האישי הזה,
חלופה נהדרת לכל כריך,
חלופה לארוחת בוקר/ערב/נישנוש,
חלופה מזינה ואיכותית.
תמיד ימצאו תוספות כייפיות לשלב בתוכם.
הפעם הלכתי על טעמים איטלקים, כמעט טעם פיצה.
שילבתי עשבי תיבול טריים ויבשים, זיתים, עגבניות מיובשות איכותיות, עגבניות טריות…
אם יש מתכון בסיס, טוב, איכותי, שהתחברתם אליו,
תדבקו והצמדו, רק גוונו בטעמים, בצבעים, בתוספות.
בשבוע שעבר העלתי לבלוג את אלה " מאפינס מלוחים, טבעונים, מתובלים בעשבי תבלין ",
ממש בני דודים, ההם מבוססים קמח כוסמין ואלו החדשים הם בגירסה נטולת גלוטן.
למי שחייב, למי שרגיש, למי שמעדיף, למי שנוח יותר ככה בבטן,
אלו עבורכם.
כשאני בוחרת להכין פוסט, משמע רעיון, מתכון, פיתרון, פיתוח, ניסיונות למנה שהיא נטולת גלוטן,
תמיד אבחר לשלב קמחים איכותיים נטולי גלוטן, כמו קמח קינואה, קמח עדשים, קמח כוסמת, קמח אפונה או חומוס, אורז וכו…
ולמה לשלב ולמה לבלבל את המוח?
למי שאינו מכיר את האפיה הנטולת גלוטן, ישנם מספר כללים, ישנה חשיבות להכרת חומרי הגלם ותכונותיהם,
כך שהשילוב יתן תוצאה כמה שיותר אוורירית, מעט לחה, יציבה ושאינה מתפוררת.
כי הרי בקמחים נטולי הגלוטן, אין גלוטן, הוא ה'דבק' ועלינו ליצור איתו בשילובים ולעיתים בחומר גלם חדש או טכניקה חדשה.
במתכון הזה, שילבתי את האבקה שנקראת קסנטן גאם, שניתן למצוא אותה בבתי הטבע, שמקנה את אותן התכונות, כמעט כמו של הגלוטן.
ולא אני לא מחזיקה ולא קונה אלף קמחים, מה שכן המזווה שלי תמיד יהיה מלא בדגנים וקטניות, מוכנים בכל רגע לטחינה טריה וביתית.
ממליצה מאד מאד לאמץ את הפיתרון הזה, קודם כל מפאת מחירי הקמחים המיוחדים, הטריות, כך יש באפשרותם לגוון ולהעשיר כל מאפה, עוגה, עוגיות וכו, בחומרי גלם איכותיים, טריים ומזינים.
איך עושים זאת? ניתן לטחון במטחנת תבלינים ביתית, אך זאת תתאים לכמויות קטנות.
כיום, למי שטרם הכיר, יש בלנדרים מקצועיים וחזקים, שניתן להכין איתם 'גבינות', ממרחים, גלידות, שייקים, מרקים וגם יכולת לטחינת קמחים בכמה דקות עבודה של הבלנדר.
ממליצה בחום לשדרג את המטבח באחד שכזה ולהנות ממגוון ועושר חדש במטבח.
במיוחד בשבילכם, יצרתי קבוצת רכישה לבלנדרים מקצועיים במגוון מחירים, מוזמנים להתעדכן גם בדף 'דובדבנים של טעם' בפייסבוק, או לשלוח לי הודעה פרטית.
למתכון :
המצרכים:
לקערה 1:
1/2 כוס קמח פולנטה להכנה מהירה
1/2 כוס קמח קינואה/כוסמת
1/4 כוס קמח שקדים
1/4 כוס קורנפלור/קמח טפיוקה
1/2 כפית קסנטן גאם
1 כף אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה
1 כפית מלח עשבים/הימלאיה/רגיל
1 כפית תבלין תיבול איטלקי
1/2 כפית אבקת שום
לקערה 2:
3/4 כוס יוגורט סויה
3/4 כוס מים, במידת הצורך עוד 1/4 כוס
3 כפות שמן זית
1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות דק
2 עגבניות שרי טריות, פרוסות לעיגולים
1/4 כוס פרוסות זיתים מגולענים
1 כף חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל180 מעלות.
לשמן 10 תבניות מאפינס קטנות או 6 גדולות.
להכין את החומרים היבשים בקערה 1 ואת הרטובים בקערה 2, לערבב כל אחת מהן.
להוסיף את הרטובים ליבשים, לערבב קלות עם כף.לא לערבב יתר על המידה רק עד שהבלילה חלקה ונטולת גושים.להוסיף את החומץ, לערבב שוב קלות ולהעביר את הבלילה לתבניות המאפינס, למלא עד 3/4 מגובה התבנית.להכניס לאפיה של 20-25 דקות, לבדוק עם קיסם וחשוב שיצא יבש ושהמאפינס יזהיבו ויקבלו מעטה קראנצ'י.
להוציא מהתנור.כשמתקררים לגמרי, להוציא מהתבניות ולהגיש.
הי עדי, מה מחליף את הקסנטן גאם?
הי אלי, הוא חשוב פה, אולי קמח טפיוקה, אך לא ניסיתי, זה חלק מהמורכבות בשילוב קמחים נטולי גלוטן בלבד.
היי עדי! האם אפשר להקפיא את המאפינס?
הי הי, בוודאי
היי עדי. אשמח להמלצתך באיזה יוגורט כדאי להשתמש?
תודה
הי נטע, אפשר את ההכי זמין ופשוט, של תנובה ללא המתקה
היי עדי, האם ניתן להחליף את קמח השקדים במשהו אחר שאינו ממשפחת האגוזים? (אסור להכניס אצלנו למסגרות אגוזים מכל סוג שהוא)
הי הי נעמה, בהחלט כן.