דאל הודי – מקאני, טבעוני ועוד פינוקים, ארוחה הודית פשוטה ומזינה
את האהבה הכנה שלי,
לכל מה שקשור להודו, אתם בטח כבר מזהים.
מה אעשה, נשבתי בקיסמה, היא שבתה אותי, בכל ליבה וליבי.
והמדהים והמיוחד, הוא, שכיום, שאני כבר גדולה, האהבה הזו, יותר
עמוקה, חדשה, שונה ומאד מאד מיוחדה.
להחשף לתרבות שלה, ממקומות שונים וחדשים, המפגש עם האנשים, עם העיניים, עם הריחות, הטעמים, המנהגים ובכלל…
אבל שוב, אקח נשימה,
כי אני פה לשתף,
בעוד מתכון נפלא, פשוט וקל להכנה.
ובטח ובטח עכשיו, כשהסתיו כבר כאן.

בדאל היינו,
האוכל והתזונה בכלל בהודו, מבוססים על תזונה צמחונית, כל ארוחה, ממש, תכיל לפחות סוג אחד של תבשיל קטניות – "דאל".
אפילו ארוחת הבוקר.
הדאל הוא הבסיס.לכל ארוחה.
זו אחת המנות המופלאות, הפשוטות, הזולות, הטעימות, הבריאות והמזינות ביותר שיש.
בזמן קצר, דקות, ניתן להוציא סיר מהביל, ריחני…

דאל (בהינדי: दाल, בבנגלית: ডাল או দাল) הוא מאכל הודי המבוסס על קטניות, בדרך כלל עדשים, שעועית או אפונים ולעיתים גם גרגירי חומוס או מש. הדאל הוא מאכל מקובל בהודו, פקיסטן ובנגלדש. בדרום הודו, מהווה הדאל גם את אחד ממרכיבי הסמבאר. מקור שמו של המאכל במילה בשפת הסנסקריט שפירושה "לחלק". בדרך כלל הוא נאכל לצד אורז וירקות או רוטי.
כמה פשוט, כמה חשוב.
קטניות, הן אחד המקורות העיקריים לחלבון בתזונה טבעונית והן מהוות את המזון המרוכז ביותר מבחינת כמויות החלבון ל- 100 גרם.הן עשירות בברזל, אבץ וסידן, בסיבים תזונתיים ועוד, ואף מסייעות בהשגת תחושת שובע לאורך זמן, מומלץ מאד מאד שיהיו חלק בתזונה היומיומית.
ולא רק למי שהתפריט שלו הוא טבעוני,
לכולם,
כולל לאוכלי כל.
החשיבות שלהם דרמטית, גם לנו הגדולים וגם לקטנים.
אז הדאל היא אחת המנות הנהדרות,
שמשדרגות כל מטבח, כל תפריט, המעניין הוא שגםילדים מאד אוהבים אותה.

דאל הודי – מקאני, טבעוני ועוד פינוקים, ארוחה הודית פשוטה ומזינה
המתכון:
המצרכים:
3/4 כוס עדשים שחורות לאחר השרייה והנבטה, אם בחרתם כך
1/2 כוס אורד דאל/עדשים אדומות, כנ"ל לגבי השרייה והנבטה
1 וחצי כוסות חומוס מבושל מבעוד מועד
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 עגבניה בינונית בשלה, קצוצה
1 כף גרגירי חרדל שחורים
1 כף זרעי כמון שלמים
1 כף גראם מסאללה
1 כפית אבקת כוסברה
1-1.5 צ'ילי טרי קצוץ
1 כף פפריקה אדומה
1 כפית כורכום
2 עלי דפנה
3 כפות רסק עגבניות אורגני
2 כפות שמן קוקוס/זית/ניטרלי
מלח, לפי הטעם
מים

אופן ההכנה:
בסיר לחמם שמן, להוסיף זרעי כמון וחרדל, את השום, הבצל, להזהיב.
להוסיף צ'ילי טרי, עגבניות קצוצות. לערבב ולהוסיף את שאר התבלינים.
להוסיף את הקטניות.רסק העגבניות.לערבב כמה דקות.
את המים, להוסיף בגובה של 5 ס"מ מעל תכולת הקטניות, להוסיף את המלח, לערבב. לבשל יחד 20 דקות.אם מסמיך מדי, להוסיף עוד מים.חשוב שהדאל יהיה סמיך יותר מדליל.לטעום, לתקן טעמים.חשוב שהדאל יהיה כהה, בטעמים עזים וריחות מטריפים.הדאל יהיה מוכן כשכל הקטניות רכות ומוכנות.

ממליצה את הדאל הזה להגיש עם אורז איורוודי,
או תבשיל תפוחי אדמה הודי נהדר, הכל נמצא בפוסט הבא, שגם הוא לבטח ישמח אתכם:
דוסה DOSA, קרפ הודי משגע, עם תוספות מטריפות Aloo Masala, Chana Masala, Chatny

לדיילי לייף, בואו איתי לאינסטוש ולסטוריס,תהנו,
עדי