חגיגת טעמים בצבעים,
חגיגה אביבית, צבעונית, רעננה וגם שונה.

שונה,
כי מה נשתנה,
שאת הפוסט הלל,
אי אפשר שלא להקדיש,
לעונה המרגשת בשנה,
גם פה, הכל פורח, מפשיר, מלבלב ומתרענן, השווקים מלאים בצבעים, ירקות, ירוקים, אספרגוסים, ארטישוקים…
הרבה ירוק, הכל בצבעים, בפריחה, בטעמים והפעם גם ביצירה.
חיבור של טבע וצמח, חיבור של שפע ומגוון, שילוב של התחדשות, התרעננות, שמש, אור,
חיבור בין דלית עינב-קידרון, מי שאמונה על הבלוג שכולו קסמים פשוטים ביצירה my piece of craft לביני.
העלינו יצירה משותפת של חגיגת אביב משגעת.
שולחן חג, ערוך ומקושט ביצירות צבע וטעם
ביצירות קראפט, בהרבה השראה,
לאיך אפשר עם כל הבלאגן, ההערכות, הגיסה והחם,
לשנות ביד הקסם את האווירה.

על העדשה, צלמת בחסד, Mor knoll-Weissbach, שלושתינו סביב שולחן החג, באירגונים, עריכת מנות, טעימות וקישוטים, צילומים, חיוכים, רודפות אחרי קרני השמש, שלושתינו גרות בגרמניה ואפילו כמעט שכנות.

כמה חבל שלא יכולתי להקפיא ולו רק לכמה ימים, את פינת האוכל שלנו, ככה, בדיוק בדיוק כמו שהיא, לחגיגה המשפחתית שלנו…

בקונספט וברוח אביביים וחגיגיים של שולחן החג, שכולו יצירות של טעם, צבע ואלמנטים דקורטיביים, עבודות יד שדלית יצרה, שבקלות תוכלו ליצור איתם ואותם, עם הסברים והדרכות, בשיתוף עם שאר בני הבית, עבור שולחן החג שלכם, הכל מפורט בפוסט של דלית, תנו קפיצה.

בהמשך, תמצאו את תפריט הארוחה, על כל מנותיה ורעיונותיה,
בברכת אביב וחג שמח.

לא יודעת מה אצלכם, מקווה בשבילכם וממליצה ממקום עמוק בלב,
שתובילו טרנד חדש, שארוחת עושר מבוססת ברובה על מגוון ירקות, ירוקים, בצבעים, טקסטורות, טעמים,
רטבים מעניינים, מנות צמחיות, קלילות ולא מכבידות, יש לה מקום והגיע הזמן.
התפריט שיצרתי, קשור לאביב, קשור לצבעים שבחרנו להדגיש, דלית ואני.
מביאה הצעת הגשה, במנות אישיות, כחלק מקישוט השולחן החגיגי!

מרק עגבניות שרי ופלפל אדום צלויים

750 גרם עגבניות שרי אדומות אדומות ומתוקות, שלמות
1 פלפל אדום מתוק
2 כפות שמן זית
מעט מלח גס
חופן עלי רוזמרין טריים
1 כרישה החלק הלבן וקצת גם מהירוק
5 בצלצלי שלוטס
2 שיני שום
1 כפית חומץ בלסמי
1/2 כף אבקת בצל
1/2 כף אבקת שום
750 מ״ל ציר ירקות *

אופן ההכנה:
נתחיל בצליית העגבניות בגריל, לפזר אותן בתבנית מרופדת בנייר אפיה, עליהן לפזר את מחטי הרוזמרין, שמן זית ומלח גס.בגריל התהליך לקח לי כרבע שעה, עד שהן מעט צלויות ומוזהבות אך נשארות עסיסיות לגמרי.
במקביל נתחיל להכין את המרק: לקצוץ דק את הכרישה ואת הפלפל והשלוטס, להתחיל בטיגון קל בשמן זית, על אש קטנה עד שהעגבניות יוצאות מהתנור.
לצרף אותן, עם המיץ הניגר, הרוזמרין לסיר המרק.
לערבב ולבשל יחד עוד כחמש דקות.
להוסיף את התיבול, לערבב שוב ולצרף את הציר.
לבשל עוד כחצי שעה על אש קטנה.
להוריד מהאש ולטחון את המרק עם סטיק ידני, אני אוהבת את המרק מעט סמיך, עם מעט פיסות עגבניות בתוכו ולא טחון לגמריי.
להגיש חם או קר, עם קישוט של עגבניה, רוזמרין, טיפהלה של שמן זית…

* ציר ירקות – כשאני מכינה מרק ירקות, מלא מלא בשורשים, ירוקים ושאר ירקות, גונבת תמיד איזו צנצנת לשמש אותי בתבשילים/רטבים, כמובן צלול ומסונן.

דפי אורז ממולאים בפטריות, ערמונים ויין על מצע קרם קארי סלק
ל 4 מנות ראשונות

8 דפי אורז קטנים
1 כוס וחצי פטריות שמפיניון קטנות מוצקות וקטומות רגליים, קצוצות
בצל סגול מוצק, בינוני
1/2 כוס ערמונים מאריזת ואקום, קצוצים
1 שן שום כתושה
1 כפית רסק עגבניות טבעי
1/3 כוס יין אדום
2 כפות מים
קורט פלפל קאיין, אופציונלי
מלח עשבים
1 כפית קורנפלור

קרם קארי סלק

1 סלק מבושל ורך, קלוף וחתוך
1/2 כוס קרם קוקוס
1 כפית מחית קארי אדומה טבעונית
מעט מלח עשבים

לטגן קלות בצל סגול, להוסיף פטריות, ערמונים ושום, לערבב ולתת לפטריות מעט מעט להזהיב.
להוסיף את שאר המצרכים לרבע כוס היין ולערבב טוב, כדי להמיס את הגושים ולהוסיף למחבת.
להמשיך לבשל יחד מס' דקות, על אש קטנה.
המילוי, טוב שיהיה סמיך וללא נוזלים מיותרים.
לתקן טעמים.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
למלא מים בקערה ולהרטיב 2 דפי אורז קטנים ביחד.לשים לב שגם בין השניים, חודרים המים.כשהם מספיק רכים ואלסטים, לרפד איתם תבניות מאפינס מסיליקון משומנות או על גבי נייר אפיה משומן.למלא בתערובת הפטריות, בערך 2-3 כפות מהמילוי, שלא יהיה מדיי גדוש ולא תוכלו לסגור יפה את הדפים…
לאסוף קצוות, ללחוץ מעט וכך הם נדבקים היטב.לשמן מעט את הפרחים המתוקים הללו ולהכניס לאפיה של 7-8 דקות.
בינתיים נכין את הקרם קארי סלק.בכוס שנוחה לבלינדור עם בלנדר סטיק או בבלנדר גדול, לטחון את כל המרכיבים, פרט למחית הקארי.
לסיר קטן, על אש קטנה, להוסיף כף מהקרם הסגלגל המהממם ואליו את מחית הקארי.לערבב היטב, עד שריח הקארי מתפשט לו ולהוסיף את כל שאר הקרם.לבשל יחד כמה דקות ולהוריד מהאש.

הצעת הגשה:
על צלחת מנה ראשונה, במרכזה, להניח 2 כפות מהקרם, מעט לשטח עם גב הכף.עם 4 ענפי טימין טריים, לקשט את הפרח, לקשור סביב, מעל להניח פרח דפי האורז ולהגיש.

למנה עיקרית…
פרח ירקות צלויים, ממולא בכל טוב

כמויות לארבע מנות:
2 חצילים בינוניים
1 בטטה ארוכה ודקה
2 קישואים/זוקיני
מעט שמן זית להברשת הירקות.
מלח, פפריקה, טימין, לתיבול לקראת הצליה.
למילוי:
מספר אופציות, מילוי טופו, מילוי עדשים שחורות ופטריות, פתיתי סויה ופטריות.

כוס וחצי טופו מפורר/כוס וחצי עדשים שחורות מבושלות ומוכנות לשימוש וכוס פטריות שמפיניון קצוצות/ כוס וחצי פתיתי סויה מושרים כחצי שעה במים רותחים ותבלינים, סחוטים וכוס פטריות שמפיניון.
1 כרישה במלואה, אך נקייה
2 שיני שום קצוצות
1 כף עלי טימין טריים
1 כף רסק עגבניות איכותי או ביתי
1/2 כפית כורכום
1/2 פלפל אדום קצוץ דק
1 כפית פלפל חריף קצוץ
1 כפית קורנפלור
1/2 כפית חרדל
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה ללא גלוטן, אופציונלי
מלח לפי הטעם
2 כפות צנוברים
מעט שמן לטיגון המילוי

לחמם תנור על גריל.
לשטוף את הירקות, את הבטטה לקלף.
לחתוך קצוות עגולים, למרכז הפרח ואז לפרוס את הירקות לאורכן, דקות ויציבות.אם קשה לפרוס דק, תחתכו צד אחד ולהעמיד על הצד השטוח, מקל על הפריסה.
להבריש במעט שמן זית את הפרוסות, לתבל במעט מלח, פפריקה, טימין ולהכניס לצליה בגריל עד ריכוך והזהבה קלה קלה.להפוך צד.להבריש שוב ולהמשיך צליה קצרה נוספת.
בינתיים כשהירקות נצלים להם בתנור.

נכין את המילוי למאפה.
נטגן את הכרישה, הפלפלים, השום, כמה דקות, עד ריכוך ומעט הזהבה.
להוסיף את הטופו/עדשים/סויה, למחבת/סיר.לערבב היטב, אפילו מעט למעוך.לפורר את הטופו עוד וכן את השאר.להמשיך לטגן יחד 10 דקות, לתבל ולהוסיף מים וקורנפלור.לטעום ולתקן טעמים, להוסיף את הצנוברים.להוריד מהאש.

הרכבת המנה:
בתבניות אישיות עגולות, לרפד עם נייר אפיה, חתכתי נייר אחד לארבעה רבעים.לשמן כל נייר.
להתחיל עם עיגול ומעליו, בזהירות ובחפיפה לרפד את התבנית בפרוסות משולבות, כשהתחתית יציבה וצמודה.חשוב להשאיר לפחות שני ס״מ של קצוות שיעזרו לנו בסגירת המאפה.
למלא ברבע כמות מתערובת המילוי ולהדק היטב את המילוי.לקפל פנימה את הקצוות שהותרנו ומעליהן להשלים עם פרוסות ירקות נוספות, עד שהמאפה סגור הרמטי, חזק ויציב.להדק היטב לתוך התבנית, להבריש במעט שמן זית ולהכניס לאפיה נוספת של כ 10 דקות.
לתת למאפים לעמוד ולהתייצב.
לקראת ההגשה, להפוך את המאפה, בזהירות ולהסיר את נייר האפיה.

* הצעת הגשה: עגבניות שרי צבעוניות על שיפוד עלה רוזמרין, מטוגנות קלות במעט מעט שמן זית, חומץ בלסמי ופתיתי צילי מיובש.2 שיפודים קטנים לכל מנה!

לתוספת…סלט קינואה טריקולור, ירוקים ותותים , בכוסות הגשה אישיות

ל 4 מנות

500 גרם, בערך 3 כוסות קינוח, של קינואה טריקולור מבושלת אל דנטה
1 כוס תותים מתוקים ואדומים קצוצים קטן
1 כוס אפונת שלג, מבושלת 3 דקות במים ומסוננת, קצוצה לחתיכות אלכסוניות
1 כוס עשבי תיבול קצוצים

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 כפית שמן שומשום
1/3 כפית שום כתוש
1/3 כפית ג'ינג'ר כתוש
1 כפית חרדל איכותי
1/3 כוס מיץ תפוז/קלמנטינה
1 כף סירופ מייפל איכותי/סילאן

בצנצנת לשקשק את כל מרכיבי הרוטב.

להרכבת המנה:
שכבות קינואה, תותים, קינואה, עשבי תיבול, קינואה…וכך הלאה.
כשעה לקראת הארוחה, לשקשק שוב את הרוטב ולשפוך ממנו על כוסות הסלט.
לקשט קצת מלמעלה ולהגיש לשולחן.

סלט אביב, צבעוני, מלווה עם רוטב ירקרק ללא שמן

4 מנות גדולות:

1/4 כרוב סגול
8 עלי חסה ערבית
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב/כתום
1 כוס נבטוטים
1 גזר סגול
1 כוס אפונת גינה, מושרית 5 דקות במים חמים ןמסוננת/ שעועית ירוקה
1 כוס גרעיני תירס אורגני (טריים, קפואים) מוכנים לאכילה
1 כוס בצל ירוק כולל הלבן

לקצוץ ולפרוס את הירקות, לפי הסדר שתרצו שיערמו להם יפה יפה בכוס ההגשה.
להכין את הרוטב, להוסיף לכל כוס הגשה לפחות 2-3 כפות ממנו ולהגיש.

הרוטב:
2 מלפפונים ממש רעננים, לקטום קצוות
מיץ מתפוז שלם
1 כף צנוברים טבעיים
2 שיני שום כתושות
חופן נענע
חופן שמיר
חופן פטרוזיליה/ כוסברה
מעט גרידת תפוז או לימון, אופציה, אבל מרעננת

את הרוטב להגיש בכלי יעודי לרוטב על השולחן או בקעריות מיני מצורפות לכל מנה.

ארטישוק העונה, בליווי עדין של קרם דה לה פרש

4 ארטישוקים, לחתוך להם קצוות
1/2 לימון חתוך לשניים
לבשל בסיר מלא מים ושני חצאי הלימון, עד ריכוך, להוציא ולסנן כשהם עומדים על הראש ומגירים נוזלים מטה.

קרם דה לה פרש:
1/2 כוס אגוזי מקדמיה/שקדים
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/4-1/2 כוס מים
1 כף חומץ תפוחים
1/4 כוס מיץ לימון
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר
1/2 כפית אבקת בצל מיובשת
1/2 כפית אבקת שום מיובשת

אגוזים מושרים לילה במים חמים.
לסנן את אגוזי הקשיו והמקדמיה/שקדים.
את כל המצרכים להכניס לבלנדר חזק.
את המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
תחילה רבע כוס ואת הרבע הנוספים, לאט, תוך כדי בלינדור (מילה חמודה).
חשוב להגיע לטקסטורה חלקה, אחידה והמרקם והסמיכות של קרם פרש, דומה לשמנת חמוצה.
לטעום, ניתן לתקן טעמים, לא להגזים, הטעמים מעמיקים לאחר שעה בקירור.
נשאר טרי וטעים 4-6 ימים במקרר, סגור הרמטי!

אספרגוס ירוק על מצע ממרח שעועית לבנה, אבוקדו ועשבי תיבול

1 חבילה אספרגוס, לאדות במסננת אידוי, עד לריכוך ולעצור.
להעביר לקערת מים קרח ולסנן.

לממרח שעועית, אבוקדו ועשבי תיבול
1 וחצי כוסות שעועית לבנה אורגנית מבושלת עד ריכוך והפעם ממש! מסוננת וקרה
1/2 אבוקדו בשל
1/2 מיץ מלימון ליים
1 שן שום כתושה
1 בצל ירוק כולו
חופן עשבי תיבול טריים, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר
מלח עשבים
1 כף שמן זית

לטחון את כל המצרכים, למרקם חלק וקרמי.לתקן טעמים, אולי עוד קצת ליים…מלח.

להגשה: על צלחת הגשה גדולה או בצלחות אישיות, להניח בצורת מניפה, את הממרח ועליו להניח את האספרגוס.לטפטף כמה טיפות ליים, כמה טיפות שמן זית ולהגיש.

פנה קוטה ירקרקה, מאצ׳ה- שקדים- מקדמיה מקושטת בפירות יער

4 מנות

300 מ״ל חלב שקדים מקדמיה ביתי
200 מ״ל חלב קוקוס (מינימום 17% שומן) ממליצה על Aroy d
1 כפית אבקת מאצ׳ה
1 כפית אבקת אגר אגר
1/2 כפית גרידת מקל וניל
4 כפות סירופ מייפל אורגני בהיר

לתוספת רוטב פירות יער:
1 כוס מיקס פירות יער קפואים
4 כפות סירופ מייפל אורגני
2-3 טיפות מיץ לימון
1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:
בכוס לערבב 1/4 כוס מחלב האגוזים עם האגר אגר.לערבב היטב.
להעביר שארית החלב לסיר בעל תחתית עבה, להוסיף את שאר המצרכים ולערבב על חום נמוך עם מטרף ידני, כדי שהמרקם יוותר חלק, ללא גושים, כדאי להשאר קרוב קרוב ולערבב…
כל התהליך לוקח 8-10 דקות.
זה מסמיך מעט כל עוד הטמפרטורה חמה, עם הקירור נוצר תהליך ההתייצבות.
להוריד מהאש, לתת לתערובת מעט להתקרר ולצקת לתבניות מאפינס מסיליקון או לצקת לרינגים ולהכניס למקרר, מינימום לשעתיים.

להכנת רוטב פירות יער:
בקלחת קטנה לערבב את כל המצרכים על אש קטנה למשך 10 דקות, הרוטב טוב שיהיה מעט סמיך ומתקתק, לכן כדאי לטעום לפני שמתקרר.

להגשה:
לחלץ בעדינות את הפנה קוטה מהתבניות, אני אוהבת להפוך אותן אם השתמשתם בתבניות מאפינס.
כמובן שאם בחרתם בצורת פרח…אז חובה.
להגיש עם רוטב פירות היער ופרח מקסים.

* יש אפשרות להכינה לבנה, ללא אבקת המאצ'ה…למי שאולי ולא…בתמונות תוכלו לראות עם ובלי…

סנגרייה פירות יער קפואים

ל 8 כוסות של 200 מ"ל
250 גרם מיקס פירות יער קפואים
לימון ליים שטוף ופרוס
נענע טרייה
1/4 כוס סירופ מייפל איכותי
750 מ"ל יין לבן אורגני יבש
500 מ"ל מיץ חמוציות טבעי

להניח בקערה גדולה, את פירות היער הקפואים, להוסיף את ההמתקה ושתיים שלוש פרוסות ליים.לערבב היטב.לתת לעמוד כשעה.
לערבב שוב.להוסיף את מיץ החמוציות ואת היין.לתת לתערובת לעמוד עוד כשעה עם כיסוי או להעביר לקנקן גדול.
למזוג לכוסות יין נאות ולפזר את הפירות שווה בין כוסות היין.
להוסיף לכל כוס כמה עלי נענע ופרוסת לימון.
להגיש!

דלית עינב-קדרון חולקת בבלוג שלה, My Piece Of Craft את אהבתה לעולם הקראפט וה DIY ומביאה את הטרנדים והחידושים,
בפוסט ניתן למצוא מגוון רעיונות והדרכות DIY לקישוט שולחן בקונספט אביבי וחגיגי, פשוטות להכנה מחומרים זמינים, צבעוניים ומשמחים.
הכל כולל הדרכות, רעיונות, הפניות, תוכלו למצוא בבלוג שלה!
וד"ש ממני!

Pin It on Pinterest