מה צופן לו יום ומה מחר,
היום, יום ראשון ללימודים,
אצלינו הילדים חוזרים היום ל׳מסגרות׳,
כן כן, מילה כבדה ל׳מסגרות׳,
בתוכה בלאגן שלם ודווקא של שיגרה,
כמה עצוב וכמה מרגש, מהזמנים האלה שיש בהם קצוות.
אין לי כבר ילדים ללוות לכיתה א׳,
אך יש לי ללוות אותם בהמשך הדרך…
הבוקר ליוותי את הקטנה וזה הבוקר הראשון והאחרון, כך היא הודיעה לי,
כי ממחר היא הולכת לבד..פשששש,
להגיד שלא התקווצ׳ץ לו הלב ולא ירדה לה דמעה, לא לא, ירדו להן מיליונין של דמעות,
מלוחות וגם מתוקות.
אתמול בערב אירגנו תיקים,
ניערנו פירורים,
ניקינו שאריות,
דחפנו את כל הכבודה שהכילה הרשימה,
ת׳שמעו זה כבד, לא רק במשקל.
כל אחד הזמין מה לארוחת בוקר, מה לקופסא ומה בסנדוויץ' ומה לארוחת הצהריים,
כי היום הראשון הוא יום קצר.
ואני…אני הזמנתי שתהייה להם שנה שמחה, גם קלה ומסקרנת,
נישקתי, חיבקתי וחזרתי לפה, אליכם, לשתף את ארוחת הצהריים של היום.
דאל מיקס עדשים, עם הריחות הפראיים שהוא מפיץ, הוא שובה את טעמם של כולם.
הדאל הוא תבשיל/נזיד, עשיר ומפוצץ טעמים,
אפשר להכין אותו סמיך או קרוב יותר במרקם למרק.
שילבתי שלושה סוגים של עדשים, ירוקות, שחורות ומשהו באמצע, נקראות עדשי הרים…
לפני שאמשיך, שמחה לתזכר,
בייתרונות הבריאותיים שבעדשים, בכולן, בלי יוצא מהכלל!
קודם כל העדשים הם ממשפחת הקטניות, מכילות כמות נכבדה של חלבון נפלא,
הן עתירות סיבים תזונתיים שתרומתם רבה בשמירה ואיזון של ספיגה והעברת חומרים 'נחוצים' למקומם ולתיפקודם בגוף.
הן דלות בשומן ולכן ערכן הקלורי הוגן בהחלט.
כמובן שיש יתרונות נוספים ובהחלט רבי משקל, העדשים הן מוצר זול, זמין, קל מאד לשלב אותן בתזונה, קל לבשל איתן וזמן הבישול הוא קצר ומהיר יחסית.
למתכון :
400 גרם עדשים (ירוקות, חומות, שחורות) מושרות לכמה שעות במים חמים
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
4 שיני שום קצוצות דק
2 כפות שמן לטיגון
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים קלופים וקצוצים דק
1 עגבניה בשלה ואדומה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות אורגני
תבלינים : 1 כפית כוסברה טחונה, 1 כף כמון, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום, צ'ילי לפי טעמכם, 1/2 כפית גרגירי חרדל שחורים, מלח עשבים
מים
אופן ההכנה :
בסיר גדול ורחב, לחמם את השמן עם הבצל, השום והג'ינג'ר.לטגן מעט עד שקיפות של הבצל.
להוסיף, ירקות קצוצים ואת כל התבלינים.לערבב היטב ולטגן יחד כמה דקות עד שהריח מגיע גם לשכנים.
להוסיף את העדשים המסוננות ורסק העגבניות.לערבב.
להוסיף מים כ 5 ס"מ מעל גובה התבשיל.לערבב, להביא לרתיחה ולהנמיך את החום ולתת לדאל להתבשל ולהתרכך.
ייתכן ויהיה צורך להוסיף מים.
זמן הבישול בין 30-45 דקות, נסו את העדשים, שתהיינה רכות.
להגשה :
ביקשו אורז צהוב (מבושל עם שורש כורכום) וסלט עלים וגזר, רצוי וכדאי לפזר כוסברה טרייה ולימון…שתמיד מוסיף…
שיהיה בתאבון!