יש מי שטוב לו, למצוא (לא רק לחפש)
תחליפים למאכלים שאכל, שאהב, שמתגעגע.
ככה הוא הבן שלי.
הוא ביקש, אני מנסה ובשמחה.
מוצאת את עצמי בתקופה האחרונה, מתלהבת יותר ויותר
ומשלבת בתזונה השבועית שלנו, את הטמפה המופלאה!
ששווה מאד להכיר אותה ואת נפלאותיה.

טמפה,
מוצר נפלא, עוד 'חומר עזר' במטבח הטבעוני, הבריא.
מקור הטמפה מאינדונזיה.
מכינים אותה מפולי סויה בתהליך התססה מיוחד.
מכילה כמות נכבדת של חלבונים ושל חומצות אמינו חיוניות לגוף.
קלה ונוחה לעיכול, בעיקר בזכות אותו תהליך התססה.
מכילה ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים.
בעלת טקסטורה מעניינת, טעם עדין, מקבלת אליה בשמחה ובקלות טעמים ותיבולים.

האמת שפעם בהחלט היה קשה למצוא טמפה בארץ,
כיום יש, איכותית, שאינה מהונדסת, למקפידים,
אפילו אורגנית.
היא נישמרת בהקפאה מכיוון שאורח חייה קצרצר מאד מאד.
ממליצה מאד על הטמפה האיכותית של משק ויילר,
מוצאת אותה איכותית ביותר, האופציה האורגנית מפנקת…

המתכון :

המצרכים :

חבילת טמפה

להשריית הטמפה ללילה:
1/2 כוס מים
מיץ מלימון שלם
1 כף חומץ יין (אופציונלי)
1 כפית חרדל
מעט פתיתי צ'ילי
קורט תבלין ברבקיו

לבלילה:
3/4 כוס קמח כוסמין
1/4 כוס קורנפלור/קמח אורז/טפיוקה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית אבקת בצל
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח עשבים/הימלאיה
קורט פפריקה מעושנת
קורט כורכום
1 כוס סודה (מוכנה לשתיה)

אופן ההכנה :
להפשיר את הטמפה.לחתוך אותה לחתיכות אורך או לכל צורה שתבחרו.
להכין את חומרי ההשריה, בכלי מספיק גדול שיכיל בנוחות את כל חתיכות הטמפה, הכי טוב כלי עם מכסה וכך אפשר מידי פעם לתת איזה שיקשוק שניים.להשאיר למנוחה של לילה במקרר.
להכין את הבלילה, לערבל היטב במקציף ידני למניעת גושים.
להוציא את הטמפה מנוזלי ההשריה ולהעביר לבלילת הקמח.לגלגל ולצפות היטב כל חתיכה וחתיכה.
לחמם מחבת נון סטיק, עם 4 כפות שמן.
כשהשמן חם, להעביר את הטמפה בזהירות, לטיגון מהיר, עד שמזהיב.