אגרול טבעוני, ללא גלוטן, ממולא כל טוב – אגרול שהוא ארוחה מלאה ומזינה
אני יודעת שיש מי שיחלקו על חיבתי ליצורים נטולי האופי, שהם יופי טופי, שהם חומר נהדר בידי היוצר, שהם נטרלים בטעמם, שהם סופגי טעם וצורה,
דפי האורז.
כמובן שהיתרונות שלהם, לפעמים הם גם החסרונות שלהם, אבל, הייייי,
אפשר להוציא מהם אוצרות של מנות.
מנות קלילות, מהירות הכנה, ללא גלוטן, ללא טיגון, שמקבלות באהבה, ירקות, ירוקים, פירות, תחליפי בשר ועוד.
אגרול טבעוני, ללא גלוטן, ממולא כל טוב – אגרול שהוא ארוחה מלאה ומזינה
8-10 אגרולים
המתכון:
המצרכים:
20 דפי אורז
200 גרם טופו קשה – פרוס למקלות דקים
1 גזר גדול חתוך לג'וליאנים
1/4 כרוב קצוץ דק לאורך
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
10 פטריות שמפניון פרוסות דק
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
רוטב סויה תמרי/אורגני
רוטב צ'ילי איכותי חריף/רוטב סרירצ'ה
1 כף שמן זית/שומשום
אופן ההכנה:
במחבת טובה, בחצי כף שמן, נטגן את הטופו השום והג'ינג'ר, עד הזהבה.
נוסיף, את שאר הירקות, עד לריכוך, והזהבה קלה.להוסיף את הרטבים.להוריד מהאש, לתת להתקרר.
לרכך את עלי האורז, אחד אחד, להתחיל במלאכת המילוי/גילגול.לשים כף וחצי מהמילוי, על הדף המרוכך (לא מדי…) בשליש הקרוב אלינו, נקפל מעליו את הדף הריק, את הצדדים, נהדק ונגלגל היטב.חשוב להדק, חשוב שהדפים לא יהיו רוויים מים ושלא יווצרו בועות בקיפול.לגלגל שוב, בדף שני.כל אגרול עשוי בעצם משתי שכבות של דפי אורז.
כך הם לא יקרעו, אך שוב, חשוב להקפיד על כל מה שהדגשתי קודם, כדי שיצא יותר קראנץ'.
לשמן בחצי הכף הנותרת, מחבת נון סטיק.
חשוב מאד, כדי שלא ידבקו ויקרעו.
לתת להם לקבל גוון זהוב, להפוך ולטגן בכל הצדדים.
אם אין, ניתן לאפות בתנור.אם החלטתם ללכת על אפייה, לחמם תנור ל 190 מעלות.לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה ולשמן אותו בנדיבות שלא ידבקו.
ניתן להכין את האגרולס המיועדים לאפייה, מדף אחד, אך חשוב, שיהיו מגולגלים במספיק שכבות של הדף עצמו.להבריש בתערובת מים וקורנפלור.
להכניס לאפיה עד הזהבה,
בין 15-20 דקות.
לעוד 2 מתכונים מופלאים עם היצורים הללו, דפי האורז:
בורקס דפי אורז – ללא גלוטן, טבעוני, קראנצ'י וטעים
דפי אורז וייטנאמיים – מגולגלים וממולאים ירקות טריים, טופו ואטריות דקות, מנה צבעונית וססגונית
מוזמנים להצטרף אלי: אני באינסטוש