היום הוא יום של אהבה.ואתמול מה היה? ומחר מה יהיה?
אם יש משהו שעושה לנו סטופ קטן, בתוך ההמולה שבשגרה,
מזכיר לנו, את מה שיש, שכבר יש ובטונות, אני חוטפת אותו ומחזיקה חזק.
יש תקופות ויש ימים,
לקום בבוקר ליום מפוצץ בעשייה ויצירה, שאני בחרתי,
שיצרתי, שלא ויתרתי, אפילו שלא ידעתי לשים שחור על גבי תכלת, לאן בדיוק בדיוק פניי,
רק ידעתי שהגיע הרגע לשזור את כל הזר פרחים לכדי שזירת פלטפורמה,
ולצקת לתוכה את כל השנים, הניסיון, הלימוד, המפגש, האומץ והטיפשות, החלומות שאין להם סוף,
לכדי בלוג, שהוא הבית.שיש בו חדרים מוארים, גדולים, יש קטנים וצפופים ויש כאלה שמחכים להתמלא…
שהוא בעצם בן שנה, בפעילות מעולה, בכל יום לומדת, רוכשת עוד מתנה,
החוצה ופנימה.מקבלת ומחזירה.מעגל.
לפני מספר שבועות, כתבתי פוסט בדף האישי שלי בפייסבוק, שהתחיל כך:
" ההההה אין לי מילה שיכולה לתאר, להסביר או להעביר, אולי מתנה תהייה המילה הקרובה לשם,
ההההמתנה
שהבטחתי לעצמי כשהייתי נערה,
שאת חיי אצור, בדרך שלי, גם אם שונה, מורכבת, אולי לא מקובלת ואהיה ואעשה את שנכון וטוב לי ובו אני מאמינה".

עבורי זו תקופה מיוחדת במינה, מלאה ביצירה ועוד.
עוד שבועיים בדיוק יוצאת שוב למסע לדרום הודו, אך הפעם, הזמנתי קבוצת נשים מופלאה,
לצאת איתי למסע יוניק בוטיק, בסימן אוכל מקומי אותנטי, מלאכות יד עתיקות וכמובן מפגש עם תורת הרפואה האיורוודית.
וכבר מתכוננת למסעות הבאים בעולם הרחוק וגם הקרוב יותר.
ואיך שלא נרצה לחגוג את האהבה?
את היצירה, שבתוכה ובראשה המשפחה הקטנה והגדולה, בן זוגי המופלא, החברים והקהילה שסביבה.
הפוסט היום בסימן אהבה, שיתוף, הודיה
והוא חלק  מפרוייקט ושיתוף פעולה מקסים –  #שתפאהבה – שבו משתתפים 22 בלוגרים ישראלים – בלוג הופ – אהבה – איך לא אשתתף גם?
שרשרת של בלוגים ישראלים ובעברית, בלוג מוביל לבלוג…מחכה לכם הפתעה מיוחדת ומוזמנים להכיר בלוגרית מדליקה…בסוף הפוסט…

וזו הגברת להיום,
עוגה מיוחדת, אולי קינוח מתוק, מאפה מפנק…

עוגת אורז טבעונית – עם פירות יער, תותים ודובדבנים, ללא גלוטן
אהבה, מה רק ליום אחד?
לצבוע בצבעים, בטעמים, באהבה,
כל יום ויום,
כי יום האהבה הוא היום, אתמול וגם מחר.

אהבה, שאכפת.
אכפת לי להעניק, לדאוג, לחשוב, לתכנן, לבשל ולפנק.
את עצמי, אותו, אותם ובכלל.
משהו מתוק, מתוק ואחר, מתוק ומעניין, בלי קמח, בלי אפיה, בלי גלוטן

לפני הרבה הרבה שנים, בסבב הראשון שלנו בגרמניה,
התרגשתי מגילוי 'קולינרי', קינוחי האורז למינהם,
ממעדני האורז, פודינג האורז, עוגות האורז,
תמיד בניחוחות וניל, קינמון, לימון ולרוב מלווה בורסיה כזו או אחרת של פירות יער.

אהבה, אמא, משפחה, אז יאללה חגיגה, חגיגה, ואם עוד יש גושפנקה לחגיגה אז בכלל.
מה זו חגיגה? זה לעצור את העיר אני רוצה לרדת? זה לתבל את היום, את הבוקר צהריים…ערב, במשהו עם תשומת ❤

הרבה זמן, אני מתכננת להעלות עוגה כזו,
שהיא שונה, שהיא יכולה אפילו להוות ארוחה קלה, כן היא מתוקה, מה, דייסה לא מתוקה?
עוגה או יותר מדוייק, מאפה.
הכנתי, הבן שלי אכל משולש, משולש שני ואת השלישי גיליתי…בלש גשש, כשמצאתי מכסה של צנצנת עם שאריות של פתיתי אורז והרבה אדום סביב,
זה הרבה יותר של אהבה מאשר אימה.

מרוב חגיגות לא רואים את היער?

עוגת אורז טבעונית – עם פירות יער, תותים ודובדבנים, ללא גלוטן

 

המתכון :
מתאים לתבנית עגולה מתפרקת 20 ס"מ
המצרכים:
250 גרם אורז עגול
500 מ"ל קרם קוקוס ארוי די בקרטון
400 מל חלב שקדים/סויה
80 גרם סוכר קוקוס בהיר, עד 110 למתוקים במיוחד
גרידת מקל וניל, רבע כפית
1 כף שמן קוקוס
חצי כוס יוגורט סויה
לתחתית:
100 גרם קמח שקדים
1 כף טחינה/שקדיה
8 תמרים מגולענים
1 כף שמן קוקוס
קורט קינמון
לפירות היער:
250 גרם מיקס פירות יער קפואים
1/4 כוס מים
3 כפות סירופ מייפל איכותי
מעט תמצית וניל
1 כפית קורנפלור
1 כפית מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
לשטוף את האורז.בסיר גדול לחמם את שני סוגי החלב.
להוסיף את האורז, סוכר ותבלינים בלבד.
ללא שמן קוקוס ויוגורט.
לבשל על חום נמוך את האורז, מדי פעם לערבב היטב, כדי שיתבשל היטב ושלא יווצרו גושים.
חשוב לבשל עד שהאורז רך.
זמן הבישול יכול לקחת 35-45 דקות תלוי באורז.
כשהאורז רך וסמיך מאד.להוריד מהאש ולתת להתקרר.
בינתיים נכין את התחתית למאפה.
בקערת מעבד המזון, להכניס את כל המצרכים, לעבד עד שהכל נטחן היטב.
לרפד את תחתית התבנית, היטב והדוק.
נחזור לאורז, להוסיף את שמן הקוקוס והיוגורט, לערבב היטב ולהעביר בזהירות את עיסת האורז לתבנית המרופדת בתחתית.לישר ולהדק את העיסה, לדפוק בעדינות כדי שכל העיסה תרד מטה ושלא ישארו אזורים שהאורז לא מהודק מספיק.להכניס לקרור לכמה שעות.
בינתיים לבשל את פירות היער עם כל שאר המצרכים, עד להסמכה ולקרר.
להוציא את עוגת האורז מהתבנית, להשאיר את התבנית התחתונה, לפזר בעדינות מעל את פירות היער לטופינג ולהגיש.לשמור בקירור.